İnsan Sadece Kendini Sever
-
Dinler insanların her şeylerini ister. Öyle böyle değil , zamanını ,hayatını, mutluluğunu, sevdiklerini herşeyini..
Bu istenen şeylerin hiçbirinin tanrılarına gittiğini görmedikleri halde insanlar bu şekilde niyetlerinin temiz olduğunu tanrılarına gösterdiklerine inanırlar
Tanrılarına kendilerini ispatlama çalışmasıdır aslında. Bir çeşit yaranmak diyebiliriz.
Tanrıya yaranmaya çalışmanın temelinde de bencillik vardır. Çünkü tanrının vaadleri o kadar büyüktür ki insana kendini feda ettirebilir. Uğruna savaştırabilir.
Goebbels’in yıllar önce çözdüğü handikaptır bu. Öyle bir büyük bir yalan söyle ki itiraz eden olmasın.
Bu itiraz edememe davranışını sergileyen insanın aslında tek bir nedeni vardır, bencillik.
Kendi kişisel cennetini yaratmak için başkasının hayatını karartmaya gönüllüdür. Ağlaya ağlaya dualar ede ede yaparlar bu işi. Yaptıkça da niyetini tanrısına daha iyi belli ettiğini düşünür ve cenneti garantileyip sonsuza dek mutlu yaşayacağına inanır
İşte bunun tek sebebi insanın bencilliğidir.
Beş yaşımdan beri ticaretin içindeyim. Kuralına göre ticaret yapıyorum. Bir ürünü beş liraya alıp sekiz liraya satarsın. Çoğu zaman aynı ürünü yirmi beş liraya başka yerden alan müşteriler senin sekize sattığın ürüne kesin sahtedir gözüyle bakarlar. Aslında ürün aynıdır ama yediği kazık o kadar büyüktür ki onu kabul etmek yerine bencilliğini konuşturup sana çamur Atar. Ve ilginçtir ki o insanlar o ürünü almak için bir daha sana gelmezler çünkü sen sahteci tüccarsın. Bir de sana düşman olur. Yada gerçeği kabul edip bir daha o markayı kullanmazlar çünkü egoları o kadar şişkindir ki fiyatının ucuz olduğunu öğrendiği ürünü bir daha kullanmaz. Bu sefer gider 50 liralık başka marka arar yani daha büyük kazık yeme peşine düşer.
İşte ateistlerin durumu da böyledir. Bir dincinin inancını sorguladığın an sana düşman olmasının tek sebebi onun bencilliğidir.
Bu yüzden her beğenmedikleri söze karşın “lütfen dine saygılı konuşun” diyerek üzerinize yürürler. Sizin dürüstlüğünüz onların düşmanlıklarını artırır.
Çünkü ömrünü vermiştir o tanrıya veya taptığı put herneyse. Herşeyini seve seve vermiştir sadece tanrısı başını okşasın diye. Kendini , çocuğunu , parasını , en güzel yıllarını feda etmiştir...
Yediği bu kazığın farkına varması için siz çabaladıkça onlar ya size düşman olurlar yada daha büyük kazık yemek için arayışa girerler.
Bu sadece din konusu tabiki. İnsan gerçekte sadece kendini sever...
Bu kendini sevmesi yüzündendir yedikleri kazıklar... Bencilliği ile savrulur bir oraya bir buraya..
Bu yüzdendir kapitalistlerin paranızı koparmak için hep egonuzu şişirmeye çalışması.
İnsanlar öyle bencildir ki kendinden başkasını sevmenin ne olduğunu bile öğrenmeleri çok çok zordur.
Takdir edilmek için sevgi numarası yaparlar yada başkasının parasını cukkalamak için merhamet gösterisi yaparlar.
Yardım dernekleri , öğrenci okutuyoz abi , yetimlere bir yardım , sma hastamız var, Afrika'ya kuran kursu açacaz hafızımız sana dua edecek, aşgıııııım seni çok seviyoooom yaaa, biz akrabayız uşağum, aynı milletin evlatlarıyız.
İşte böyle bencillik önermeleri daha da çoğaltılabilir.
-
@kâfir-imam iyi açıklama... Aklıma inanılır olmak için çok büyük yalan söylemek gerek sözü geldi. Tarihteki en büyük yalanlar ise dinler olduğu için çoğu kişi dinlere inanıyor.
Bu dindarlarla uzlaşmanın bir yolu da yok. E hadi kırılmasınlar gücenmesinler diye allakınız tamam var dedik. Bu sefer hemen allak şöyle emir buyuruyor diyecekler. Sallamazsan münafık olduğunu iddia edecekler. Hadi kırılmasınlar gücenmesinler diye bir cuma namzlarına gidivereyim noolacak desen beş vakit kılmayanın cuması kabul olmaz diyecekler.
Bunlara elini veren kolunu kaptırır. Daha taviz verirsen hadi gel hacıya gidelim diyecekler. Bunlarla başa çıkmanın tek yolu var allakınız filan yok hadi şimdi ikileyip ittirin demek. Ben başka yol göremiyorum. Bunu herkes derse din sorunu çözülür. Amana gücenmesinler amana kırılmasınlar dedikçe tepemize çıkar bunlar.