Bisiklet ile evimin elektriğini üretirim diyenler bu videoyu izlesin.
-
Forumlarda elektrik üretmek için hapishanedeki suçluları kullanalım diyenlere denk geliyorum.
Bu video onlara cevap olsun.
0.021 KwH elektrik üretebilmiş sadece. -
Ben sadece calaskarla tavana kadar çektiğim bir beton ağırlığı geri yere inmeye bırakarak yarım veya bir saatliğine LED lamba ile bodrumu aydınlatabilmeyi düşünürüm. Ki bu bile oldukça zahmetli ama spor da olur.
Jeneratörün içindeki o mıknatısları çevirmek o kadar kuvvet istiyor ki, bilmeyen anlayamaz. Bir buhar türbini veya su türbininin veya gaz türbininin torku korkunçtur. Onlar başa çıkıp büyük jeneratörleri çevirebiliyor da evlerimize elektrik geliyor. Bisiklet dinamosuna benzese de ölçek arttıkça tork inanılmaz artar. Büyükçe bir jeneratörün milini elinle yerinden kıpırdatamazsın, elektrik vermezken bile.
Tabii işin içinde olmayanlar büyük jeneratörlerin de bisiklet dinamosu gibi rahatça döndüğünü sanıyorlar. Bir otomobilin şarj dinamosu bile hatırı sayılır tork ister.
-
O büyük jeneratörler ve türbinler öyle bir uğultu çıkarıyorlar ki cehennemden farksız. Bir yandan türbindeki korkunç basınçla dev pervanelerin dönüşünün gürültüsü, ama sadece bu değil, manyetik gürültü de korkunç. O büyük mıknatıslar dönerken demir aksamda acayip tarif edilemez bir uğultu çıkarıyorlar. Düşük frekans (50 hz) olduğu için her tarafa yayılıyor. Voltaj orta gerilim, yani 30 bin volt civarı, yanına yaklaşılası şeyler değil. Cehennem zebanisi gibi şeyler. Elektrik için acayip korkunç enerji tüketiyoruz.
-
Eski KullanıcıTENTEN başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@TENTEN, içinde söyledi: Bisiklet ile evimin elektriğini üretirim diyenler bu videoyu izlesin.
Forumlarda elektrik üretmek için hapishanedeki suçluları kullanalım diyenlere denk geliyorum.
Bu video onlara cevap olsun.
0.021 KwH elektrik üretebilmiş sadece.Bisiklet ile çok iyi seviyelerde elektirik üretilebilir. Ama bu bildiğimizi düz bisiklet değil arabalardaki volant çarkı gibi olmalı.
Ağır bir disk bir dişliye bağlanarak önce küçük viteste yavaşça hızlandırıldıktan sonra yüksek devire çıktığında pedal ile çok rahat çevriliyor. Böylece güçlü bir dinamoyu rahatça döndiriyorsunuz.
Buradaki mantık kinetik enerjiyi ağır bir disk içinde depolayıp onun yüksek momentumundan faydalanmaktır.