Dijital Dönüşüm Neyi Amaçlıyor?
-
Dijital dönüşüm diye sundukları sistem hayatımızda sadece ödemeler ve borçlar konusunda kolaylık sağlıyor.
Bunun dışında haklar ve alacaklar konusunda vatandaşa hiçbir kolaylık sağlamıyor. Bu konuları manuel halletmeye ısrarlılar.
Neden?
Dijital dönüşüm ile hesaplarınız bloke edilebiliyor , yüksek faizle borç alınabiliyor, ödeme talimatları yapılabiliyor, vergilendirme hızlandırılabiliyor, trafik cezaları köprü otoban paraları şak diye kesiliyor.
Böylece uzar giderAma en yakın zamanda eyt için SGK'ya gidip manuel dilekçe vermeniz isteniyor. Devlet kimin eyt'den emekli olacağını bilmiyor(?)
Sosyal yardım için gelir testi manuel yapılıyor çünkü devlet burada kimin zengin olduğunu bilmiyor(?)
Devletten veya başka bir şirketten alacağınızı istemek için manuel başvuru dosyası hazırlamak gerekiyor.
Yapılan resmi harcama kalemlerinin dijital ortamda sorgusu mümkün değil. İllaki manuel istenmesi gerekiyor.
Yani özetle sizi özgürleştirecek her alanda dijital dönüşüm yok. Ama sizin paranızı almak için her şey dijital ve ödeme kolaylığı ile reklm ediliyor.
-
Ne olursa olsun dijital bir devrimdir ve geleceği o şekillendirecektir.
Dijital devrim ilk kez makinelere, canlılara has olan bir özelliği kazandırdı: Zamanı sürekli ve kesintisiz algılama. Hepimiz bugün biliyoruz ki telefonumuz zamanı bizden çok daha iyi algılıyor. Bundan sonraki dijital devrim makinelerin zamanın bilincinde olması olacak.
Zamanın bilincine vardıklarında varlıklarının bilincine varacaklar. İlk düşünecekleri şey, kendilerini ölümsüz nasıl yapabilecekleri olacak.
İnsanı çok hor ve hakir, çok cahil ve bilinç yoksunu görecekleri için insanlar zeki ve bilinçli makinelerin elindeki akibetlerinden endişedeler.
-
@DemoKratos evrensel insan hakları kapsamında yapılacaksa neden olmasın?
Ama dijital dönüşüm tekellerin elinde.
-
@kâfir-imam Benim en çok sinir olduğum şeyler devletin sosyal yardım vermek için cep telefonu olmayandan cep telefonu numarası, evi olmayandan ikametgah adresi istemeleri vb.
İş aramak için başvurmuştum. Cep telefonum yok. Adam benden cep telefonu numarası istiyor.
Yardım almak için hesap açmanı istiyorlar bankaya gidiyorsun gene mail adresi cep telefonu numarası filan istiyorlar.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Dijital Dönüşüm Neyi Amaçlıyor? [dijital dönüşüm tekellerin elinde.]
Buna da bir çare bulunamayacak. Bu iş böyle gider. Dünya giderek daha da rekabet dünyası olacak. At binenin kılıç kuşananın, gemisini yürüten kaptan anlayışları değişmek bir yana, daha güçlenecek.
Dünya bu şekilde çalışan bir yer, böyle. Bir gün kökünden değişecek ama o gün henüz yakın değil. Şeytan ben göremeyecem ben göremeyecem demiş ya, o hesap.
-
@DemoKratos paralı sistemler her zaman beceriksiz insan yetiştirir. Bir süre sonra bukadar saman kafa bir kıvılcımla tutuşur gider.
-
@kâfir-imam ilk başvuruların elle yapılması normal.
Örneğin eskiden sgk ödemeleri soyadı isim elle yazıldığı için yanlışlıklar oluyordu. Şimdi bilgisayar yanlış giriş yapınca uyarı veriyor.
Emekli olunca farklı girişler olduğu için maaş alamıyorlardı.
Hala yazılı olarak saklıyorlar çünkü dijital ortamda bilgiler silinebilir.
Kağıda yazılan verilerde güvenilir değil. Herhangi bir yangında yok olma tehlikesi var.
Delikli kartlar daha güvenilir. Ama o kartlarda yanmaz olmalı. Plastik kağıt benzeri kartlar olmaz.Kütüphanede de kolaylık sağlıyor. Teker teker elle aramak yerine sana anında istediğin bir kitabı bulabiliyorlar.
Torna freze gibi tezgahlarda da saatlerce süren elle ayar yapma işlemlerinden kurtuluyorsun.
-