İslamda Koç Kurban Etmek
-
Bi sahtekarlıkta koyun fiyatlarından; Afrika' da keçi-koyun vekaleti için bir sislami vakıf 1750-2000 TL istiyor. Demek ki bir koyun fiyatı taş çatlasa 1500 TL olmalı. Ki, bu iş 1750' ye hallolsun. Aynı koyun Türkiye' de nasıl oluyor da tam 10 katı oluyor? Dünyanın hiç bir yerinde fiyatlar arasında bu kadar fark olamaz.
-
Dini bayram vesilesiyle boğazlanacak(katledilecek) hayvanlarla ilgili hisse bedeli diye bir şey dolaşıyor her tarafta. Ne olduğunu anlayamadım. Masum hayvanın öldürülme sahnesini cep telefonunuza gönderiyorlar. Sahtekârlık yapılmadığını böyle kanıtlamak istiyorlar herhalde. Buna anca tavuklar gıdıklar.
https://www.vuslat.org.tr/kurban?utm_source=yeniakit&utm_campaign=kurban2024
Ben bu tip ne idiğü belirsiz kişilere ve derneklere oldum olası güvenemedim. Ne yaptıklarını kontrol etmek imkansız, paraların/yardımların hepsinin düzgünce yerine varıp varmadığını hiçbir zaman öğrenemezsiniz.
-
Forumlarda kurbanlık hayvanlara üzülmeyenler var, çünkü tek dertleri, taptıkları tanrının rızasını kazanmak. Gerisi hikaye. Her neyse; bunlar bu ritüelin nasıl yapıldığını pek bilmezler. Abilik bizde kalsın ve onları azıcık aydınlatalım.
Tiiiikkat edilecek hususlar:
- Bıçak jilet gibi keskin olmalı.
- Kurban kesme esnasında olabilecek her aksilik, hayvana işkence anlamına gelir.
- Kurbanlık hayvan yere yatırılıp ayakları sıkı sıkıya bağlanmalı ki kaçmasın.
- Boğazının olduğu yere bir çukur açılmalı ki akan kan oraya aksın.
- Hızlı ve güçlü bir şekilde hayvanın boğazı nefes borusuna kadar derince kesilmeli.
- Boğazdan fışkıran kan tamamen durana kadar kurbanın kafası sabit tutulmalı.
Duasız besmelesiz kurban kesilmez elbette. Kesme esnasında "Bismillahi Allahü ekber" denilmeli ve aşağıdaki dualar okunmalı:
- De ki: Şüphesiz benim namazım, ibadetim/kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir. O’nun ortağı yoktur. Bana sadece bu emredildi ve ben Müslümanların ilkiyim.” (el-En'âm, 6/162-163).
- Ben, hakka yönelen birisi olarak yüzümü, gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Ben, Allah’a ortak koşanlardan değilim.” (el-En'âm, 6/79).
Bunlara riayet ettiyseniz şayet, taptığınız tanrının onayını alma olasılığınız bir hayli yüksektir. Da, tanrı bu; sağı solu belli olmaz.
-
Bazı "gavur" ülkelerde hayvanları kesmeden önce kafaya çivi mi ne sıkıyorlar. Aslında en eziyetsiz can alma yöntemi. Hal böyle iken bizim çok bilmişler "olmaz" o et mundar oldu derler. Gördüğünüz üzre canlıya eziyet etmeden öldürmeyi bile makul bir kurala bağlayamamış sözde arap "tanrı"sı. Kimbilir belki de beynin işlevinden bihaberdir.
-
@hulk teknolojiyi insan öldürürken kullanır bu dinciler. Kurban keserken sünnete uymak gerek.
-
@hulk
Çivi değil, elektrik şoku veriyorlar. Boğazlamaktan daha hızlı ve etkilidir, da, bunu kan görmek isteyen Müslümanlara kabul ettiremezsin.Diğer yandan kanı akmayan, bir başka deyişle boğazlanmayan hayvan (balık ve deniz ürünlerini teget geçiyorum) helal değildir. Her kesimde Besmele okumak gereklidir, da, büyük mezbaha gibi her gün binlerce hayvanın öldürüldüğü yerlerde, bunu bu şekilde uygulamak neredeyse imkansız. Yani kasaphanede satılan etlerin muhtemelen yarısı helal kesim değildir.
-
-
@hulk , haklısın. Ben o cihazın elektro şok olduğunu zannediyordum.
-
Zaten uzmanlar hayvanın ayakta öldürülmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü yatırılarak zorla debelenen hayvanın kasları kasılır sinirleri gerilir , o sırada bir çok hormon salgılanır. Bunlar ete geçer ve hem lezzetsiz hem de sağlıksız bir et ürüni ortaya çıkar.
Hayvanı hissettirmeden korkutmadan öldürsen eti yumyşak ve lezzetli olur.
-
Giyotinde bir hayvanın kendisine ne olduğunu anlaması olanaksızdır. Fakat bu yönteme geri kişiler olumlu bakmıyorlar. Neden bakmadıklarının mantıklı en küçük gerekçesi ise yoktur. Geri kafalı olmaktan başka.