Donbas neden stratejik
-
@DemoKratos nerden buluyorsun sabahin korunde bu tur benzetmeleri
-
Seyir füzeleri dediğim gibi nükleerden sonra gelen en tehlikeli silahlardır. Bunlardan sonrası nükleerdir, bu çok önemli. Yani Rusya son nükleer kozdan bir önceki kozu kullandı. Seyir füzesinin bir üstü nükleer füze.
O yüzden uykusuz kalıp haberleri aldım. Kaç kişi durumun farkında bilmiyorum ama durum bu. Nükleer savaşa bir adım kaldı. ABD nükleer bombaları hazırlanıyor. Bunu herkes bilsin ki yarın kıyamet koptuğunda kimse şok olmasın.
Gerçi ABD bombaları ayrıntılı araştırdım, sınırlı kapasitede. Fakat bu daha tehlikeli, çünkü bu kullanılacak olduklarının göstergesi. Neden çok güçlü yapmazsın, çünkü kullanacaksın da ondan. Kullanmaktan kaçınmamak için sınırlı güçte yaparsın. ABD nin bunları atması hiç sürpriz olmaz, eğer Rus psikopatlar kullanırsa. Tereddüt edeceğini sanmam, Rusya'yı cehenneme çevirir.
Küçük kapasiteli ama çok büyük sayıda nükleer bombalar hangarlara dolacak. Bunlar çok yüksek irtifadan atılan ve seyir özelliği olan bombalar. Rusya cehenneme döner eğer bir delilik yaparsa. Fakat yakın ülkeler başta olmak üzere tüm dünya ciddi zarar görür yine de. Nükleer ile şaka oyun filan olmaz.
-
Bir tahmin, ABD NASAMS hava savunma sistemini tam olarak kurduktan ve Avrupa ile Türkiye hangarlarını taktiksel nükleer bombalarla doldurduktan sonra eli sağlam olarak Karadeniz'e filo sokacak, Rusya'nın bu seyir füzesi saldırılarına misilleme yapacak. Karadeniz Rus filosunun tamamı denizin dibini boylayacak ve tüm Rus deniz üsleri yok edilecek.
Bu öngörü 2023 de gerçekten de büyük olayların olacağını söylüyor. Bakalım gerçekleşecek mi. 2023 nükleer savaşın yaşandığı yıl olabilir.
-
@phi durum gerçekten kritik, Rus seyir füzelerinin verdiği hasarı öğrenene kadar uyku tutmadı ve sonra ABD nin hazırladığı nükleer bombaları inceledim. Şakası yok bunlar gelecek hangarlara doldurulacak, nükleer silah bunlar! Kolay kolay uykumdan etmem kendimi ama durum gerçekten riskli. Rus seyir füzeleri pek matah bir şeyler olmadıkları anlaşılıyor ama bu iç rahatlatır mı bilmem. Ben çoktandır izliyorum savaş başlamadan da Rus seyir füzelerini izliyordum. Bunlar matah bir şey yapar mı Amerikan Cruise ayarında merak ediyordum.
-
@DemoKratos amerikanin yunan adalarina yigilmasinin altinda turkiye tehdidi yok rusya tehdidi var. fakat burada yem olarak atilacak ulke konumunda biziz. bugun ukrayna, yarin belki biz, baska bir gun yunanistan olabilir.
yunanistani bakma ab sevmiyor, cunku adamlarin goturusu getirisini yillardir asmis durumda, surekli finanse edilen bir ulke, kalbur olmaktan baska bir seyi yok. limanlari haricinde hic bir yarari yok.
o yuzden bu duzene cok dikkat etmek gerekiyor ve bana kalirsa ukrayna gizli istihbarati putine suikast duzenleyecek bu adam olduruldukten sonra isler farklilasir mi bilinmez.
-
@phi, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
bana kalirsa ukrayna gizli istihbarati putine suikast duzenleyecek
Bu çok zor. İçeriden çok kuvvetli destek lazım. MI6 ve CIA el ele verip yardım etseler yine zor. Bu iş Rusya içinden işin felakete gittiğini görebilen bir askeri yetkili tarafından desteklenirse olabilir ancak. Bu kişinin de vatana ihanetten idamı göze alması gerekiyor.
-
Uğur Dündar önemi anlatılamayacak kadar büyük bir makale yayınlayarak duayen üstat olduğunu yine gösterdi.
Eski büyükelçi Şükrü Elekdağ ile röpörtajını aktaran bu makalenin önemini anlatmanın bir yolu yok. Bu dünyanın en önemli makalesi bile olabilir.
Ben her zamanki gibi ne linkini veririm ne kopyalayıp yapıştırırım. Benim işim yorum. Merak eden bulur okur. Makalenin adı "Putin Nükleer Silah Kullanacak mı?"
Okuduğunuz zaman yanıt "evet kullanması olasılığı yüksek" şeklinde çıkıyor.
Yanıtın bu olduğuna dair göstergeler güçlü: Putin göstermelik sahte bir referandumla işgal ettiği bölgeleri ilhak etmekle buraların geri alınmasını Rus topraklarına saldırı olarak gösterme sahtekarlığına girişti. Bu karanlık plan her şeyi göze aldırmaya yönelik. Nükleer savaşı da.
Bu son adımı atmadan önce sivil halkı canından bezdirecek son kartı oynuyor, seyir füzelerini kullanarak kadınları çocukları bombalıyor. NASAMS hava savunma sistemini geciktiren ABD elini çok çabuk tutmalı.
Kahraman Ukrayna halkı bu seyir füzesi yağmuru ile yıldırılamazsa geriye kalan seçenek atom bombası atmak kalacak.
Bu olasılığa karşı ABD yeni nesil nükleer seyir füzesi özellikli bombaları hazırladı bile. Rusya kullanırsa ABD bunları Rusya'ya yağdıracak.
Deneyimli büyükelçi Şükrü Elekdağ'ın anlatımından nükleer savaşın kapıda olduğu yorumunu çıkarmak benim için hiç zor olmadı. Bu asla kişisel subjektif yorum değil, gerçeklerle son derece örtüşüyor.
Biden de zaten bunu ifade etti, Armageddon senaryosu Küba krizi dahil hiç bir zaman bu kadar yaklaşmamıştı dedi. Adam bazen tuhaf hareketler yapıyorsa da sözleri aşırı doğru. Çok aşırı doğru yani, yalan yanlış bir sözünü duymadım hiç.
Durum aşırı derecede ciddi. Bu Putin denen yok olmazsa nükleer savaş kapıda.
-
Ülkede hâla Perinçek kafalı NATO düşmanı Şanghay heveslisi küçük de olsa bir kesim var. Bunlar bilsin ki 1980 öncesi Varşova Paktı x NATO cenderesi altında en çok ezilen ülke Türkiye olduğu gibi nükleer savaşta da en ağır darbeyi alma olasılığı yüksek ülke Türkiye olacaktır.
O aşık oldukları Rusya kafalarına nükleer bomba atarsa hiç pişman olmasınlar. Kurda aşık olan kuzu oldukları kafalarına geç dank etmiş olacak.
Bunlar 1980 öncesi de Varşova paktına biz de köle olalım Rus emperyalizminin malzemesi olalım kıyasıya sömürülelim özgürlük diye bir şey olmasın diye can atıyorlardı hâla bu kafada gidiyorlar, tık gelişme yok bunların köle zihninde.
Perinçek bu ülküsü gerçekleşsin diye yapmadık tornistan bırakmıyor. Ne diyelim bu ülkenin her alanda belli kontenjanları daima oldu. Bunların aklı başa alma olasılıkları sıfır. Kafa kireçli, saplantı paslı, çıkması diye bir olasılık yok. Dinci dogmatiği de aynı ideolojik dogmatiği de aynı.
-
@phi, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
amerikanin yunan adalarina yigilmasinin altinda turkiye tehdidi yok rusya tehdidi var.
Türkiye ABD için her zaman çantada keklik. ABD Yunanistan üzerinden ilerleme amacında elbette. Bu ilerleme ne yönde olacak onu zaman gösterecek. Şu kadar söyleyeyim boğazlar asla Rus denetimine bırakılamaz. Türkiye elinde tutamayacak olursa boğazları, tamamen varsayım olarak söylüyorum, ABD gereğini yapar. Bırakması söz konusu olamaz.
Rusya'nın da Azak denizini Rus gölü haline getirmekten sonraki emeli Karadeniz'i Rus gölü yapmak. Bu Rusya'nın tarihsel emeli ve Putin denen de bu amansız dermansız hastalığın pençesinde. Bunun tedavisi yok, bunun tedavisi ölüm.
-
Hitler ne ise Putin de odur. Hitler Berlin düşmek üzereyken bile Berlin'deki halkın arasındaki birtakım paramiliter nazi kırıntılarına umut bağlamış bir ruh hastasıydı.
Hitler'in ruh ve akıl hastalığına ancak ölüm son verdiği gibi Putin de aynısıdır. Aynı yolda aynı adımları atmaktadır.
Tarih illa tekrarlanacak. Nazi belasını özgür dünya savuşturmak için bedel ödediği gibi Rus emperyalizmi belasını savuşturmak için de bedel ödenecek. Nazilerle uğraşırken bir de ortaya Japon belası çıkması gibi Rusya ile uğraşırken bir de Çin belası çıkacak.
Dünya özgür bir yer olmak için bir kez daha savaş vermek zorunda kalacak.
-
Ukrayna'nın Avrupa'ya verdiği elektriği kesmesi Rus füzelerinin verdiği hasarı mı işaret ediyor yoksa Zelenski Avrupa'ya yardımlarınız yetersiz mesajı mı veriyor artık bilemiyoruz. Şimdiye kadar elektrik veriyormuş daha ne olsun?
Öte yandan Rus zorbaların tahıl ihracatına hâla engel olması karşısında gönül istiyor ki ABD gelsin engel olan bir kaç Rus gemisini batırsın ama işte istemekle olmuyor. ABD savaşı bir anda Ukrayna ile Rusya arasındayken Rusya ile kendisi arasında durumuna çevirmez.
Bazı kaynaklara göre ABD nin Ukrayna'ya yardımı 50 milyar doları buldu. Kongredeki muhalif seslere rağmen. Fakat bu tahıl ihracatı konusunda öyle açıktan savaşa girerek değil ama yine el altından bir girişim gerekli ve bu kez umarım bir kaç Rus gemisi denizin dibini mutlaka boylamalı! MI6 ile Ukrayna istihbaratı kafa kafaya vermiş yeni bir saldırı planı hazırlıyorlardır umarım.
-
Öngörülerimi doğrulayan gelişmeler var. Rusya Ukrayna'nın tahıl ihracatını engelleyemeyeceğini, bunu yapmaya kalkışırsa haddinin bildirileceğini gördü ve yeşil ışığı yakmak zorunda kaldı.
ABD den çok büyük bir tehdit geldi: Karadeniz'e girer Rus donanmasını yok ederiz dendi. Yapar. Son aşamada yapar ama hemen değil. O aşamaya gelirse de bunu yapmak zorunlu olur.
Diğer yandan tüm kartlarını açan Rusya baskın gelemeyince elindeki kalan son kart olan nükleer kartı açmaya hazırlanmaya başladı.
İşte bu da Rusya'yı harabeye çevirecek hamle. Fakat dünyayı da çevirebilir. Rusya biter, yok olur, ortadan kalkar ama dünyaya ne olur orası kestirilemez.
Bir aklını kaybetmiş kaçık psikopat manyak böyle işler açar işte. Zelenski Kırım kurtarılmadan savaşın asla bitmeyeceğini bir kez daha deklere etti. Peki Batının desteği bu olana kadar sürecek mi?
Bilmiyoruz. işler ne olacağının artık kestirilemediği yönde ilerliyor. Kırım kurtarılmadan, hatta bu kudurmuş ayı bir daha bir yere saldıramaz hale getirilmeden bu savaş bitmemeli.
-
Herif gerçekten akli dengesi bozuk bir psikopat manyak. Neymiş de Ukrayna'dan yazılı güvence almışmış da onun üzerine tahıl koridorunu serbest bırakmışmış!
Şunda zekanın gramı varsa ben artık Andromeda galaksisiyim! Ülen sen Ukrayna'ya kuduz köpek gibi saldırmışsın, hangi güvence yahu? Ukrayna'nın sen arkanı döndüğün anda seni hançerlemek görevi! Ne güvencesi be? Ukrayna senin dostun mu da sana verdiği güvenceye güveneceksin? Seni arkandan vurmak Ukrayna için beklenen bir fırsat ve en onurlu görev.
Ukrayna'nın sana elinden gelen zararı vermek için şeytanla işbirliği yapması bile sevap! Hayır bu deli neden bahsediyor biliyor mu bilincinde mi yoksa salağı mı oynuyor yahu?
-
Bu Rusya akıl ve ruh hastalarının elinde esir bu artık anlaşıldı. Şimdi de Medvedev denen özgür bir ülkeye yaptıkları rezil insanlık dışı saldırıyı dini terimlerle yüceltmeye kalkıştı.
Ukrayna'ya alçakça kudurmuş saldırılarını "şeytana karşı yürütülen kutsal savaş" olarak niteledi ve şeytanın askerlerini cehenneme sürükleyeceklerini iddia etti!!!
Neyse ağız bozmaya değmez bu akıl hastalarına.
-
Hayır BM bastırdı Rusya bir halt edemez yolla gemileri Ukrayna dedi güvence verdi ve Ukrayna gemileri çıkardı, Ruslar ilişirlerse fena papara yiyeceklerini görüp pustu kaldılar yahu!
Düştükleri bu rezil durumu, kimsenin tahıl sevkiyatını durdurduk demelerini iplemeyişini örtmek için düşmedikleri kepazelik kalmadı. Kendi eliyle kendini rezil etmek bu işte! Öbür yanda Putin denen amana Herson tahliye edilsin Ukrayna canavarları geliyor biz sivilleri amana pek bir düşünürüz pek yufka yürekliyiz...
Yani ağzını bozmaya değer bir şeyler olsalar da... Boşvereceksin.
-
Kahraman Ukrayna ordusu yerleşim yerlerini haydut alçak katil Ruslardan kurtardıkça insanlık dramları ortaya bir bir çıkıyor. Katliamlar, işkenceler, birbirinden alçakça cinayetler, insanlık dışı vahşetler.
Bu yüzyılda da hâla böyle alçakça insanlık dışı savaşlar olacakmış demek. Bu alçaklar insaniyet adına bir adım bile ileri atamamışlar.
Zelenski Kasım sonuna kadar Rus haydutların işgal ettiği topraklarını kurtaracaklarını ifade ediyor ama umarım öyle olur. Bu haydutların son darbe vurulmadan önce iyice canından bezdirilmesi gerekiyor. Kış şartları bu alçakları belki daha fazla perişan eder. Kahraman Ukrayna ordusunun her askeri çok değerli, riske edilmemesi gerekir diye düşünüyorum.
Batı olabildiğince füze, top mermisi vermeli ve alçak işgalcilerin emdikleri süt burunlarından iyice getirilmeli. Bunlara imha harekatı yapılması gerekiyor. Ukrayna'dan sağ çıkamamalı bu alçaklar.
-
@DemoKratos ukraynada asiri derecede buyuk bir sorun var, elektrik.
sehrin genellerinde gunde 4-5 saat elektrik gidiyor ve isinma sistemi elektrik yoklugundan devreye giremiyor.
bu sebeple insani psikolojik gucun azaldigini belirtiyorlar bir cok koy den sehirlere bu sebeple gocler oluyor cunku koyler tamamiyle elektriksiz halde.
tahliyelerin basladigi da gelen haberler arasinda. -
Beklediğim gibi Ukrayna genelkurmayı Rusların çekiliyor görünme oyununa gelmeyeceklerini açıkladı. Böyle olması gerekiyor. Diğer yandan Herson bölgesinde 400 tane Rus askeri mezarı olan bir mezarlık görüntülendi. Rus kayıplarının büyük olduğu ve Putin denen despotun sürekli yeni askerleri cepheye sürdüğü biliniyor.
Hedefi yumuşatma savaşına devam. Aceleye gerek yok. Kasım sonu Herson'u kurtarma hedefinin gerçekçi olduğunu sanmıyorum. Rusya kent merkezini vermemek için sürekli tahkimat yapıyor. Çevre yerleşim birimleri ise insanlık yoksunu Rus ordusu tarafından harabeye çevrilmiş durumda. Kurtarılan yerleşim yerleri halkın yaşamasına olanak verecek durumda değil. İnsanlıktan uzak Ruslar her yeri harabeye çevirmişler.
-
Böyle şerefsiz alçakça bir saldırı yüzyılın insanlık utancı. İnsanlık Ukrayna'da gömüldü. Rusya'nın insanlık düşmanı ilan edilmesi ve her alandan kovulması şart. Bunlar insanlığın en büyük düşmanı.
-
Askeri stratejistler Herson bölgesindeki sonbahar yağmurlarının araziyi yumuşattığını ve şehri kurtarmak için taarruzun olanaksız hale geldiğini bildirdiler.
Şimdi burada yapılacak iş besbelli. Arazi şartlarından dolayı ikmal almakta zorlanacak olan Rus birliklerinin havadan ikmalini önlemek. Ukrayna'ya ne kadar gelişmiş füze varsa verilmesi gerekiyor. Hem havadan ikmali önlemek hem Rus katillerinin ikmal alamıyorken canlarına okunması için. Ukrayna sizin için savaşıyor Batılılar! Uyuşukluk yeter! Size savaşın diyen yok, silahlar bugün için! Haydi! Bu katillerin canına okunması için fırsat! Hâla ağırdan alacaksanız yazıklar olsun size!
Öte yandan bu dediğim gerçekleşir ve Rus katiller dayanamayacak hale getirilebilirse kışın topraklar donduğunda bitirici ve indirici taarruz gerçekleştirilip Rus katiller tamamen imha edilip Herson kurtarılabilir!
Ukrayna genelkurmayı Rusların çekiliyor gibi yapma numarasını yemedi. Ülen herkes sizin kadar geri zekalı mı katiller! Ukrayna zekası sizi susuz götürür susuz getirir. Salakça bir aldatmacaya Ukrayna'nın düşeceğini zannedecek kadar geri zekalı bunlar. Bunlarda zeka olmadığı yaptıkları aptalca açıklamalardan açıkça belli.
Eğer Batı kişilikli davranır bütün olanaklarını Ukrayna için seferber ederse Rus katilleri tamamen imha etmek ve işledikleri cinayetlerin bedelini ölümle ödetmek işten bile değil! Biraz kişilikli ol Batı! Biraz kişilik! Yan çizme zamanı değil!