Kur'an'ın Yazarları Çok Açık Değil mi?
-
Muhammedin ilk karısı Hatice’nin kuzeni varaka bin Nevfel.
Varaka bin Nevfel Türkçesi nevfelin oğlu belgeci.
Varak; evrak belge demektir. Bu adam bir Süryani rahiptir. Eski belgeleri yazıları biriktirdiği için bu isimle anılmış.
Muhammed’e ilk vahiy Hatice ile evlendikten sonra geliyor. Belki de bu evlilik anlaşmalı bir evlilikti. Peygamberlik karşılığında muhammed Hatice ile evlendi.
Evlilikten kısa süre sonra Muhammed’e hemen vahiy gelmiş ve bu vahyi ilk doğrulayan karısı Hatice ve kuzeni varaka bin Nevfel olmuştur.
İlk birkaç vahiyden sonra varaka bin Nevfel ölmüştür. Tesadüfe bakın ki varaka’nın ölümüyle vahiy kesilmiştir!!!
Bir süre bocalayan Haşimi kabilesi tekrar vahiy uydurmaya başlamıştır.
Mekkenin ileri gelenleri bunu biliyordu.
Varaka bin Nevfel in asıl amacı neydi bilmiyoruz. Çünkü İslam dini onun desteğiyle ilerleme olanağı bulamadı. Ardından Haşimi kabilesine geçen vahiy uydurma sürecinde olanlar bellidir. Varaka bin Nevfel Kur'an'ın tek yazarı olamadı ömrü yetmedi.
Varaka’nın elindeki belgelere ne oldu kim topladı kime miras kaldı gerçekten merak konusu . O bölgedeki Asur , sümer , mısır dinlerine ait Aramice yazıların çok da özel farklı birşey olduğunu sanmıyorum. Ahit sandığı dedikleri şey de varaka’nın biriktirdiği belgelerden ibaret olduğunu düşünüyorum.
Dinlerin foyası meydana çıkmasın diye belki saklandı belki yok edildi.
-
Bunu ben yıllar önce araştırmış ve daha başka bilgiler elde ederiz amacıyla bu konuyla ilgili başlık da açmıştım.
Lakin muhammedi psikolojik olarak peygamber olduğuna inandıran bu adam hakkında hiç bir bilgiye ulaşamadım.
Ancak haticenin muhammedle evlenmesi ve bu adam, birilerinin yeni bir din uydurmanın aktörleri olduğu bana göre kesin.
Ayrıca şunu da biliyorum, önceki dinlerden alıntı yaparak muhammede sunan ve muhammedin kopyalama metodunu bu adamdan öğrendiğidir.
Maalesef islamın uydurma bir din olduğu ortaya çıkmasın diye onu yaratan asıl aktör hakkında hiç bilgi yok. -
Muhammed yaşamadı. Bir masal karakteridir. Kuran'ı öyle birisi yazmamıştır.
Kuran Hristiyan Emevi melikleri tarafından yeni bir din, yeni bir emperyalist motivasyon sağlamak, Arap kabilelerini bütünleştirmek amacıyla Hrist apokrifler kaynak alınarak derlenmiştir.
Derleme ortaya çıkınca da kaynak bilinmesin diye apokrifleri imha etmişlerdir.
Muhammed, Kuran, Kabe, bunlar hep yeni bir din için imal edilmiş kurgulardır. Kabe de eski bir kiliseden bozmadır. Muhammed'i yaratmak için de olası bir eski Kureyş önderi belki bir olasılık baz alınmış olabilir, buna olamaz deme lüksümüz bulunmuyor.
Ama kesin olan bunların kurgu, tasarım ve hayal ürünü oldukları.
-
Kuran derlenirken Hrist apokrif metinleri esas alınmış fakat bolca da Yehud masalı ile soslanarak servis edilmiştir. Bunun için Tevrat'tan alıntı yapmaları gerekmiyordu. Bu masallar zaten anlatılıyordu.
Yoksa Tevrat ulaşılamazdı. Hahamlar kısıtlı sayıda çoğalttıkları Tevrat nüshalarını kimseye göstermezler çok sıkı saklarlardı. Çünkü kendileri üzerinden yeni din icat edileceğini son derece iyi zaten biliyorlardı.
Hrist apokrifleri ise ortalıkta serbestçe dolaşıyordu, bunlara sır muamelesi yapılmıyordu. Bunları kolaylıkla toplayıp kaynak olarak kullandılar ve işleri bitince imha ettiler.
-
Not: Apokrif Arapçada risale demektir. Broşür, kitapçık, mektup, gönderi gibi anlamlar taşır. Bunlar genellikle bir tarikat, bir cemaat, bazen bir mezhep kurmak için yazılırlar. Bunlarda yeni görüşlere, yeni yorumlara yer verilir.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: Kur'an'ın Yazarları Çok Açık Değil mi?
Kuran derlenirken Hrist apokrif metinleri esas alınmış fakat bolca da Yehud masalı ile soslanarak servis edilmiştir. Bunun için Tevrat'tan alıntı yapmaları gerekmiyordu. Bu masallar zaten anlatılıyordu.
Yoksa Tevrat ulaşılamazdı. Hahamlar kısıtlı sayıda çoğalttıkları Tevrat nüshalarını kimseye göstermezler çok sıkı saklarlardı. Çünkü kendileri üzerinden yeni din icat edileceğini son derece iyi zaten biliyorlardı.
Hrist apokrifleri ise ortalıkta serbestçe dolaşıyordu, bunlara sır muamelesi yapılmıyordu. Bunları kolaylıkla toplayıp kaynak olarak kullandılar ve işleri bitince imha ettiler.
Evet sağlıklı bir düşünce ile zaten din bataklığına girmeyen birisi Kur'an'ın uydurmalardan derlenmiş olduğunu bilir. Ancak bu bataklığa girmiş birinin savunma yapmasını kırmak için varaka bin Nevfel ve Muhammed ilişkisi önemlidir. Buradaki çarpıklık kutsal kitap olayının ne olduğunu göstermektedir.