-
phi dostumuzun emek verip bütün uzak doğu öğretilerini başlık olarak açtığını görünce içimden böyle bir şey yapmak geldi...
Bildiğiniz gibi uzun zamandır bu forumlarda yazıyorum ve kendisini bu öğretilere aidiyet bildiren birçok arkadaşımızla yazıştık...
Normal hayatımda da Çin tıbbından Shao Lin ile ilgilenene kadar birçok arkadaşım oldu...
Hatta "Ser Güvenlik" firmasının kurucu sahibi Serdar Bey ile çok yakın ilişkilerimiz oldu bu sayede inanılmaz bilgiler edindim,
Özellikle döğüş sanatlarının ortaya çıkışında ki dini öğreti bilgilerinin içeriği konusunda...
Serdar Bey Japonya da bulunan bir okulun siyah kuşak 10. Dan seviyesinde hocası şu an...
Bir örnek vermek gerekirse Süleyman Resul hakkında rivayet edilen bilgiler arasında hayvanlar "karıncalar-kuşlar" ile konuştuğu anlatılır,
Marifetname de İbrahim Hakkı İnsan Fıtratlarını anlatırken hayvanlar üzerinden örnek verir...
Uzak doğu öğretilerinde işte buna benzer bilgiler üzerinden döğüş sanatları geliştirilmiştir...
Onlara göre en yırtıcı-saldırgan hayvan insandır, çünkü sadece insan zevk için ve ihtiyacından fazla öldürür ve saldırırken savunmayı düşünmez...
Hayvanlar ise ihtiyacı dışında öldürmez ve en yırtıcı hayvan bile saldırı esnasında savunmasını bırakmaz,
Çünkü hayvanlar çocuklarını beslemek amacını ön planda tutar, bunun içinde hayatta kalması gerektiğini içselleştirmiştir...BU GİRİŞTEN SONRA...
Kanada Ateist Derneğinde yönetici olan bir iki dost ile yaptığımız sohbetlerden sonra fark ettim ki genel anlamda dindarlar ve dine karşı olanların ortak bir yanlışı var...
Bu yanlış dinler tarihi bilgileri üzerinden daha net anlaşılıyor...
Bu konuda en iyi eserlerden birisi Zecharia Sitchin tarafından verilmiştir,
Eğer Yahudiliği kutsamak için sapma yapmasa belki de en mükemmel eserin sahibi olacaktır...Bizlerin en büyük kaybı objektif olamamak ve kaynakları doğru kullanamamak, inandığımız doğruları sarsan bilgileri de kabul edememek olduğu için bu haldeyiz...
Bakın şimdi,
Zecharia Sitchin Azeri ama Musevi inanıcına sahip bir ailesi var ve bu inanç geçmişe dayanıyor...
Ne kadar geçmişe dayanıyor biliyormusunuz?
Mesela siz Selçukluların kurucusu Selçuk beyin Musevi olduğunu ve çocuklarının isimlerinin Tevratta geçen melek isimleri olduğunu, ikinci büyük oğlu Arslan yabgunun adının İsrail olduğunu biliyormusunuz?
Mesela Selçuklunun arasında ki kavganın Kayı Kınık kavgası olduğunu (Habil Kabil/İsmail İshak) ve bu nedenle İbrahim Yınal'ın 1048 Pasinler savaşı yerine Alpaslanın 1071 Malazgirt savaşının Anadoluya giriş olarak kabul edildiğini biliyormusunuz?Uzak Doğu öğretilerinden nereye geldik değil mi?
Alp Er Tunga destanını bilirmisiniz?
Alp Er Tunga ya Efrâsiyâb dendiğini ve dedesi Oğuz Kaan'a Yalvaç dendiğini bilirmisiniz peki?
Mesela siz, Gök Tengri inanışını Kudret Kitabını "ata-dede-baba" kutsamasının nedenlerini bilirmisiniz?
Uzak Doğu öğretilerine yani Hind Destanı Mahabharata anlatılanları anlamadan Brahmayı ve kast sistemini,
Kast sistemini anlamadan Cinleri ve Tanrı Panteonunu,
Tanrı Panteonunu anlamadan Hilafet/Resul Adem'in yaratılışını anlayamazsınız...
Yani günümüzden geriye Beyaz Piramidlere kadar gitmezseniz,
Ne Göbeklitepeyi nede Çin/Japon/Hind/Tibet Mimarisindeki işaretleri okuyamazsınız...
Eğer İbrahim de takılırsanız Brahmayı öğrenemezsiniz...
Hele hele Efrâsiyâb/Kutsanmış insan yerine Resullere Peygamber/büyücü derseniz bu silsileyi geriye doğru takip ederek uzakdoğu ya kadar götüremezsiniz...YAPILMASI GEREKEN...
Yapılması gerekenler;
1-incil benzeri uydurma metinler ayrılacak,
2-Melek-i Tavus ağzından gelen Kitap Al Calva benzerleri bir gurup,
3-Alemlerin Rabbi ağzından gelen Kuran benzerleri bir gurup halinde toplanacak
4-Alemlerin Rabbi yolundan gelen Resuller ile Melek-i Tavus yolundan Resul olmadığı netleştirilecek "Negatif Yolun/satanizm uydurması" Sufli Cinlerin öğretisi olduğu ve melezleşme yolu ile insanlar arasında yayıldığı kabul edilerek açıklanacak...
Birkaç madde daha var ama şimdilik yazmaya gerek yok...
Dostlar işte bunlara benzer bilgilere sahip olursak aslında banka reklamında kullanılan "Yok Alında birbirimizden farkımız ama biz Osmanlı bankasıyız" reklamından başka bir duruş olmadığını anlamamız kolaylaşır...
Yani tek tek orayı burayı didiklemeye gerek yok "Portakalı idrak edersek dilimleri anlamak çok kolay" ha 99 esma ha şiwanın 99 kolu... -
@mor-ve-ötesi yol epey uzun diyorsun yani
-
@phi, içinde söyledi: UZAK DOĞU ÖĞRETİLERİ...
@mor-ve-ötesi yol epey uzun diyorsun yani
Ben bu yola 2 rekât namaz kılmayı bilmediğim halde Müslümanım diye aidiyet bildirirken güneydoğuda yaşadığım bir olaydan sonra girdim...
Hep örnek verdiğim gibi meal okurken "Allah dilediğini hidayet eder dilediğini saptırır" diye meallendirilmeyi okuyunca kafam karıştı...
Yav dedim eğer "Allah dilediğini hidayet eder dilediğini saptırır" ise bizim çabalamamızın anlamı ne?
Uzun süre koptum gittim...
Sonra okumaya başladım, sadece doğru yolu bulabilmek için...Bir paylaşımda yazdığım formülü hatırlarmısın?
"Oku-Öğren-İdrak et- Farkında ol-Bilinçli farkındalık yaşa, Bilinçsiz Farkındalık seviyesine ulaş...
Yani, ehliyetin olacak şekilde şoför ol ama gideceğin yere giderken radyo kanalı değiştirecek kadar da bilinçsiz farkındalık sahibi olarak trafikte olmayı becer...Ha birde okuyup öğrendiklerin ile deneyimlediklerinden elde ettiklerinin seni hedefinden geri bırakmasına izin vermeyeceksin...
Öyle "Müslümanım-Türküm-Uçtum-Kaçtım...." Demek ile olunmuyor YAŞAMAK GEREK... -