Elinizde ne tür eski kitaplar var?
-
@Efruhte gııııızzz koş gavga var nire gayboldun , daha çekirdek satacan, tembellik yaptın yine gııııız
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Önemli olan şey hayatı okumaktır. İşte en zor kısmı bu ama okullarda bunu öğreten yok. Anne baba öğretiyorsa o çocuk dünyanın en şanslı çocuğudur.
Gerisi hikaye , kitap okumak zaman kaybı , boş boş oturacağına al kitabı oku demişler.
Ama hayat öğrenmek öyle kuru sayfaların arasında olmaz
İyi bir aile gerektirir. Size nasihat edeyim hanımlar beyler , hayatı olumayı öğrenin çocuğunuza da öğretin.Herkes benim kadar süper ultra zekalı olamıyor, ki tek başına hayatı öğrenebilsin.
Buradan beli olmaz.
Gerçek hayatta nasılsın? -
@TENTEN utlra mega süper zekalıyım gerçek hayatta.
-
Hayal dünyasında mısın?
-
@TENTEN, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Hayal dünyasında mısın?
Yok az önce Nasrettin hocayla gölden geldik üstün ıslak ondandır
-
En can alıcı soruyu sormamışsınız, Osmanlı hayranı muhterem Müslüman forumdaşımıza.
İlk üniversite ne zaman kuruldu? 1900
Peki, Avrupa´daki üniversitelerin tarihçesi nereye kadar gider? 1088
Evet, iyi okudunuz. İtalya´daki Università di Bologna
Matematik bilenler aradaki farkı hesaplayıversin bi zahmet.
Osmanlı´nın tek başarılı olduğu alan savaş meydanıdır. Gerisi hikaye ve masaldır. -
@kereste Osmanlı savaş alanında bile başarılı değildi. Tek başarılı olduğu yer kendi halkına eziyet etmesiydi. Bir lokma bir hırka ile 600 yılı geçirttiler. Kabul etmeyeni kâfir ilan edip öldürdüler.
Osmanlı'nın başarısı Avrupa siyasi birliğinin dağıldığı döneme denk gelir. Roma devletinin yıkılış dönemine denk gelir. Osmanlı bu nedenle başarılı gibi görüniyor.
Ayrıca Osmanlı hiçbir zaman Avusturya, germen ve batı Avrupa Britanya ordularına kafa tutamadı.
İlk haçlı seferi yapılırken batı orduları Osmanlı ile anlaşma yaptılar. Osmanlı onlara geçiş sağlayacak Haçlılar ise kudüsü alıp gelecekti. Ancak Osmanlı yolun yarısında anlaşmayı bozunca Haçlılar Konya'nın ortasına mum dikip geri döndüler.
-
Bende çok eski bir kitap var içinde aramice şöyle yazıyor , Allah yok din yalan biz uydurduk çok gizli. İmza nevfelin oğlu varaka
-
Guvenmedigimden art niyetli olduğunuzdan yakindigimdan bahsediyorsunuz ya, oysa ne kadar haklı olduğumu şu bölümdeki her birinizin (birkac kişi hariç) göstermiş oldu.
Üslubunuza dikkat edin de yazın saygisizliğa zerre kadar tahammülüm yoktur. Ayrıca daha önceleri bahsettiğim zekisiniz lafımı da geri alıyorum Google ile herkes zeki olur.
Ve tarihini, dilini bilememiş, öğrenme yolunda bir adım dahi atamamis yalan yanlış bilgilerle beynini yıkamış kişiler bana Türklükten hiç bahsetmesin.
Sizler gibi Türk olacagina hiç olmasın daha iyidir. -
Beyni Arap masallarıyla Yahudi hurafeleriyle yıkanmış birinin Türklükten bahsetmesi çok çirkin kalır. İltifata ihtiyacım yok ki.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Elinizde ne tür eski kitaplar var?
Malasef ülkemizde tarihimiz anlatılırken fotbol takımı tutar gibi anlatılır. Birilerini yuceltirken diğerlerini aşagilattirilir. Yansız, doğru bir şekilde tarihimizi ogrenseydiniz nasıl güzelliklerin,bilgilerin yok edildigini görürdünüz.
Komik olduğunuzun farkındamısınız? Okuyanlar sizin bu yazdıklarınıza neresi ile gülüyor?
Bireysel özgürlük ve hakların düşmanı; krallık, imparatorlukların, yüceltilecek geçmişin ne gibi bir yanı olabilir? Birileri sarayda sayısını sayamayacağın eş-cariye edinecek. Taht kavgası yapacak öz kardeşini koltuk için katledecek. Diğerleri onun bu lüks, şatafattaki şeyinin keyfiyeti için savaşacak, başka ülkeleri yağmalayacak ve bunu öveceksin öyle mi?
-
@hulk siz bu hususta tecrubelisinizdir zira okuyanlari güldüren yazılara sahipsiniz.
Hele de şu yorumunuzla bütün Türk tarihini gömdüğünüzün farkında bile değilsiniz.
Sade bir komik demek isterdim lakin çok acı.
Kendilerini aydın, eğitimli, bilgili, zeki olarak görenler böyleyse
Yazık -
Bunlar hep ingılızların oyunu yeeenim , sahın inanmayın bunglara ha , imanınızdan olmayın yeeenim.
-
@Efruhte Senin Türk tarihi dediğin tarih, sultanların Türkleri zorla savaşa sürmesinden ibaret. Birileri, yani hanedan sarayda keyif yapacak diye Türkleri zorla savaştırdılar.
Eğer bunu Türk tarihi diye kabul ediyorsan ve gurur duyuyorsan ne diyebiliriz ki?@hulk Çok haklısın. Dünya çapında cumhuriyetçi devrimler olmadan önce herkes birbirini boğazlıyordu. Bunun sebebi zalim krallar, sultanlar gibi tanrıdan yetkiyi(!) alan hükümdarlar idi.
https://tr.wikiquote.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atatürk/Din
Kralların ve padişahların istibdadına dinler mesnet olmuştur. Krallar, halifeler, padişahlar etraflarını alan papazlar, hocalar tarafından yapılmış teşviklerle, ilâhî hukuka istinat etmişlerdir. Hâkimiyetin, bu hükümdarlara Allah tarafından verilmiş olduğu nazariyesi uydurulmuştur. Buna göre, hükümdar, ancak Allah’a karşı mesuldür. Kudret ve hakimiyetin hududu din kitaplarında aranabilir. İlâhî hukuka müstenit bir mutlakıyet kaidesi önünde demokrasi prensibinin ilk aldığı vaziyet mütevâzîdir. O, evvela hükümdarı devirmeğe değil, onun yalnız kuvvetlerini tahdîde, mutlakıyeti kaldırmağa çalıştı. Bu çalışma 400-500 sene evvelinden başlar. Evvela kuvvetin milletten geldiği ve kuvvete gayrı muktedir bir ele düşerse iştirak etmesiyledir."
-
Hele de şu yorumunuzla bütün Türk tarihini gömdüğünüzün farkında bile değilsiniz.Okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Uyduruyorsunuz. Ben bütün hükümdarlık, krallıkları red ediyorum. İnsanların krallar, kutsallar için insanlık dışı birbirini boğazlamasını, topraklarına çökmesini red ediyorum. Ben bunu diyorum. Ayrıca M.S. 1000' den sonraki padişahların Türk olduğunu, da nereden çıkardın? Alayı melez neredeyse!. Türk tarihi , karışmamış Türk arıyorsan orta asya da arayacaksın.
Kızım sen cahilsin, hayatında hiç osmanlı tekkeside görüp deneyimlemişsindir sen. Tekkelerde sultanlar o kadar yüceltilir ki, Veli-evliya, neredeyse halife, peygamberleştirilircesine anlatılır. Oysa ki, tarih belgeler üzerinden tartışılır. Bugün neredeyse bütün padişahların alkol aldığını biliyoruz. Tekkede anlatılan padişah, sözde Türk-halifelerin tarihi uyduruğu budur işte.
Kendilerini aydın, eğitimli, bilgili, zeki olarak görenler böyleyse
YazıkBenim böyle bir iddiam yok. O sizin hüsnü kurunutunuz. Ben cahilim, her daim öğrenerek öğreticem, gerçek bilgi veren herkezin öğretisine, gelişime açığım. Dogmalar bilgi değildir. Sizin uyduruk sözde bilgi diye sattığınız zırvaları red ediyorum. Sanırım(bilgili görme meselesinde) bunu kastetttiniz.
-
https://archive.org/details/knhelahbar0102liuoft/page/n31/mode/2up
Bir tane osmanlıca eser buldum ama ne hakkında yazılmış bilmiyorum.
@Efruhte okuyunca anlatırsın -
Osmanlıca kitapta var mı şeklinde sormuştum gelinen duruma bakın
Hiçbir şey sormuyorum. Tartismiyorum
Çok gürültü yapıyorsunuz kafamı dinleyeceğim -
-
@TENTEN teşekkürler yazısı kolay olan olduğu için okuyabildim , fırsat buldukça inceliyeceğim
-
@TENTEN teşekkürler yazısı kolay olan olduğu için okuyabildim , fırsat buldukça inceliyeceğim
https://archive.org/details/mscodex1966
Yusuf ile Züleyha hikayesi galiba bu