felsefe

• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Kurallar

Ağız Nefesinin Zararları

Şifa Teknikleri
    agiz nefesi nefes teknikleri nefes
    3
    4
    143
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • P
      phi Son düzenleyen:

Ağızdan alınan nefesler fizyolojimizde denge kurmak yerine dengesizlik yaratmaktadır. Ağızdan nefes alıp - vermeye başlandığında özellikle parasempatik sinir sisteminin dengesi bozulmaya başlamakta ve limbik beyine duygu ve davranışlarımızla ilgili dengesizleştirici mesajlar gönderilmektedir.

Ağız nefesi kullanan kişilerde başlıca rastlanan şikayet ve hastalıklar;

1. Yorgunluk

2. Kas gerginlikleri, kas spazmı ve ağrısı

3. Konsantrasyon bozukluğu

4. Baş ağrısı

5. Uykusuzluk, kalitesiz uyku düzeni

6. Uykuda kabus görme

7. Göğüs ağrısı, göğüs darlığı

8. Panikatak

9. Kontrolsüz davranış eğilimi

10. Sindirim sistemi rahatsızlıkları

11. Azalmış gastrokolik refleks (yani kabızlık)

12. Gıda intoleransı

13. Mide bulantısı

14. Şişkinlik

15. Yetersiz ağız hijyeni

16. Sağlıksız dişler

17. Diş eti problemleri

18. Ağız kokusu

19. Anksiyete

20. Değişken, kararsız ve huzursuz zihin

21. Yüksek stres hormonu (kortizol) seviyeleri

22. Ani beden ısısı değişiklikleri (menapoz dönemindeki sıcak basmaları gibi)

23. Tahriş edici öksürükler

24. Bedenin farklı bölgelerinde uyuşma ve genel olarak uyuşuk, miskin beden enerjisi

25. Omurga ve postür bozuklukları

Ayrıca özellikle ağızları sürekli açık olan ve ağızdan nefes alıp veren çocuklar için bu ilerideki fiziksel ve zihinsel sağlıkları açısından büyük sorun teşkil eden bir durumdur. Ağız nefesi kullanan çocukların gelişiminde çene açıktır, kafa öne doğru eğilir ve pelvis de öne doğru çekilir. Özellikle Amerika’da ve İngiltere’deki diş hekimleri, çocuklarda ağız nefeslerinin neden olduğu dejenerasyonu önleyici ciddi tedavi metotları yürütmektedir.

Unutmayın, daha iyi ve mutlu olmak, geleceğe dair hayallerinizle sınırlı değil. Bu, tamamen kendiniz için günlük olarak yaptığınız seçimlerde ve verdiğiniz kararlarda saklı!

Söz uçar, yazı kalır. ✌(◕‿-)✌

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • D
        DemoKratos Son düzenleyen:

Takıntılı olduğum bir durumdur. Kronik sinüzitim olduğu için burnum tıkanıyor. Ağzımdan nefes almaktan nefret ettiğim için boğulacak gibi oluyorum. Gece yarısı olsa nöbetçi eczaneye gider sprey alırım, kesinlikle ağızdan nefes almam, şiddetli takıntılıyım bu konuda.

Yılanın sevmediği ot burnunda bitermiş. Sinüzit de hiç benim gibi böyle takıntılı birine göre değildi ama tabii çok yaygın bir rahatsızlık, o yüzden nerden geldi beni buldu denmez.

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • S
          Sputnik @DemoKratos Son düzenleyen:

@DemoKratos 12 gün boyunca akciğer kapasitesi yükseltme egzersizi yaptım ve şuan burnum eskisine göre %70 daha açık.
          Sigara içiyorsan bırak ve akciğer kapasiteni yükseltmeye çalış.

D 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • D
            DemoKratos @Sputnik Son düzenleyen:

@Sputnik çok haklısın. Nefes açmak için 40 kilometre gibi uzak hedeflere yüksek tempo pedal çeviriyorum. Yokuş tırmanıp hem güzel yerler görüyor hem sporumu yapıyorum bisikletle. Sigara konusunda ise belirsizim. Bazen uzun süre içmeyebiliyor bazen fazla kaçırabiliyorum.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0

• İlk ileti
              Son ileti