Ayda Niye Gölge Oluşmaz Diyorlar
-
Klasik bir laf var. Ayda çekildiği söylenen resimlerin sahte olduğunu iddia edenler oradaki gölgeleri delil olarak kullanıyorlar ve ayda gölge oluşmaz diyorlar.
Ama bir cisim ışığı kendi dikey eksenine göre 0 yada 180 dereceden farklı bir açıyla alırsa gölge oluşur. Hatta insan düzgün şekilli bir varlık olmadığı için her açıdan aldığı ışığın gölgesini oluşturur.
-
Aya gidişin sahte olduğunu söyleyenler Dünya'nın düz olduğunu da söylüyorlar.
Kanıt olarak yaptıkları eğim testlerini ve deniz fenerleri ile yaptıkları eğim hesaplarını gösteriyorlar.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bana akıl hastalığı veya tutulması yaşıyorlarmış gibi geliyor. -
Eski KullanıcıSputnik başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Sputnik evet uzaktan çıplak gözle bakmak ile dürbünle bakmak arasındaki farkı ben ilginç buluyorum ama göz yanılması olduğunu düşünüyorum. 60 km uzaklık yerkürenin eğrilik yarıcapıyla kıyaslanırsa o bianların kaybolmasını sağlayacak kadar büyük bir uzaklık değil.
Dünyanın yarıçapı en uzak yerde 6300 km kadar. Ama şekil tam küre değil. Düz dünyacılar burada yanılıyor. Geoit olduğu için bazı yerlerde düz gibi görünüyor.
Tam küre gibi kabul etsek bile dürbünle yapılan 45 km lik gözlem yetersiz kalıyor.
Çünkü 45 km lik yay kesiti 0.32 derecelik bir yay açısına karşılık geliyor. Bu da gözlemle anlaşılabilecek bir açıklık değil. -
@kâfir-imam bu iddia ile ilgili bağlantı verebilir misin?
-
@Sputnik ikinci videoya bakamadım.Birinci videoda kameranın denizden yüksekliği 3metre kabul edilmiş. Bu hatalı.
Kamera tripot üzerinde ise veya gõz seviyesinde ise bunlar eklenmemiş.Google earth ortalama yükseklik alınmış.
Atmosferin ışık kırılması dikkate alınmamış.
Bacanın alt kısmı görünmüyor.
Bacanin yuksekligi 100 metre civarında.
Denizdeki bombelik açıkça görünüyor. -
@TENTEN, içinde söyledi: Ayda Niye Gölge Oluşmaz Diyorlar
@kâfir-imam bu iddia ile ilgili bağlantı verebilir misin?
Hangi iddia onu anlayamadım. Düz dünya mı , ayda gölge oluşmaz iddiası mı, yoksa yay açısı ile ilgili mi?
-
@kâfir-imam ayda gölge oluşmaz iddiası ile ilgili.
-
@TENTEN, içinde söyledi: Ayda Niye Gölge Oluşmaz Diyorlar
@kâfir-imam ayda gölge oluşmaz iddiası ile ilgili.
Başka forumlarda ve aya gidilmedi videolarının içinde dillendirilen bir iddia.
-
Bence aya gidildi.
Çünkü Hindistan gibi geri kalmış bir ülke bile Mars'a uydu gönderebiliyorsa aya niye gidilmesin.
Yani altmışlı yıllarda belki gidilmemiş, ABD ve Sovyetler aralarında anlaşmış olabilir ama bugün için bence gidebilecek teknoloji var.