Elinizde ne tür eski kitaplar var?
-
@Efruhte Tartışmayı kaybedince hemen kaç zaten.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
@TENTEN, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Şartlanmamış beyinleri kontrol etmek zordur. Kitaplar da taze beyinleri şartlamaya yarar.
Yanlış.
Çocukların daha önce keşfedilmiş şeyleri yeniden keşfetmek için çabalamasınlar diye kitaplar yazılır.
Bilgi yığıldıkça çoğalır.
Kitaplar olmazsa bilgi yazboz gibi dağılır gider.Katılmıyorum, çocuklar sadece okumayı ve dört işlemi öğrenseler daha iyi.
Ama onlara önceden belirlenmiş metodlu probagandayı kitaplar ile dayatıyorlar.
Türkiye'deki fizik kitabı ile Amerika'da üniversitede okutulan fizik kitabı arasında hiç fark yok. Ama bir far var o da çocuğun özgür düşünmesi..
Amerikalıların eğitim sistemi kötü.
Orada başarılı olanların çoğu göçmenlerden çıkıyor.
Hintli mısırlı iranlı çinli japon vb
Onların kendi eğitim sistemide ezbere dayalı.Tamam o zaman Hintli mısırlı japon , neden farklı? Onlar da aynı kitabı okuyorlar
Nedeni üretim araçlarına sahip olmaları.
Üretim araçlarına sahip olmayan bizim gibiler sanal takılır sadece.
Sanal takıldığımız içinde unutur gideriz.
Deney yok laboratuvar yok.
Kuran hafızları kuranı nasıl ezberliyorlarsa bizde bilim kitaplarını ezberliyoruz. Ama bilimin yöntemi o değil.
Bize kurbağa kestirdiler ilkokulda buharlı motor çalıştıryorduk.
Şimdi hiçbiri yok.İşte kitapta yazmıyor mu onlar. İsteyen yapsın. YouTube var , aç bak Stirling motoru Elli tane yapım videosu var.
Hobi için malzeme onlarda ucuz bizde pahalı.
Tabiki onlar yapacak.
Bizde öyle tavuk çevirmeye bakar gibi uzaktan bakarız. -
@Sputnik, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
@Efruhte Tartışmayı kaybedince hemen kaç zaten.
Benden kaçtı o , küfür ettim diye
-
Şartlanmamış beyinleri kontrol etmek zordur. Kitaplar da taze beyinleri şartlamaya yarar.
Yanlış.
Çocukların daha önce keşfedilmiş şeyleri yeniden keşfetmek için çabalamasınlar diye kitaplar yazılır.
Bilgi yığıldıkça çoğalır.
Kitaplar olmazsa bilgi yazboz gibi dağılır gider.Katılmıyorum, çocuklar sadece okumayı ve dört işlemi öğrenseler daha iyi.
Ama onlara önceden belirlenmiş metodlu probagandayı kitaplar ile dayatıyorlar.
Türkiye'deki fizik kitabı ile Amerika'da üniversitede okutulan fizik kitabı arasında hiç fark yok. Ama bir far var o da çocuğun özgür düşünmesi..
Amerikalıların eğitim sistemi kötü.
Orada başarılı olanların çoğu göçmenlerden çıkıyor.
Hintli mısırlı iranlı çinli japon vb
Onların kendi eğitim sistemide ezbere dayalı.Tamam o zaman Hintli mısırlı japon , neden farklı? Onlar da aynı kitabı okuyorlar
Nedeni üretim araçlarına sahip olmaları.
Üretim araçlarına sahip olmayan bizim gibiler sanal takılır sadece.
Sanal takıldığımız içinde unutur gideriz.
Deney yok laboratuvar yok.
Kuran hafızları kuranı nasıl ezberliyorlarsa bizde bilim kitaplarını ezberliyoruz. Ama bilimin yöntemi o değil.
Bize kurbağa kestirdiler ilkokulda buharlı motor çalıştıryorduk.
Şimdi hiçbiri yok.İşte kitapta yazmıyor mu onlar. İsteyen yapsın. YouTube var , aç bak Stirling motoru Elli tane yapım videosu var.
Hobi için malzeme onlarda ucuz bizde pahalı.
Tabiki onlar yapacak.
Bizde öyle tavuk çevirmeye bakar gibi uzaktan bakarız.Ayfon almaya para var , yollarda boş boş benzin yakıp hava atmaya da para var , botoks yaptırmaya da para var onlar daha pahalı
-
@Efruhte, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Farzedin ki hiç sormadım Osmanlıca kitap var mı diye.
TartismiyorumVar ama hepsini yaktım diyorum özellikle sahalardan toplayıp yakıyorum. Sanki bir mork anlıyorsunuz. İçinde yazanlar belli, hazine haritası yok. Helada taharet nasıl alınır cümlesinin Arap harfleri ile yazılmış şeklini okuyup napacan
-
"Osmanlının ilk halk kütüphaneleri olan Ayasofya(1740), Âşir Efendi(1740) ve Atıf Efendi(1741) kütüphaneleri kurulmuştur. Bu dönemde Hekimoğlu Ali Paşa (1738), Fatih Camisi (1742), Galata Sarayı Mektebi (1753) ve Hacı Beşir Ağa (1745) kütüphaneleri kurulmuştur."
İlk kütüphaneyi 1740 yılında kurmuşlar Avrupa dan 300 yıl geri bir ülke.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
"Osmanlının ilk halk kütüphaneleri olan Ayasofya(1740), Âşir Efendi(1740) ve Atıf Efendi(1741) kütüphaneleri kurulmuştur. Bu dönemde Hekimoğlu Ali Paşa (1738), Fatih Camisi (1742), Galata Sarayı Mektebi (1753) ve Hacı Beşir Ağa (1745) kütüphaneleri kurulmuştur."
İlk kütüphaneyi 1740 yılında kurmuşlar Avrupa dan 300 yıl geri bir ülke.
Yahu efendi , kütüphaneyi ilk önce kursalar ne olacak ki, içinde yazanlar belli işte. Bak Bağdat kütüphanesin daha eski ama içinde ne var sanki. Petrol olsa tamam derim. Büyü nasıl bozulur , su içerken okunacak duanın faziletin falan filan. Bunun kitabı olsa ney olmasa ney...
-
@kâfir-imam Haklısın Coğrafya kaderdir.
-
Önemli olan şey hayatı okumaktır. İşte en zor kısmı bu ama okullarda bunu öğreten yok. Anne baba öğretiyorsa o çocuk dünyanın en şanslı çocuğudur.
Gerisi hikaye , kitap okumak zaman kaybı , boş boş oturacağına al kitabı oku demişler.
Ama hayat öğrenmek öyle kuru sayfaların arasında olmaz
İyi bir aile gerektirir. Size nasihat edeyim hanımlar beyler , hayatı olumayı öğrenin çocuğunuza da öğretin.Herkes benim kadar süper ultra zekalı olamıyor, ki tek başına hayatı öğrenebilsin.
-
@Efruhte gııııızzz koş gavga var nire gayboldun , daha çekirdek satacan, tembellik yaptın yine gııııız
-
Önemli olan şey hayatı okumaktır. İşte en zor kısmı bu ama okullarda bunu öğreten yok. Anne baba öğretiyorsa o çocuk dünyanın en şanslı çocuğudur.
Gerisi hikaye , kitap okumak zaman kaybı , boş boş oturacağına al kitabı oku demişler.
Ama hayat öğrenmek öyle kuru sayfaların arasında olmaz
İyi bir aile gerektirir. Size nasihat edeyim hanımlar beyler , hayatı olumayı öğrenin çocuğunuza da öğretin.Herkes benim kadar süper ultra zekalı olamıyor, ki tek başına hayatı öğrenebilsin.
Buradan beli olmaz.
Gerçek hayatta nasılsın? -
@TENTEN utlra mega süper zekalıyım gerçek hayatta.
-
Hayal dünyasında mısın?
-
Hayal dünyasında mısın?
Yok az önce Nasrettin hocayla gölden geldik üstün ıslak ondandır
-
En can alıcı soruyu sormamışsınız, Osmanlı hayranı muhterem Müslüman forumdaşımıza.
İlk üniversite ne zaman kuruldu? 1900
Peki, Avrupa´daki üniversitelerin tarihçesi nereye kadar gider? 1088
Evet, iyi okudunuz. İtalya´daki Università di Bologna
Matematik bilenler aradaki farkı hesaplayıversin bi zahmet.
Osmanlı´nın tek başarılı olduğu alan savaş meydanıdır. Gerisi hikaye ve masaldır. -
@kereste Osmanlı savaş alanında bile başarılı değildi. Tek başarılı olduğu yer kendi halkına eziyet etmesiydi. Bir lokma bir hırka ile 600 yılı geçirttiler. Kabul etmeyeni kâfir ilan edip öldürdüler.
Osmanlı'nın başarısı Avrupa siyasi birliğinin dağıldığı döneme denk gelir. Roma devletinin yıkılış dönemine denk gelir. Osmanlı bu nedenle başarılı gibi görüniyor.
Ayrıca Osmanlı hiçbir zaman Avusturya, germen ve batı Avrupa Britanya ordularına kafa tutamadı.
İlk haçlı seferi yapılırken batı orduları Osmanlı ile anlaşma yaptılar. Osmanlı onlara geçiş sağlayacak Haçlılar ise kudüsü alıp gelecekti. Ancak Osmanlı yolun yarısında anlaşmayı bozunca Haçlılar Konya'nın ortasına mum dikip geri döndüler.
-
Bende çok eski bir kitap var içinde aramice şöyle yazıyor , Allah yok din yalan biz uydurduk çok gizli. İmza nevfelin oğlu varaka
-
Guvenmedigimden art niyetli olduğunuzdan yakindigimdan bahsediyorsunuz ya, oysa ne kadar haklı olduğumu şu bölümdeki her birinizin (birkac kişi hariç) göstermiş oldu.
Üslubunuza dikkat edin de yazın saygisizliğa zerre kadar tahammülüm yoktur. Ayrıca daha önceleri bahsettiğim zekisiniz lafımı da geri alıyorum Google ile herkes zeki olur.
Ve tarihini, dilini bilememiş, öğrenme yolunda bir adım dahi atamamis yalan yanlış bilgilerle beynini yıkamış kişiler bana Türklükten hiç bahsetmesin.
Sizler gibi Türk olacagina hiç olmasın daha iyidir. -
Beyni Arap masallarıyla Yahudi hurafeleriyle yıkanmış birinin Türklükten bahsetmesi çok çirkin kalır. İltifata ihtiyacım yok ki.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Malasef ülkemizde tarihimiz anlatılırken fotbol takımı tutar gibi anlatılır. Birilerini yuceltirken diğerlerini aşagilattirilir. Yansız, doğru bir şekilde tarihimizi ogrenseydiniz nasıl güzelliklerin,bilgilerin yok edildigini görürdünüz.
Komik olduğunuzun farkındamısınız? Okuyanlar sizin bu yazdıklarınıza neresi ile gülüyor?
Bireysel özgürlük ve hakların düşmanı; krallık, imparatorlukların, yüceltilecek geçmişin ne gibi bir yanı olabilir? Birileri sarayda sayısını sayamayacağın eş-cariye edinecek. Taht kavgası yapacak öz kardeşini koltuk için katledecek. Diğerleri onun bu lüks, şatafattaki şeyinin keyfiyeti için savaşacak, başka ülkeleri yağmalayacak ve bunu öveceksin öyle mi?