Elinizde ne tür eski kitaplar var?
-
@TENTEN
Nerden buldun bunu?
Önsözü der ki: İlk baskıları kapışıldı (1952 ve 1955 baskıları).
Demek ki o devirde bu tip eserlere çok ihtiyaç varmış. -
@kereste, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
@TENTEN
Nerden buldun bunu?
Önsözü der ki: İlk baskıları kapışıldı (1952 ve 1955 baskıları).
Demek ki o devirde bu tip eserlere çok ihtiyaç varmış.Babam getirmiş Almanya dan. Temiz dediğime bakma çocukken karaladığım yerleri çekmedim resmini.
-
Ne güzel bir sayfaymis bu sayfa ohh miss gibi kitap koktu hem de eski ve tozlu
-
@Efruhte, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Ne güzel bir sayfaymis bu sayfa ohh miss gibi kitap koktu hem de eski ve tozlu
Bizde satılan ürünler Almanya nın 60 yıllarından kalma gibi duruyor
-
Osmanlıca da var mı?
-
@Efruhte Ne yapacaksın sen Osmanlıca kitabı? Önce Türkçe öğren. Emin ol bunu başarabilirsin.
-
Osmanlıca da var mı?
yok
Halka inmemiş osmanlı zamanında kitaplar.
Gazete bulunur ancak. -
@TENTEN, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Halka inmemiş osmanlı zamanında kitaplar.
Osmanlılar kadar cahil bir toplum yeryüzünde hiçbir zaman bulunmadı. Cahil cühela toplumuydu.
Dinide bilmiyorlardı. -
@Sputnik tarih ve dil bilgisine çalış evladım
-
@TENTEN aslında vardır da demek ki sizler de yok
-
Kitapları sevmem çok kitap yaktım , hala daha yakarım. Hepsi beyin yıkama , probaganda aracıdır. Hiçbiri sana hayatı öğretmez , fikir pazarlama tezgahında öte değil.
-
tarih ve dil bilgisine çalış evladım
Noktalama işaretlerini bile yeni öğrendin. Sen kim tarih kim. Tarihten bahsedene bak hele.
-
@TENTEN aslında vardır da demek ki sizler de yok
Dedelerimiz ile ninelerimize hatta anne ve babalarımızın eğitimine bakmak lazım.
Okumaya yazma bile bilmiyor çoğu.
Kitap okuyan millet değiliz.
Osmanlıda istanbulda basılan gazeteleri azınlıklar okuyor sadece. -
Şartlanmamış beyinleri kontrol etmek zordur. Kitaplar da taze beyinleri şartlamaya yarar. Böylece daha kolay kontrol edilirsiniz. Kendi doğrusu olmayana "doğru" pazarlama yönteminin adıdır kitap.
Bu nedenle devlet desteklidir kitaplar. Çok çok önerilir nedense.
Ama nedense başka iyi şeyler bu kadar önerilmez.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Şartlanmamış beyinleri kontrol etmek zordur. Kitaplar da taze beyinleri şartlamaya yarar.
Yanlış.
Çocukların daha önce keşfedilmiş şeyleri yeniden keşfetmek için çabalamasınlar diye kitaplar yazılır.
Bilgi yığıldıkça çoğalır.
Kitaplar olmazsa bilgi yazboz gibi dağılır gider. -
@TENTEN hayır katılmıyorum Osmanlıca bir kelimeyi okurken Türkçe telaffuz ediyorsunuz yani aynı şekilde konusabiliyoruz dedelerimizle ama yazı dili değiştiği için okuma yazma oranı da düşmüş oldu böylelikle. Ve çoğu kaynakların yok edilmiş olduğu da hepimizce bilinmektedir.
Her neyse benim sorma niyetim böyle bir tartışma ortamı oluşturmak değildi. Sadece merak ettiğim için sormuştum -
@Sputnik gencliginize verip gülüp geçiyorum
-
@TENTEN hayır katılmıyorum Osmanlıca bir kelimeyi okurken Türkçe telaffuz ediyorsunuz yani aynı şekilde konusabiliyoruz dedelerimizle ama yazı dili değiştiği için okuma yazma oranı da düşmüş oldu böylelikle. Ve çoğu kaynaklaron yok edilmiş olduğu da hepimizce bilinmektedir.
Her neyse benim sorma niyetim böyle bir tartışma ortamı oluşturmak değildi. Sadece merak ettiğim için sormuştumTamam biliyoruz onuda. Kitap yok bulamazsın.
Azınlıklar yazmıştır olanlarıda.
Yada 2 mahmut döneminden sonra fransada eğitim görenler yazmıştır sadece. Onlarda kopyala yapıştır tarzı kitaplar. -
@TENTEN, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
@kâfir-imam, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Şartlanmamış beyinleri kontrol etmek zordur. Kitaplar da taze beyinleri şartlamaya yarar.
Yanlış.
Çocukların daha önce keşfedilmiş şeyleri yeniden keşfetmek için çabalamasınlar diye kitaplar yazılır.
Bilgi yığıldıkça çoğalır.
Kitaplar olmazsa bilgi yazboz gibi dağılır gider.Katılmıyorum, çocuklar sadece okumayı ve dört işlemi öğrenseler daha iyi.
Ama onlara önceden belirlenmiş metodlu probagandayı kitaplar ile dayatıyorlar.
Türkiye'deki fizik kitabı ile Amerika'da üniversitede okutulan fizik kitabı arasında hiç fark yok. Ama bir far var o da çocuğun özgür düşünmesi..
-
ama yazı dili değiştiği için okuma yazma oranı da düşmüş oldu böylelikle. Ve çoğu kaynaklaron yok edilmiş olduğu da hepimizce bilinmektedir.
Zırva! Osmanlı da paşalar bile okuma yazmayı bilmezdi. Okuma yazma bilmeyen birden çok veziri-azam vardı.
Son dönemlerde okuma yazma oranı %10 idi.
600 yıl boyunca bir tane bile ansiklopedi basamadılar.