Öğretmenler Niye Utanmıyorlar
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Öğretmenler Niye Utanmıyorlar
Öğrencileri daha çok dövüyorlar. Dayak atmayı yıllarca eğitim aracı olarak kullanan öğretmenlerin kendisidir. Büyük olasılıkla geçmişte dayak yiyerek yetişen anne babalar şimdi öğretmen dövüyorlar.
Bir bakıma mesleki geri bildirimdir diyebiliriz.Öğretmene ve daha ziyade öğretmenlik mesleğine muhalif olmak bu ülkede 100 yıllık gericilerin zihniyetidir.
"Okumuşlar aklıma geldikçe beni afakanlar basıyor" diyen zihniyettir.
Eleştirilmesi gereken öğretmenlik değil, sistemin kendisidir. Zira bütün mesleklerde benzer durumlar söz konusudur, çünkü sistem öyle istiyor.
Atatürk'ün ilk öğretmen olması birilerini rahatsız ettiği gibi öğretmenlik de aynı zihniyeti rahatsız ediyor.
Bu yüzden senin açtığın bu başlık söz konusu zihniyete hizmet eder.
Hani öğretmenlerin çanak yalayıcılığını günümüzle sınırlı tutsaydın sorun olmayacaktı ama hepsini aynı kefeye koyunca Atatürk'ten tut Köy Endstitülerine kadar hepsinin bu ülkeye ve insanlığa vermiş oldukları hizmetleri de çanak yalayıcı yapmış oldun.
Dolayısıyla gerici kesimle örtüşen bu başlığın savunulacak hiç bir yanı yoktur. -
@bilgisezgi ne alakası var ?
Osmanlıyı da dibine kadar eleştirim ben. Doğruları söylüyorum.
Öğretmenler sadece maaş gününü bekleyen paralı troller gibi önlerine konan ne varsa onaylıyorlar.
Dayak yiyen öğrencilerin hakkını savunan yok çünkü onlar öğrenci değil mi?
Cumhuriyet dönemi ile şimdiki dönemi kıyaslama hatasına düşüyorsunuz. Cumhuriyet dönemi öğretmenleri para için takla atmıyordu. Yetekli ve ilgili gördükleri öğrencileri özel yetiştirip kariyerlerine destek oluyorlar ve beş kuruş para istemiyorlardı.
İşte o öğretmenler ömür boyu hatırlayanıyorlar. Onları anlatıp şimdikileri övmek şekeri gösterip şapı satmaktan öteye geçmiyor.
Ne derseniz deyin sonuç ortada. Z nesli yalanları ile pohpohlanan yeni nesil tüketim kuşağına rehberlik eden mürebbiyelere öğretmen demem ben.
Utanmalalılar , saygım da yok onlara.
-
Yeri geldiğinde susmak bazen konuşmaktan daha etkilidir...
-
Günümüzde çok da önemli bir meslek değil. Zaten yapanların hepsi devlet güvenceli meslek olduğu için yapıyor.
Bence çoğu ders online videolarla yapılabilir. Öğretmen sayısı azaltılmalı ve çoğu ders internet ortamına aktarılmalıdır.
Ben ingilizce ve almancayı okulda öğrenemedim ama internet ve interaktif iletişim ile çok iyi konuşuyorum.
Çünkü kimse azarlamıyor , karşındaki seni anlamaya çalışıp senden birşey öğrenmeye odaklanıyor.
Matematik desen yine okul boş. Öğretmen formülleri tahtaya doldurup hemen soru çözmeye başlardı. Tabiki kimse anlamaz. Onu da kendim Amerikan ve İngiliz kitaplarından öğrendim. O kadar güzel hazırlanmış ki asla boş yer bırakmıyor kafanda.
Yani uzun lafın kısası okul zaman kaybıdır.
Bilgisayar programlama falan zaten okullarda yok..
-
@kâfir-imam
@kâfir-imam, içinde söyledi: Öğretmenler Niye Utanmıyorlar
Günümüzde çok da önemli bir meslek değil. Zaten yapanların hepsi devlet güvenceli meslek olduğu için yapıyor.
Bence çoğu ders online videolarla yapılabilir. Öğretmen sayısı azaltılmalı ve çoğu ders internet ortamına aktarılmalıdır.
Ben ingilizce ve almancayı okulda öğrenemedim ama internet ve interaktif iletişim ile çok iyi konuşuyorum.
Çünkü kimse azarlamıyor , karşındaki seni anlamaya çalışıp senden birşey öğrenmeye odaklanıyor.
Matematik desen yine okul boş. Öğretmen formülleri tahtaya doldurup hemen soru çözmeye başlardı. Tabiki kimse anlamaz. Onu da kendim Amerikan ve İngiliz kitaplarından öğrendim. O kadar güzel hazırlanmış ki asla boş yer bırakmıyor kafanda.
Yani uzun lafın kısası okul zaman kaybıdır.
Bilgisayar programlama falan zaten okullarda yok..
Her insan farklıdır.
Bu sana ait bir özellik.
Öğretmenler senin doğuştan gelen õzelliklerini değiştiremezler.
Bende hafızam iyi olmadığı için yabanci dil programlama dillerini öğrenemiyorum.Amerikan İngiliz eğitim sistemi teoriden daha çok uygulamaya önem veriryormuş gibi görünürler. Ama hatalar ile doludur.
Patent olayi yüzúnden detaylı bilgide vermiyorlar.
Mesela elektronik mekanik konusunda kitaplarım var. İngiliz Amerikan ve Fransız kitaplarında birçok hata buldum. -
@TENTEN ingiliz amerikan ve fransiz ogretmenleri de utanmali o vakit. @kâfir-imam muziplik yapiyorum
-
Eski KullanıcıTENTEN başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@TENTEN sorun bu zaten, hata bulmaya çalışmak.
Ortaokul kitaplarıyla üniversite bilgisini karşılaştırırsak binlerce hata bulursun.
Uygulama ile üniversite kitaplarını karşılaştırırsak da yine binlerce hata bulunur.
Önemli olan mantığını öğretmek, hata bulmak değil.
Türk öğretim yönteminde hata bulmak meziyettir.
Bu açıdan bakarsak matematik baştan sona hatalıdır.
-
Nasıl da yerden yere vurmuşlar öğretmenleri eğitim sisteminin ne hale geldiğinden haberiniz var mı peki? sesini çıkardığında neler olduğundan ?
-
@velevki konuşmaya korktuğun bir ülkede susunca daha iyi olacağını mı sanıyorsunuz.
Peki ülkenin geldiği durumdan kim sorumlu?
Milletvekilleri mi , iktidar partisi mi?
Onlar da sistemi suçluyor anayasa değiştirelim , şeriat gelsin bak nasıl düzelir diyorlar.
Nasıl olsa kimse suçlu değil bu ülkede kimse hiçbir şeyden sorumlu değil , tek suçlu sistem...
Öyleyse gelin sistemi değiştirelim. Şeriat yapalım diyorlar , e ona da hayır ....
Ne peki
-
Tabii ki iktidar suçlu.. ülkede suçunu bilmeden hapse atılan yüzlerce öğretmen var.. okul da ideolojisinden ötürü müdür tarafından dahi ötelenen onlarca öğretmen var. Sesini çıkar hadi...
-
@velevki sesini çıkarmak zorundadır. Ben sesimi çıkardım ve çok etkili oldu. Mahkemeden de korkmadım. Kimseyle al gülüm ver gülüm pazarlığına girmedim. Ama arkamda ne müslümanı durdu ne solcusu durdu. Çünkü hepsi aldığı maaşın hesabını yapıyordu.
Ben öğretmen değilim özel sektörde sahte ilaç üretilirken sesimi çıkardım. Diğerleri de sesini çıkarmak zorundaydı.
Öğretmenler de aynı şekilde sorumludur.
İktidar halkın isteğine göre hareket eder. Kimse ses çıkarmaz halinden memnunsa iktidar birşey yapmaz.
-
@kâfir-imam özel sektör başka devlet kurumu başka. Görevden ihraç edilmek basit bir olay değil.
-
@velevki, içinde söyledi: Öğretmenler Niye Utanmıyorlar
@kâfir-imam özel sektör başka devlet kurumu başka. Görevden ihraç edilmek basit bir olay değil.
Niye her seçim öncesi öğretmenleri maaş pazarlığı ile ikna ediyor bu iktidar?
Çünkü öğretmenlerin paradan başka hiçbir şeye itirazları yok. Ve iktidar da bunu iyi bildiği için onların parasal isteklerini yerine getiriyor.
Başka bir istekleri olsa yerine getirmek zorundadır. Siz kendinizi kandırıyorsunuz. Görevden ihraç falan filan..
Memurlardan başkaları yaşamıyor bu ülkede onu mu ima etmeye çalıştınız bilmiyorum ama bir bakıma da gerçeği söylemişsiniz. Evet bu ülkede en rahatı yerinde olanlar memurlardır. Hatta onlar arasında öğretmenlerdir.
Hiçbir şey kolay değil ve sistemin kendiliğinden değişmesini beklemek öğretmenlere yakışmaz. Onların da tek derdi paradır.
Ama dur ben suçluyu buldum . Suçlu kim biliyor musun , bak tüm suçlu öğrenciler...
-
@kâfir-imam inanın hiç öyle göründüğü gibi değil ama peki diyorum size
-
Eski Kullanıcıvelevki başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@velevki, içinde söyledi: Öğretmenler Niye Utanmıyorlar
@kâfir-imam inanın hiç öyle göründüğü gibi değil ama peki diyorum size
İyi niyetli olarak yazdığınızı biliyorum ama işler sizin gördüğünüz gibi de değil.
Ben tek başıma hiçbir devlet güvencesi olmadan mücade ettim AKP ve Rus ortak yapımı sahte ilaç firmasıyla. Bunun arkasını örgütlersen hiçbir şey yapamazlar.
Ama o kahpe çalışanlar solcusu, alevisi , dincisi , kemalisti hepsi bana karşı tavır aldı. Nasıl vatanseverlik değil mi?
Dünya sağlık örgütüne kadar gittim ama o kahpe sağlık örgütü para ile satılmış o zaman anladım.
Sonunda yine de onların tekerine taş koydum. 1 kişi ya 1 kişi yaptım bunları. O firmada on kişi olsak ne olurdu?
Şimdi soruyorum ben mi kötü yaptım?
İşte öğretmenler de kendilerine baksınlar. Her tatilde seyehat planları yapmak yerine biraz da bunları düşünsünler.
Hiçbir şey yapmıyorlarsa sadece dile getirsinler. Onu da yapmıyorlar.
Bu sistem değişene kadar tepkimi koyacağım. Benim bir oyum çok önemli diyorlar , bir oy çok önemliyse demek ki olabiliyor.