Din Bilim Değildir Dinciler Bilgi Üretemez
-
@phi, içinde söyledi: Din Bilim Değildir Dinciler Bilgi Üretemez
@kâfir-imam peki geneli ele alirsak 'din nedir' sorusuna cevap verebilir misiniz?
Din anlatılan efsaneler topluluğudur. Bu kadar dikkate alınmasının sebebi Halkın üzerinde etkisi olduğu içindir. Bir Harry Potter masalı neyse din de odur aslında ama anne babalar çocuklarına onun bir masal olduğunu söylerken diğerinin gerçek olduğunu söylüyor.
Bunun tam tersini yaşasaydı bir çocuk , Harry Potter peygamber , voldemort şeytan ve dumbledor tanrı olurdu.
Okuyup üflemek , mucizeler, görünmez melekler ve yardımcıları, kerametler, sırlar kapısı falan bunların hepsi tarafsız bir gözle bakıldığında Hayri pitır masalı ile aynıdır.
-
@kâfir-imam peki bu kadar inanani olmasinin sebebi ne sence? yani senin gibi dusunen azinlik kaliyor dunya geneline baktigimiz zaman. burada bir sikinti yok mu?
-
@kâfir-imam peki bu kadar inanani olmasinin sebebi ne sence? yani senin gibi dusunen azinlik kaliyor dunya geneline baktigimiz zaman. burada bir sikinti yok mu?
Kolayına geliyor çünkü gerçeği görmek istemiyor , cennet denen yerde sonsuza dek istediği gibi yaşayacağına inanmak onu mutlu ediyor. Aslında kendi hayallerine inanıyor. Böyle olması için zaten kuran yazarları bir çok hesapsız vaadlerde bulunmuşlar.
İnsan beyni her zaman kolay olanı seçer ama bunu bilinçsizce yaparsa din gibi bir tuzağa yakalanıyor.
Elbette kolaylaştırmak önemlidir ama bunu bilinçle yapmak gerekir. İşte düşünmek eylemi insana zor geldiği için bol bol yalan ve masal uyduran Arap soyunu elektirği bulan insandan üstün görüyor. Halbuki elektrik imkanından dibine kadar faydalandığo halde hayalden hiçbir faydasını görmediği dini üstün tutuyor.
-
@kâfir-imam hayir benim bahsim sadece islam degildi, dunyada bir cok din var, yani bunlar dusunemiyor mu goremiyor mu cogunluklar ya hani aralarinda elbette vardir dusunen mantikli davranan eden goren duyan birikimli deneyimli okumus etmis vs vs.
o manada sorgulamiyor degilim ben bu durumu.
-
@kâfir-imam hayir benim bahsim sadece islam degildi, dunyada bir cok din var, yani bunlar dusunemiyor mu goremiyor mu cogunluklar ya hani aralarinda elbette vardir dusunen mantikli davranan eden goren duyan birikimli deneyimli okumus etmis vs vs.
o manada sorgulamiyor degilim ben bu durumu.
Evet genel olarak hepsi aynı İslam'dan çok farkları yok. Hristiyanlık daha ılımlı falan diyorlar hayır ılımlı falan değil.
Dinlerin ılımlı yönü toplumun bilgi ve kültür seviyesi ile bağlantılı olarak değişiyor . Batı dünyası bilime ve akla daha yatkın olduğundan Katolik Ortodoks çatışmaları ılımlı kalıyor. Ama bir arnavutluk, Sırbistan , kırım Hristiyanlığına bakın hiç de öyle olmadığını kanla kılıçla ayin yaptıklarını görürsünüz.
-
@kâfir-imam ama o bahsettiginiz bolgelerde musluman halk vardi, kendi dinlerini getirmek icin asip kesmeleri kan dokmeleri normal.
kaldi ki muslumanlikta ciceklerle lalelerle yayilmadi, onda da kan dokuldu ama benim demek istedigim bu degil.
sen diyorsun ya simdi onlar dusunmeyi tercih etmiyor kolaya kaciyor, dusunen sorgulayan boyle yapmaz etmez diyerek, bende cogunluk inananlar oldugu icin tam tersi durum, kolayi sen ben gibiler yapmis olabilir mi diye sorguluyorum. tabii sesli dusunuyorum bunu.
-
http://positivists.org/blog/religion-of-positivism
böyle dinlerde var.
-
@kâfir-imam ama o bahsettiginiz bolgelerde musluman halk vardi, kendi dinlerini getirmek icin asip kesmeleri kan dokmeleri normal.
kaldi ki muslumanlikta ciceklerle lalelerle yayilmadi, onda da kan dokuldu ama benim demek istedigim bu degil.
sen diyorsun ya simdi onlar dusunmeyi tercih etmiyor kolaya kaciyor, dusunen sorgulayan boyle yapmaz etmez diyerek, bende cogunluk inananlar oldugu icin tam tersi durum, kolayi sen ben gibiler yapmis olabilir mi diye sorguluyorum. tabii sesli dusunuyorum bunu.
Çoğunluğun fikri doğru olsaydı şimdi bütün tapınaklardanvboyut kapıları açılmış ve o dinlere inananlar astral seyahat yapıyor olurlardı. Yada tıp bilimi yerine cevşenle muskayla iyileşirlerdi.
Avrupa'daki Hristiyanlık durumu da tamamen cehalet veya kültürle alakalıdır.
Bakın şu gerçektir ki iyi bir insanı müslüman yaparsanız iyi müslüman olur ama zor cahil birini müslüman yaparsanız rezil bir müsliman olur
Burada ana etken din değildir aslında insanın kendisidir. Dinler de bu farkı siyasete çeviren ahlaksızlık aracıdır.
-
Pozitivistler bilimi din yapmışlar.
Jön Türkler mesela pozitivisttir.
Ama hiç Fransa da ki brazilya daki gibi kilise açmamışlar.
Cumhuriyet döneminde açılan Halk evleri kilise görevi görüyor olabilir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Halkevlerihttps://web.archive.org/web/20080723114244/http://www.igrejapositivistabrasil.org.br/english/
Arşivde bunu bulabildim.
Aktif bağlantısı olan pozitivist kilisesi bulamadım. -
dinden nasıl bir bilgi bekliyonuzki
-
@Fides, içinde söyledi: Din Bilim Değildir Dinciler Bilgi Üretemez
dinden nasıl bir bilgi bekliyonuzki
Günlük hayatımda işime yarayacak bir bilgi bekliyorum.
-
@TENTEN
oruç tut
namaz kıl
hacca git
zekat ver
daha ne istiyonki günlük hayatta -
Dinlerin yok olması insanlığın tüm tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük devrim olacaktır.