YALANCILAR...
-
Dostum!
Yalanın en kötüsü hangisidir biliyor musun?
Yalanın en kötüsü;
İnsanın kendisine söyleyip inandırdığı ve hayatını ona uydurmuş olanıdır...
Etrafına iyice bir bak Dostum;
Kendine söylediği yalanlara inanıp şeyh olanlar,
Kendine söylediği yalanlara inanıp lider olanlar,
Kendine söylediği yalanlara inanıp alim olanlar...
Say say bitmez Dostum...
Unutma!
İnsanlar yalan dünyada kendi söylediği yalanlara inanmanın kurbanı olarak yaşarlar... -
@mor-ve-ötesi , örgütlü olan, derim
-
@nejdet-evren, içinde söyledi: YALANCILAR...
@mor-ve-ötesi , örgütlü olan, derim
Üstad, "İnsanın kendisine söyleyip inandırdığı ve hayatını ona uydurmuş olanıdır..." Yalanın en kötüsü ve temelinde de kendi benliğimizin ön yargıları vardır...
Mesela sen yazdığımı neden soru gibi algılayıp cevap verdiğini düşünürmüsün? -
@mor-ve-ötesi Üstad, yazının girişinde soru var; ben de yanıtlamak istedim. Yanıtsız da bırakabilirdim, bunu bir gereklilik olarak düşünmedim, lakin bu konudaki fikrimi paylaşmak istedim...Kendine yalan söyleyen tek canlı insandır; bu konuda iflah olacağını da düşünmüyorum. İnsan "ben" , "sen", "o" üçgeninde kendini gerçekleştirir, bu nedenle yalanın örgütlüsü daha tehlikelidir diye düşünürüm...
-
@nejdet-evren Üstad, hep belirttiğim gibi benim hiçbir şekilde amacım düşüncelerini belirtip cevap verme nezaketini gösteren dostlarım ile didişmek değildir...
Ancak uzun yıllardır okuyup yazıyor olmanın ve yazım kuralları ile içli dışlı olmanın getirdiği kazanımları da kullandığımı da bilirim...
Evet, dediğiniz gibi yazının girişinde soru cümlesi var,
Eğer soru cümlesi devam edilmeden (cevap verilmeden) bırakılsa idi okuyanların cevap vermesi beklentisi olduğu belli olurdu,
Ama yazı soru cümlesine cevap vererek devam ettiği için amacı soruya cevap almak değil konuyu açıklamak içindir ki bu teknik-taktik hukuk-tıp-mühendislik alanlarında akademik anlatımlarda ekol olarak kullanılır...
Ders anlatan öğrencilerine konuya giriş için dersin başında soru sorar, amacı soruya cevap almak değildir sadece dersi anlatmanın yolunun bu olduğunu kabul eden teknik-taktik kullanıyor olur...
Ukalalığım için özür dilerim ama kendimi açıklayamazsam bu durumun devam edeceğini hissettim... -
@mor-ve-ötesi bilgilendirme için teşekkür ediyorum, lütfen sürdürün, emeğinize sağlık...