Donbas neden stratejik
-
Rus katiller bir çok kenti ele geçirmekte başarısız oldular fakat Luhansk bölgesindeki iki kente şiddetli yükleniyor. Alçakça sivilleri bombalayarak katliamlarını sürdürüyorlar. Bu katil sürüsüne karşı etkili yardımlar ne zaman gelecek? Nerde kaldı bu füzeler? Bu füzeler geldiği anda katil Ruslar kıç üstü oturur, ne tank yürütebilirler ne uçak uçurabilirler.
Bu füzelerin çok acil verilmesi gerekiyor. Afgan direnişçileri dibine kadar destekleyen ABD Ukrayna için nazlanıyor. Neden? Çünkü Ukraynalıların öyle binilecek eşşek olmadıklarını biliyor. Onları öyle parasız lejyoner olarak kullanamaz, yıkmak istedikleri yönetimlere karşı ayaklandıramazlar. Bu gazlara ancak dogmatik saplantılı yobaz halklar gelir, biliyorlar. Örneğin kurarsın işiti, bak bu eset, bunu yıkacaksın hadi gazan mübarek olsun de, sal yani embesilleri.
O yüzden yardımda ağırdan alıyorlar ve Rus katiller alçakça cinayetlerini sürdürüyorlar.
-
Sömürgeci katliamcı Rusların sivil halk üzerine misket bombaları atarak insanlık ve savaş suçu cinayetler işledikleri Uluslararası Af Örgütü raporu, bağımsız haber ajanslarının saha gözlemleri ve halk röportajları ile kanıtlandı.
Bu katillerin yargılanmaları gerekiyor. Bunlar katil, savaş suçu işliyorlar.
-
Cepheden bir yandan üzücü Rusların saldırılarını ve cinayetlerini sürdürdükleri haberleri gelirken bazen de umut verici haberler geliyor.
Bunlardan biri Rus ordusundan firar ederek Ukrayna saflarına geçen Rus askerlerinin önemli bir birlik oluşturdukları. Bunları temsil eden bir Rus askeri ile yapılan röportajda asker, Kremlin'de despot bir katilin oturduğunu ve onun emrinde savaşmamak için Ukrayna tarafına geçtiklerini söyledi. İşte insan diye buna derler. Tebrik ediyorum. Ben de olsam aynını yapardım. Rusların yanında savaşacak kadar alçalabilen Çeçenler duysun da kızarmayan yüzlerine tokat gibi çarpılsın.
İkinci güzel haber Ukrayna'nın ilk kez Rus topraklarına saldırı gerçekleştirerek bir Rus mühimmat deposunu yok ettiği. Bu süper bir haber. Bu acaba vaat edilen füzelerin geldiğinin bir habercisi mi? Umarım öyledir. Umarım devamı gelir ve katil Ruslar kıçlarını dönüp kaçmak bir yana kıç üstü otururlar!
-
@DemoKratos Ukrayna uzun suredir Rusya'ya saldiriyor, bir cok kentini bombaladilar bilgi vermek isterim.
Fakat anladigim kadari ile uzun namlulu silahlar AB ninin verdigi sozler zamaninda gerceklesmedi ve donbasi kaybetmek uzere diye bilgi aldim ben.
-
@phi Rusya Donbas'ı adım adım ele geçiriyor evet. Fakat Rus topraklarına böyle önemli bir mühimmat deposunu yok eden atak ilk oluyor diye duydum.
Fakat Ruslar kazandıktan sonra o işgal için bahane uydurdukları sözde terör saldırılarına gerilla savaşı şeklinde kendileri uğrayacaklar. Ukraynalılar artık Kırım'dan sonra Rusya'ya toprak verip durmaktan bıktılar. Yeter! Bu Rus emperyalizmine dersinin verilmesi zamanı geldi!
-
@DemoKratos Ukrayna cok yalniz kaldi. AB tedarik zinciri pandemisi derken gida sikintisi ve yuksek oranda enerji sikinsiti yasadigi bunlara da hazirliksiz yakalandigi icin savasin uzamasini istemiyor artik.
Ekonomik kuresel daralma tabanda sorun yaratmaya gerginlik olusturmaya basladi. Her hukumet kendini korumaya calisiyor.
-
@phi ne olursa olsun. Silahlar ne için var? Saldırmak, öldürmek, sömürmek için mi? Evet yazık ki bunun için varlar ama bunun bir de tersi olması lazım. Silahlar özgürlüğünü savunmak için de olması lazım.
Ukrayna'ya söz verilen gelişmiş saldırı ve savunma füzelerinin derhal verilmesi gerekiyor. Cinayetlere sessiz kalmak katılmaktır. Bu gelişmiş füze sistemleri gelirse Rusya perişan olacaktır. Ne saldırabilir ne savunabilir. Perişan olup kaçmak zorunda kalır. Uçakları tankları mühimmat merkezleri hep vurulur. Seyir füzeleri ile sivil halkın üzerinde alçak cinayetlerini işleyemez.
Geçmişte Avrupa Rus yayılmacılığı ve sömürgeciliğine duyarlı idi. Tabii bunun altında rekabet vardı, kendi yayılmacılığı vardı. Fakat ne olursa olsun Rusya ile Kırım savaşına girmişti Osmanlı ile birlikte. Bu tarihe dünya savaşı olarak geçmedi ama o ayara yakın bir savaştı.
Kırım Rusya'dan bir türlü alınamadı ama bu sonsuza kadar böyle gidemez. Ukrayna tarih boyunca hep stratejik olmuştur. En stratejik bölgesi ise kuşkusuz Kırım ve Rus işgali altında hâla.
-
UKRAYNA VURUYOR!
Ukrayna ordusu Rus işgali altında olan Kırım'ı vurmaya başladı. Haber, Almanya'nın Ukrayna'ya silah yardımlarını artıracağını ve uzun menzilli kundağı motorlu toplar gönderdiğini açıklamasıyla eş zamanlı geldi. Söz konusu toplar oldukça uzun menzilli, sanırsam yüzlerce kilometreyi buluyor ve ard arda mermi yükleyerek ateş altına aldığı yeri cehenneme çevirebiliyor.
Ruslar Kırım'ı artık sömüremez umarım. Kırım Rus işgalinden kurtulursa dünya tarihi değişir! Gerçi bu sefer de Kırım'ın bağımsızlığı gündeme gelmesi lazım. Ukrayna halkı ile Kırım halkının bir ortak özelliği bulunmuyor. Ukrayna'nın eline geçmesi de Kırımlılar için bir başka işgal. Bilemiyorum gelişmeler ne olur.
Ama şu an Avrupa Ukrayna'ya estek köstek de olsa destek oluyor. Bu belli oldu. Sanırsam bu savaş Almanya için de 2. Dünya savaşı sonrası kontrol altına giren silah sanayisini geliştirmek için bir fırsat oldu.
-
@DemoKratos savasi uzatacaklar gibime geliyor bu da krizin devam edecegi anlamini tasir.
Bence UA-RU savasi bir an once bitmeli o yada bu sekilde toprak kaybiyla yada degil asker olmesiyle yada degil bilemiyorum ama bu savas bitmeli biran evvel.
-
@phi, içinde söyledi: Donbas neden stratejik
ama bu savas bitmeli biran evvel.
Elbette öyle ama geri çekilmek işgal etmekten çok zordur. İşgal etmeyi düşünür ama uygulamazsan bir şey kaybetmezsin. Ama işgal edip de geri çekilirsen prestijini bırakırsın ayaklar altına. O yüzden zor.
Türkiye için de Suriye'den çekilmek aynı şey. Girerken yurra girersin verirsin coşkuyu da, sonrasını iyi hesaplamak gerek.
-
Ukrayna'ya ABD füzelerinin ulaştığı kesinleşti. Ukrayna bu füzeleri kullanmayı denedi ve sonuç müthiş oldu. Füzenin gönderildiği bir Rus karargahı yerle bir oldu, 40 Rus askeri öldü.
Fakat işgalci ve sömürgeci Rus işgali alçakça insanlık dışı savaş suçları işlenerek sürüyor. Katil Rus ordusu yakınında hiç bir askeri hedef bulunmayan alışveriş merkezini füze ile vurdu.
Bu aşağılık katiller bu alçakça cinayetlerinin bedelini mutlak surette ödemeliler. Ukrayna'ya elden gelen tüm yardımlar yapılmalı. Kurtarılması gereken sadece Ukrayna değil, insanlık.
-
Bir de bu sömürgen tiranlığın başındaki haydut, G20 zirvesine katılacakmış utanmadan, ben kanlı bir katilim demeden!
Bunun kanlı elini tutan, katil suratına bakan olursa orada yazıklar olsun! Bu savaş suçlusu katilin derhal tutuklanıp yargılanması gerekiyor!
-
İngiltere başbakanı çok ağır konuştu ama adam haksız olsa da haksız desek. Saldırgan delinin biri nükleer çantayı yanından ayırmayıp ikide bir nükleer savaşla tehdit ederse... İlk hedefin de Londra olduğunu söylerse.
İngiltere başbakanı sonuna kadar haklı olur elbette. Adam deli, nükleer savaş tehdidi kabusunu tekrar canlandırmaya çalışıyor. Kendisine bir şey yapan olsa neyse, yapan ta kendisi. Kudurmuş gibi saldırdı, sonra da etrafa tehditler savuruyor.
Tam da sen böyle aklına esen yere saldıran bir akıl hastası olduğun için NATO devam ediyor haydut katil!
Geçende bunun nükleer çantasını taşıyan ve en güvendiği subayı öldürüldü. Bu bir işaret olabilir mi bilmiyorum. Dünyanın bu deliden kurtarılması şart!
-
Fakat Biden çok ayıp etti. Bu adam bazen ne yaptığını, ne söylediğini bilmiyor.
Tuttu ben uyardım Zelenski'yi Rusya saldıracak dedim ama inanmadı dedi. Yahu ne inanmayacak, yani elbette ülkenin bir saldırıya maruz kalmamasını dilersin. Bu inanmamak mı? Tut ki inandı. Ne yapacaktı? İnanıp inanmamanın bir yararı ya da zararı var mı?
Bıdı bıdıyı bırakın, silah gönderin, silah. Boş bıdı bıdı hiç etmeyin. Size asker gönderin diyen yok, silah gönderin!
-
Yapılacak iş belli, bu katil haydutu ne yapıp edip etkisiz hale getirmek. Yurt dışına çıkarsa derhal tutuklamak.
Yoksa bu deli gerçekten nükleer düğmeye basacak kadar kafadan hasta! Yapar bu katil! Yol yakınken çaresine bakılması gerekiyor.
Dünyada böyle sesi soluğu bir daha duyulmaması ve arkasından gelenin onu hiç hatırlatmaması gereken bir kaç ülkenin başına geçmiş bir kaç kişi var. Sayıları çok az. Ama bir tane bile olmaması gerekiyor.
Biri bu, diğeri kim olabilir acaba? Hadi biri de Kuzey Kore'ninki olsun. Başka? En az bir tane daha var! Fazla var mı emin değilim ama bir tane daha olduğu kesin!
İran desek değil, İran'da sorun baştaki kişi değil. Başta kim olduğunu bilmiyorum bile. Önemi de yok. Orada yönetime geçmiş bir sorunlu zihniyet var. Kişiye bağlı değil. Başa kimi koysalar farketmez.
O zaman kimdir neresidir acaba? Acaba nedir nedir bisküvi deyince akla tamam şimdi buldum her an onun adı gelir...
-
Bir iletimde Rusya'nın Donbas'ta işgalinin başarılı olacağını fakat Ukraynalıların gerilla savaşı ile bu başarıyı yok edebileceklerini söylemiştim. Bu öngörü gerçekleşti. Arka arkaya şiddetli suikast saldırıları gerçekleşiyor. Şu anda bu gerilla saldırıları Ruslardan çok Rus yanlısı yerel yöneticileri hedef alıyor. Bir çok Rus hizmetçisi yerel yönetici öldürüldü. Bu saldırılar artarak devam edecek.
Diğer yandan bölgenin denizden kontrolü için önemli bir üs olan Yılan adası Rus güçlerince terkedildi. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı Ukrayna'nın elinde artık güçlü uzun menzilli silahlar olduğudur. Bu adada bulunmak fare kapanına kısılmak ve ölmekle eşdeğer. Rus ordusunun burada kuvvet bulundurması olanağı kalmadı.
Sanıyorum bu göstergelere bakarak ünlü Himars füzeleri artık Ukrayna ordusunda. Biden bıdı bıdı etti ama füzeler gönderilmiş, öyle görünüyor.
ABD istihbaratı, yaptığı incelemeler ve analizler sonrası Rus kuvvetlerin Donbas'ta zor duruma düşeceğini öngörüyor.
-
Ukrayna'nın eline güçlü füzeler geçtiği kesinleşti ama bu henüz işgalci katil Rus sürüsünü durdurabilmiş değil.
Dünya bu kadar mı çabuk dünya savaşı çıkaracak bir deli daha üretecekti! Daha şurda Hitler'den sonra ne kadar geçti, yenisi türedi!
Katil ve deli herif Alaska'yı geri almaktan bahsetti şimdi de, daha önce Londra'ya nükleer füze atmakla tehdit etmişti! Bu kanlı katil dünya savaşı çıkarma niyetinde bir psikopat manyak!
-
Katil Rus sürülerinin ilerleyişi ne acıdır ki sürüyor. Normalde tabii ki küçük bir ülkenin bu kalabalık katiller sürüsü karşısında bu kadar direnmesi bile büyük başarı.
Seçenek, gerilla direnişi. Bu Rus katillerin her fırsatta imha edilmesi için gerilla saldırıları yapılması gerekiyor. Bunların alçakça cinayetlerini burunlarından fitil fitil getirmek her Ukraynalı için bir görevdir.
Diren ve savaş Ukrayna! Hepimiz öleceğiz. Ölmeyecek kimse yok. Teslim olma! Oturduğum yerden konuşmaktan utanç duyuyorum ama ben olsam teslim olmaz savaşarak alçak katilleri öldürerek ölürdüm.
Alçaklar hem katil hem hırsız. Ukrayna'nın buğdayını da çalıyor hırsız katiller. Bu alçak hırsız katillere karşı tüm dünya birlik olmazsa dünyanın sonu kötüye gider.
Hayır insanlık dünya savaşı öncesi ilkelliğine geri dönecekse ne anladık biz bu insanlıktan? Eski tas eski hamamsa insanlıktan umut olmaz ki? Bu alçak hırsız ve haydut katillerin durdurulması Ukrayna'nın değil insanlığın görevi!
-
@DemoKratos gerilla direnisi amenna fakat sanki orada bir cok etnik grubun parali asker olarak konuslanmasi tuhaf, bu savasta ganimetlerin paylasimi bu gruplar tarafindan yapiliyor ve sanki yerleskeler uzerinde hak iddaa edeceklermis gibi geliyor bana. Ornegin afgan gerillalar var, pkkli gruplarin oldugunu duyuyorum, ermeniler var savasan, amerikalilar ingilizler var. Azerilerin oldugu bile soylentiler arasinda.