Ücretli adalet sistemi = mafya
-
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/09/20220903-4-1.pdf
Aşırı ücret aldıkları yetmiyormuş gibi birde para konusu olan 100000 liraya kadar olan davalarda %16 alıyorlar.
5000000 lira olursa %1 .
-
@TENTEN nerden buluyorsun boyle haberleri
-
Evet güzel bir başlık açılmış. Parası olmayan hak arayamadığı gibi bir de hukuk denen kavram sektör haline gelmiştir. Bu işi yapanlar çoğunlukla adaleti değil geçimini sağlamak için yapıyorlar.
Doktorlara hipokrat yemini falan ettiriyorlar da avukat ve hakimlere yalan söylememe ve rüşvet almama yemini ettirmiyorlar.
Barolar Birliği meclise yasa teklif etsin bence ve bir hukuk çalışanının yalanı veya rüşveti belgelenirse meslekten atılıp tazminat ödetilsin.
Sırf müvekkil zengin diye siyahı beyaz göstermeye çalışan avukatlar da cabası. Bence işe hukuktan başlansa siyasete doğru güzel bir tepki ve kontrol aracı olur.
-
@kâfir-imam kok mesele adalet sistemi mi sizce?
-
@phi bence adalet bilinci bireylere baştan verilmelidir. Bir nesil feda edilerek yapılacak kararlı bir yönetim ile başarılır en erken. Bugün Türkiye'de en masum benim dün kişi bile resmi kurumlarda torpil arayarak işini yapmak zorunda kalıyor.
Adaletsizlik borsası var bu ülkede. Böylece rüşvet torpil rant gibi olaylar daha kolay ve itirazsız oluyor.
-
@kâfir-imam peki anlattiginiz adaletsizlik hukuk sistemimizin eseri mi yoksa bireysel yapilan basimizdaki yonetimin is ahlaki ile alakali mi?
-
@phi bence bireysel bir durum ama bencilleştirilen insanların davranış şekli olarak ele alabiliriz. Bu durumda da toplumu yapıcı kılan etkilerin kasten çürütülmesi sonucu çıkıyor.
İşin özüne bakılırsa mükemmeli arayan insanların zıvanadan çıkmaya başlaması gibi toplumlar da bir süre zirveyi yaşadıktan sonra zırvalamaya başlıyorlar. Bu durum yeni nesillerde kırılma noktası oluşturuyor.
ABD ve Avrupa bunun farkında olduğunda sürekli nitelikli göç alıyorlar ülkelerine.
-
Örneğin bir ülkeye göç ediyorsun iyi yaşam için ve tüm kurallara uyuyorsun. Arkandan gelen başka göçmenlere de kendin gibi empati yaparak destek oluyorsun. Ama senin iki nesil sonraki torunların ırkçı oluyor , ayrıma başlıyor. Buralar bizim mekan demeye başlıyor.
İşte onlara dedeleri sahiplenme duygusunu bir süre sonra yanlış aktarıyorlar. Bu da kendilerini hep haklı görmelerini sağlıyor. Ve hiç beklenmedik bir zamanda kırılma yaşanıyor. Çünkü klişe lafların nesnel olarak genç nesilde karşılığı bulunmuyor.
En basiti Türkiye'deki vatan sana canım feda lafından sonra bedelli askerlik kuyruğunda beliriyor. Vatan sana 30000 dolar feda olsun demeye başlıyorlar. Çünkü birinci laf klişe olmuş ve anlamını yitirmiş. Bu iki değişim arasında toplasan 15 yıllık süre var.
Hukuk mesleği de böyledir. İlk onbeş yıl ile ikinci onbeşyılı tutarlı olan çok az kişi vardır. Siyaset de yine aynı durumdadır.
-
@kâfir-imam Bazen biz 'sen' 'ben' basa gelsek acaba ayni sekle burunuyor muyuz diye dusunuyorum. Cunku eninde sonunda tanidiklarin ile is yapacaksin, tanimadigin ile isi yurutemezsin ki zaten diye dusunuyorum.
-
@phi uzun süre kalsak evet aynısı oluruz. Bu yüzden üst otorite görev vermemeli. Üst bürokraside bu hep aynıdır.
Türkiye'nin temel sorunı şu ki yüksek bürokratlar emekli olana kadar çalışıyor ama sözde demokrasi ile iş başına gelenler 5 yılda dehleniyor. İşte bu vitrin görüntüsü nedeniyle iç çatışma yaşanıyor.
Ben yüksek bürokratların da on yıl sonra emekliye ayrılmasını istiyorum. iştah kabartan maaşlar ve aşırı imtiyaz insanları bağımlı yapıyor .
Daha makul maaşlar ve standart bir emeklilik yaşamalılar
-
@kâfir-imam 10 yil bile fazla bence 5 yil olmali, zaten bir insan 5 yilda yapacagini yapabilir her ne iste calisiyor ve ugrasiyor ise. Ondan sonra da korluk basliyor zaten. Katiliyorum size haklisiniz.
-
Bürokratların sadece maaşa talim etmesi yeterlidir. Yani rüşvet, komisyon, yandaşlık maaşları almalarının önlenmesi yeterlidir.
Bunu yapacak olan hükümettir. Hükümete yaptıracak olan halktır. Halk bozuksa hükümet de bozuk olur. Bozuk halk düzgün bir hükümeti başına geçirmez.
Her şey halkın elindedir. Hitler darbeyle mi iktidar oldu? Hayır. Seçimle oldu.