Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
-
Laz kafalıEski Kullanıcı başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Laz kafalı
@kâfir-imam ya sen hastamısın hemşerim. Ne savcısı ne belediye başkanı ne alaka bunlar. Mütayitlik bizde dede mesleğidir. Bazı binalar yıkılır bu çok normal.takdiri ilahi diyeceksin. Sanki ben yıktım bütün binaları. Kafanız bu kadar mı az çalışıyor sizin.
İnsanlara faydan olacaksa otur bir Fatiha oku. Ben sabahtan beri okuyorum. Ayıp ya. -
@Laz-kafalı provakatif yazilar yazmaniza gerek yok, fikrinizi beyan edin kisisel hakarete konuyu getirmeyin lutfen.
-
@phi hemen porvaktör ilan edildim. Ben nediyim Allah sizi ıslah etsin. Hepimiz bir gün ölecez ha 15yıl erken ha geç. İnsan olmanın fıtratında var.
Kadere inanmayıp felsefe yaparsanız böyle olur.
Ben dededen beri mütayitim. Karadeniz caddesindeki binalar olduğu gibi çökmüş diye Karadenizli mütayitleri suçlayıcı davranamazsınız.
-
@Laz-kafalı uslubun hos degil, inaniyorsan duzgun sekilde ifade et. Suptirik, yok dinde de var, yok ben mi yapiyorum Allah yapiyor, rezil bir anlatim tarzi..
Provakatorsun manipulasyon yapiyorsun tabii ki. Burada tutunamazsin baska yere haydi.
-
Arkadaşlar, çok üzgünüm ama Maraş’ın Pazarcık yöresinde 7,5 büyüklüğünde deprem oldu. Çok büyük bir deprem umarım zaiyatımız az olur. Bu depremin gelmekte olduğunu yerbilimciler olarak söyleye söyleye, yaza yaza dilimizde tüy bitti. Hiç kimse ne diyorsunuz diye tepki bile vermedi
Prof.Dr.Naci Görür uyarıyor. Ama siyasetçiler şov peşinde , ey akp yalalaları en kısa zamanda en sevdiğiniz şeyden belanızı bulun emi.
Şimdi biz bunları yazdık diye siyaset yapmış mı oluyoruz. Asıl siyaseti yapanlar 20 yıldır kanımızı emdiler.
-
Yıllardır yapılan uyarıları provakasyon diyerek dikkate almayan siyasetçileri ve özellikle de devleti yöneten hikümet yetkilileri felaket olduktan sonra çıkıp konuşuyorlar.
Neymiş devletimiz çok büyükmüş , milletimiz çok güçlüymüş , askerimiz çok tecrübeliymiş...
Hani nerede?
Kendilerinden hesap sorulamayan yöneticiler bu felaketler konusunda da sorumsuzlar değil mi?
Prof. Naci Görür yıllardır uyardığı halde bir yetkili bile gelip bana danışmadı raporlarımızı bile dikkate almadı diyor.
Bu sorumsuzluk suçtur .
Ve bu suçu işleyen tüm siyasiler yargılanmalıdır. Şimdi bana siyaset yapıyor diyenler olabilir. Açıkça söyleyeyim CHP akp iyi parti MHP HDP farketmez sorumlusu kimse cezalandırılmalıdır hatta idam edilmelidir. Çünkü bu kasıtlı cinayettir. Resmen insanlık suçudur.
SAVCILAR GÖREVE, HUKUK GÖREVE!!!
şimdi böyle dedik diye bunlar kalkar şikayet eden vatandaşları sorgularlar. Siyasetçileri yargılayın sorumluluları yargılayın.
-
Üç gündür yarı uykuluyum, rahatsızlık da eklenince şu anda ölü gibiyim.
İnsanlar arabalarına binip dağlara kaçıyorlar.
Giderken de temel gıda maddelerini doldurup gidiyorlar.
Fırınlarda kuyruklar oluştu, ekmek her zaman bulunmuyor.
Mekanların çoğu kapalı, açık olanlar da ani baskın korkusuyla kapı önünde alış-veriş yapıyorlar.
Medyada öyle kurtarma ballandırmasına aldanmayın, devlet uğramıyor, belediye kendi imkanlarıyla birşeyler yapmaya çalışıyor... -
Deprem bölgesinde yağmacılığın başladığı söyleniyor.
Biliyoruz çok kötü bir afet yaşandı evet ama bu 4k televizyon çalmak için geçerli bir sebep değildir.
Denildiği gibi yağmacılık varsa bence devlet hemen müdahale etmeli. -
Erdoğan iki uçağını afet bölgesine göndermiş.
Bir kere o uçaklar Erdoğan'ın değil cumhur başkanlığının uçaklarıdır.
İkincisi uçaklar orada ne iş yapacak ki.
Afet bölgesinin uçağa değil iş makinası ve barınma alanına ihtiyacı var.
Yangın olur uçak yok
Deprem olur iş makinası yok.
Ülkeyi resmen kazıyıp soymuşlar. 4K televizyon çalana da Erdoğan ödül verir artık.
Asker ve polisler ortada yoklar. Bekçiler nerede ortada yoklar.
Bir çok mütayitin kamyon ve dozerlerine acilen el konulup afet bölgesine gönderilmeliydi.
Ama lüks şatafata geldi mi 500 tane alman marka makam aracıyla Lincoln , gmc marka milyonluk jiplerle hava atıyorlar.
-
Osmanlı döneminden kalma yapılar niye yıkılmıyor da daha 2 yıllık binalar yıkılabiliyor?
Sebebi ne acaba?
-
@Sputnik, içinde söyledi: Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
Osmanlı döneminden kalma yapılar niye yıkılmıyor da daha 2 yıllık binalar yıkılabiliyor?
Sebebi ne acaba?
Günümüzde yapılan binaların yapımında kullanılan çimentonun kalitesi bozuk.
Taşın dayanımı betondan daha fazla.
Eski binaların taş duvar genişliği fazla birbirleri üzerinde kırmadan kayabiliyorlar.
Ayakları sutunları birbirlerine bağlayan demirler var.
Taşlar kaysa bile ağırlık merkezlerinin yere olan dik doğrusu taşın içinde kalıyor.
Erimiş kurşunda kullanılıyormuş taşları birbirlerine bağlamak için. -
Yabancı kaynaklara göre enkaz altında en az 200 bin kişi varmış.
Ekşi sözlükte öyle diyorlar.
Çok korkunç bir sayı bu. Bu kadar insana ulaşmak mümkün değil gibi gözüküyor.
Böyle bir durumda devleti yönetenlerin görevi gerçekleri açıklamak, açıklayamıyorlarsa istifa etmektir.
Yalan söyleyip, gerçekleri gizleyerek bir yere varılmaz.
Gerçi bu adamlar şehit sayısını, maden kazalarında vefat edenlerin sayılarını bile düzgün vermiyorlar.
Böyle bir felakette düzgün yönetmelerini beklemek biraz zor. -
@Sputnik açıklanan rakamlara göre 6000 bina yıkılmış. Ne kadar doğru bilmiyorum ama doğru olduğunu kabul edersek her binada 30 kişi olduğunu kabul etsek 180000 insan yapar. Bunlar iyimser sayılar.
-
O çöküntünün arasından nasıl sağ çıkabilmiş... gerçekten inanılmaz bir görüntü.
-
@Sputnik birsey dikkatimi cekti, kurtulan kisi sayisinda ki oran minyon, kucuk daha az yer kaplayan kisilerde daha fazla gibi geldi bana.
Her haberde kurtarilan cocuklari goruyorum bir ihtimal hayat ucgeninde kalmayi basarabiliyor sanirim kucuk cusseliler.
Sevgili dostumuz da bu sayede kurtulmus olabilir diye dusunuyorum.
-
Ülkenin ordusunun itibarsızlaştırılmasının yarattığı zarar açıkça depremde görüldü. Asker bu karanlık kabus döneminde yok edilen itibarından önceki konumu olsaydı saati geçmeden sahaya iner ve tüm düzeni saat gibi sağlardı. Düzen sağlanamadığı için kaos yüzünden müdahaleler gecikti. Asker ortalıkta görünmedi. Bu yüzden rasgele curcuna yaşandı.
Bu sadece bir deprem. Bir savaş olursa ordunun itibarının aşındırılmasının etkisinin ne olacağını düşünmek gerekiyor. Hatırlayalım: Kıbrıs'ta en iyi şekilde tahkim edilmiş Beşparmak dağlarını yıldırım gibi aşan ordu nerede, sınırın az ötesindeki Afrin'e elli günde ulaşabilen ordu nerede?
-
-
Sosyal medyada 3-5 etkileşim alacak diye.... bir canı kaybetmemize sebep olmuş olabilir.
-
Eski KullanıcıSputnik başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Sputnik, içinde söyledi: Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
Sosyal medyada 3-5 etkileşim alacak diye.... bir canı kaybetmemize sebep olmuş olabilir.
Tipik Türkiyeli herşeyi gösterişe çeviriyor. Ortadoğu sopasıyla kafalarımızn tükendiği yıldan beri hep böyledir.
Askere gidecek, evlenecek, pipisini kestirecek, çocuk yapacak, ibadet edecek, yemek yapacak, doğuracak, yardım yapacak...hepsi gösteriş..
O çocuk ölmese bile yapılan insanlık dışı bir şey.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Deprem (Merkez Ussu Kahramanmaras 7.4 Siddetinde)
O çocuk ölmese bile yapılan insanlık dışı bir şey.
Çok ciddi bir cehalet var bu ülkede. Trafik kazası geçirmiş birini bile o şekilde tutamazsın. Adam muhtemelen bunu bilmiyordu.