Zelenski & Putin
-
Ortak bir savunma paktı kurarak savunma giderlerini paylaşmak ve bütçeyi sanayi yatırımlarına daha fazla aktarabilmek akıllıcadır. Japonya bunu istemeden zorunlu yaptığı için tüm kaynaklarını sanayileşmeye aktarabildi.
NATO son derece akılcı ve gerçekçi bir yapılanmadır. Ortaya çıkma nedeni de Sovyetlerin tüm Almanya'yı ele geçirmeye kalkışarak diğer müttefiklerin Almanya'yı terketmesini istemesidir. Bu girişim NATO'nun kurulmasını sonuç verdi. Çünkü Sovyetlerin Çarlık Rusya'sından hiç bir farkı olmayan bir sömürü imparatorluğu olduğu apaçıktı.
Şu anda ABD de geliştirilmiş seyir özellikli uçaktan atılabilen küçük atom bombaları hazırlanıyor ve yıl sonuna kadar Avrupa ile Türkiye'de depolanmış olacak. Bu bombalar bir şehri yok edecek büyük kıtalararası balistik füzeler gibi değil ama bir şehri tümüyle felç edip yaşanmaz hale getirecek bombalar.
Buna Rus emperyalizminin haksız Kırım işgal ve ilhakı ile doymayıp Ukrayna'yı yutmaya kalkışması neden oldu. ABD sonuna kadar haklı ve eğer Rusya kullanırsa kesinlikle atom bombası kullanacak. Bunun sorumlusu Putin ve katil generalleri olacak.
-
Rusya'nın seyir füzelerinin korkulacak kadar ciddi bir tehdit olmadığı ortaya çıktı. Ben en çok bu seyir füzelerinden endişe ediyordum. Fakat bu füzeler anlaşılıyor ki Amerikan Cruise füzeleri kadar gelişmiş değil. Zelenski bunların 300 kadarının hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü açıklayınca endişem dağıldı. Rusya'nın seyir füzeleri ile Ukrayna'ya çok zarar verebileceğinden endişe ediyordum. İran dronları ile sınırlı zarar verebildi ancak. Dronları yakalamak Rus seyir füzelerinden bile zor. Fakat bu İran dronlarının bile çoğunu düşürdüklerini Zelenski açıkladı.
Rusya'nın tek kartı kaldı nükleer. ABD Rusya'nın nükleer tatbikat yapması üzerine atom bombalarını hazırladı ve sevkine başladı. Atom savaşı çıkarsa ABD çekinmeden Rusya'yı atom bombasına boğacak. Bu kesin. Sıkıysa nükleer savaş başlat Putin haydut katili! Cevabını kesinlikle alacaksın ama sen önemli değilsin geberir gidersin ama sonra iş nereye varır kimse bilemez.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Zelenski & Putin
Avrupa yaralı parmağa işemez.
Avrupa önemli değil zaten. Şu ana kadar Ukrayna'ya yaptıkları yardımlara bile nasıl yaptılar şaşıyorum. Bu kadar bile yapmazlardı.
Önemli olan ABD. Fransa'nın minnet ifadesi olarak Hürriyet Heykelini yapıp ABD ye gönderip New York'ta dikmesinden sonra işler böyle yürüyor. ABD Avrupa'nın koruyucusu.
Yine de tüm Avrupa ülkeleri neredeyse, Ukrayna'ya bir yardımlar yaptılar. Almanya'nın topçu sistemleri, İngiltere'nin dronları gözardı edilecek gibi değil.
-
Ben bu savaş başlamadan önce biliyordum duymuştum. Ukrayna bir buğday denizi, göz alabildiğine uzanan uçsuz bucaksız ovalarda tüm dünyayı besleyecek buğday yetiştiriliyor ve tüm dünyaya gönderiliyor diye.
Bu gerçek savaş yüzünden herkes tarafından öğrenildi. İşte yağmacı katil haydut Rus emperyalizmi buna göz diktiği için salyaları akarak kuduz gibi saldırdı. Tamamını yutmayı başaramayınca bari bir kısmını sömüreyim diye salyalı pis paslı dişlerini ülkenin doğu kesimine geçirdi. Bu pis iğrenç dişleri de illa ki sökülmeli bu kudurmuş canavarın.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Zelenski & Putin
Yine de tüm Avrupa ülkeleri neredeyse, Ukrayna'ya bir yardımlar yaptılar. Almanya'nın topçu sistemleri, İngiltere'nin dronları gözardı edilecek gibi değil.
Demek ki Rusya hafife alınacak bir rakip değil. Avrupa kurnazlığını çalıştırıp kendi kesesinden yemek yerine faturayı NATO ülkelerine kesmeye kalktı. Ama olmayınca elini cebine atmak zorunda kaldı.
Şimdi ise Amerika BM adına yardımlar yapıyor ancak meyvesini de kendi hasat etmek zorunda kalacak.
Bir de hiç gündeme gelmeyen Reza olayı var. Bu olaya Avrupa ülkeleri de karıştı ama gündeme bile gelmiyor. ABD bunun faturasını birkaç yıl önce Avrupa'ya kesti. Kuzu kuzu ödediler. Rusyanın avrupayı tehdit etmesine karşın Avrupa'nın yıllarca salağa yatmasının önemli sebebi ABD ye ödedikleri cezanın intikamıdır. Yani Avrupa şunu diyor ; bize 300 milyar dolar ceza kestiğin için paramız yok sen savaş.
Amerika ise kozlarını kullanarak İngiltere'yi yanına çekip sistemi tehdit ediyor. İngiltere olmadan savaşa giremeyeceğini batı ülkeleri de iyi biliyorlar.
-
İnsan olan herkes Ukrayna'yı desteklemelidir. Saldırıya, işgale, cinayetlere, savaş suçlarına maruz kalan Ukrayna. Tüm dünya bir olup Rus katil emperyalistlere dünya kaç bucakmış öğretmelidir.
-
Polonya Rusya'ya karşı savaşa gireceğini bile ifade etti yani, açıkça! Polonya bile bunu yapıyorsa herkes elinden geleni yapmalı. Yapılan yardımları küçümsemiyorum ama daha fazla yapılmalı. Orada kahraman Ukrayna ordusu sadece kendi ülkesi için savaşmıyor. Tüm Avrupa için savaşıyor.
Bu arada ben NASAMS füzelerinin Kiev'de kurulumu başladı biliyordum. Fakat ABD den gelen NASAMS kurulumu Kasım ayında yapılacak açıklaması kafamı karıştırdı. Yani bu kurulumu tamamlanacak anlamında mı başlanacak anlamında mı?
Arıca Rusya pek etkili olamasa da seyir füzesi kullandı mı kullandı. ABD derhal misilleme yapıp Cruise füzeleri ile denizden Rus hava ve deniz üslerini darmadağın etmeli. Buna hak doğdu. Rusya ne yaparsa üç misli ağırlıkta karşılık verilmeli. Bu haydutlar başka şekilde yola gelmez. Bunlar katil ve haydut.
-
Putin güya Zelenski ile mizahta yarışmaya kalkışıyor bir de. Ülen mizah için zeka lazım zeka. O da sende yok, eline yüzüne hiç de bulaştırma Putin efendi!
Anlattığı fıkra iğrenç ve hiç komik değil. Aptalca. Neymiş çocuk babasına sormuşmuş niye soğuk da ne bileyim neymiş de gaz gelmiyormuş da çocuk e biz Rus muyuz niye biz cezasını çekiyoruz demiş de...
Ne kadar aptalca bir fıkra! Zelenski sana biraz mizah dersi verebilir ama zeka veremez işte!
-
Ruslar bu kadar öfkelendiğine göre donanmaları iyi bir papara yemişe benziyor. Böyle koordineli, İngiliz istihbaratı destekli ve hem hava hem deniz dronları ile düzenlenen bir saldırı sıradan olmasa gerek.
Tamamen meşru, savunma amaçlı, iğrenç bir işgal ve sömürüye karşı verilmiş haklı bir mücadele. Katil Ruslar gibi sivil kadınlara çocuklara yönelik savaş suçu saldırı değil. Bravo Ukrayna. Rusları bir kere daha kepaze ettin.
Bu tür başarılar verdiği maddi hasar yanında psikolojik yıkım ile de ölçülür. Koskoca donanmasını koruyamayan Rusya! Bu imaj önemli.
Fakat bu sayede bir şey daha öğrendik, Türkiye'de bu tahıl anlaşması kapsamında görev yapan bir Rus ekibi olduğunu. Bunlar İstanbul boğazında denetleme yapıyormuş. Ama bu egemenlik haklarına aykırı değil mi? Emin olamadım ama bana öyle geldi. Demek Rusya bu anlaşmayı tarihi rüyası boğazları denetleme hakkı için imzalamış, şimdi anlaşıldı. Üstelik anlaşmayı feshediyor bu ekip yine İstanbul'da!
Bu hak bunlara nasıl verilir pek anlamış değilim. Bu bana egemenlik haklarına aykırı gibi geldi. Ben anlaşma kapsamında gerekli taahhüdü verir ve toprağımda gerekli denetlemeyi yaparım yani Rusların ne işi var? Gerekli denetlemeyi yapmadığım ortaya çıkarsa anlaşmayı ihlal ettiğim anlaşılır. Rus denetmenler bana ters geldi. Bu konuda bir yorum yapan bir stratejist de henüz duymuş değilim. Bunu bir uzman acilen açıklamalı.
Bu Rus denetmenlerin varlığı egemenlik haklarına aykırı değil mi? Biri bunu açıklasın!
Hatta anlaşmalara göre gemiler boğazları geçerken kılavuz almak zorunda bile değil. Elin Rusu burada nasıl gemi denetler gelip de? Bu işi birileri hemen açıklaması lazım.
-
Sen anlaşmayı mı feshettin hadi bakalım topla tası tarağı defol git yani. Bu işin bu olması gerekir. En azından yani, hiç olmazsa olması gereken bu.
-
@DemoKratos Turkiye ile Ukrayna anlasmis koridor icin cok ilginc nereye devriliyor savas kimin kimin safinda belli degil.
-
Türkiye'nin şuan saf tutacak hali yok. Vatandaşa Ekmek simit muhabbeti yapan siyasetçiler öyle bir duruma geldiler ki ülkenin ekmeksiz kalması riski var.
Bu yüzden ekmek neredeyse Türkiye orada orada olacak.
-
@phi, içinde söyledi: Zelenski & Putin
Turkiye ile Ukrayna anlasmis koridor icin
Evet duydum. Bu iyi gelişme. Hayır şimdi bir aya kadar nükleer bombalar gelecek depolara konacak. Türkiye'nin ABD dümen suyundan çıkma gücü kesinlikle olmadığı çok kesin. Yani rahibi serbest bırakın deyince bırakan ülkeden bahsediyoruz. Rusya da dışlanmamış gibi yapılıyor ama bu gelişmenin bu kadar çabuk olması Rusya için bir şok. Daha dün bir bugün iki, sen istediğin kadar anlaşmayı boz, hadi engel ol tahıl gemilerine de Karadeniz filonu bir daha vuralım kaşıntın geçmedi olur ve vurur bir daha şakası yok. Rus donanmasını perişan eder Karadeniz'i dar eder.
Rus işgalciler her alanda geri püskürtülmeli. İnlerine dönünceye kadar.
-
Fakat bu İstanbul'daki boğaz denetçisi Rusların varlığı Türkiye'nin egemenlik haklarına aykırı değil mi çıt yok, tek yorum göremiyorum. Arattırıyorum çıkmıyor da.
Kesin bilgi edinemediğim için kesin konuşamıyorum ama bu egemenliğe sığmaz, yakışmaz. Biz denetleyemiyor muyuz boğazlarımızı? Bizim denetimimiz güvenilir değil mi? Yok siz kaçırırsınız biz bakacağız olmaz bence.
Ki Türkiye'nin Rus savaş gemileri üzerinde boğazlarda hiç bir kontrolü yok. Ukrayna kaç kez söyledi Montrö'ye göre savaş durumunda boğazları denetleme hakkınız var, kullanın hakkınızı dedi seslenen yok. Rusya Suriye'deki bir sürü silahını boğazlardan geçirip geri getirdi. Montrö savaş durumunda Türkiye'ye silah geçişine izin vermeme yetkisini tanıyor. Ama yetki kullanılmıyor.
-
Ukrayna'ya gelince buğday götürüp silah mı getiriyor yoksa gemiler bakmamız lazım! E iyi bak da yani Ruslar alenen geçiriyor boğazlardan silahları?
-
@DemoKratos bu dedigin seyin imkani yok ki, yani rusya gemi gonderecek ve bizimkilerde hayir gecirmiyoruz mu diyecek ruyamda gorsem inanmam o derece.
-
rusya gemi gonderecek ve bizimkilerde hayir gecirmiyoruz mu diyecek
Aynen öyle. Rusya'ya hiç bir şey yapamayan ülke NATO'dan çıksa ne yapacak? Sudan çıkmış balığa dönecek. Rusya'nın dayatmayacağı bir şey kalmaz, boğazların denetimini tamamen bize bırakın bile der yani!
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Zelenski & Putin
rusya gemi gonderecek ve bizimkilerde hayir gecirmiyoruz mu diyecek
Aynen öyle. Rusya'ya hiç bir şey yapamayan ülke NATO'dan çıksa ne yapacak? Sudan çıkmış balığa dönecek. Rusya'nın dayatmayacağı bir şey kalmaz, boğazların denetimini tamamen bize bırakın bile der yani!
Yöneticilerin açığını yakalamış ve tehdit ile şantaj yapıyorsa der.
-
Her türlü durumda boğazların denetimi Rusya için bir amaçtır, hem de tarihi, vazgeçemeyeceği bir amaç. Boğazların bir NATO ülkesinin elinde bulunması Rusya için son derece rahatsız edicidir.
-
Rusların insanlığın ne kadar uzağında oldukları bir kez daha ortaya çıktı. Ukraynalı kadın esirlere akıl almaz işkenceler yaptıkları ortaya çıktı. Esirlerin anlattıkları işkencelerin insanlığa vicdana sığması söz konusu olmadığı gibi insanı insan olmaktan tiksindirecek ağır işkenceler.