Yabancı dil nasıl öğrenilir?
-
Yabancı dil eğitimi nasıl olmalıdır? Yabancı dil nasıl öğrenilir?
Ülkemiz insanı veya uzakdoğulular neden yabancı dil öğrenemiyorlar?
Bu sorulara cevaplarınızı bekliyorum. Özellikle @kereste çok iyi yabancı dil bildiğini söylediği için onunda cevabı merak ediyorum.Birde 20 tane yabancı dil bilen birinin youtube kanalını da buraya bırakayım. Belki faydası olur.
-
You Tube görselini izlemedim, izlemeye de niyetim yok. Bu tip görsellerin kimseye bir faydası yok. :beaming_face_with_smiling_eyes:
Ben sadece kendim için konuşabilirim. Yabancı bir dil öĝrenmek, eĝer küçük yaşta öĝrenmeye başlamadıysanız, zannedildiĝi gibi kolay deĝil. Ben 10 yaşımda Almanca ve 13 yaşımda İngilizce öĝrenmeye mecburen başladım. Çünkü başka çarem yoktu.
İlerleyen yaşlarda yabancı dil öĝrenmek güçleşiyor. Bu biraz da beceri/kabiliyet meselesi ayrıca.
Buna ek olarak yabancı bir dili iyice öĝrenmek ve geliştirmek öĝrenmek istiyorsanız, o dilin konuşulduĝu ülkelere gidilmesi şart. En azından düzenli veya 1-2 sene oralara gitme imkanı olmalı. En iyisi düzenli olarak gitmek.
Bir iki sene içinde akıcı bir şekilde herhangi bir dili öĝreneceĝinizi zannetmeyin. Bunu iddia edenler, muhakkak bir şeyler satmak istiyorlardır (kitap, video vs.). Bunlara inanmayın.
-
@kereste, içinde söyledi: Yabancı dil nasıl öğrenilir?
You Tube görselini izlemedim, izlemeye de niyetim yok. Bu tip görsellerin kimseye bir faydası yok. :beaming_face_with_smiling_eyes:
Ben sadece kendim için konuşabilirim. Yabancı bir dil öĝrenmek, eĝer küçük yaşta öĝrenmeye başlamadıysanız, zannedildiĝi gibi kolay deĝil. Ben 10 yaşımda Almanca ve 13 yaşımda İngilizce öĝrenmeye mecburen başladım. Çünkü başka çarem yoktu.
İlerleyen yaşlarda yabancı dil öĝrenmek güçleşiyor. Bu biraz da beceri/kabiliyet meselesi ayrıca.
Buna ek olarak yabancı bir dili iyice öĝrenmek ve geliştirmek öĝrenmek istiyorsanız, o dilin konuşulduĝu ülkelere gidilmesi şart. En azından düzenli veya 1-2 sene oralara gitme imkanı olmalı. En iyisi düzenli olarak gitmek.
Bir iki sene içinde akıcı bir şekilde herhangi bir dili öĝreneceĝinizi zannetmeyin. Bunu iddia edenler, muhakkak bir şeyler satmak istiyorlardır (kitap, video vs.). Bunlara inanmayın.
Anne ve babası çekçe ve almanca biliyormuş.
Taşındıkları kanada da ise ise iki resmi dil var. Fransızca ve ingilizce.Kendisi kabul etmesede dört dili küçük yaşta doğal olarak öğrenmiştir.
Diplomat olarakda çok çalıştığı için dili yerinde öğreniyor. Boş zamanıda çok.
Bize göre değil.
-
@phi rusça öğret bize
-
@TENTEN da
-
-
@TENTEN
Ben Avrupa´ya gitmek zorunda kalmasaydım, herhalde sadece Türkçe´yi konuşuyor olurdum.:beaming_face_with_smiling_eyes:Her insanın bazı şeylere eli, beyni veya dili bir hayli yatkın olabiliyor. Ancak birisi 20 dili konuşabiliyor diye, dilleri öĝrenebilme mevzusunda insanlar yanlış beklentilerin içine girebiliyorlar. "Vay be, adam 20 dil biliyor... Demek ki bu kadar zor olmasa gerek." gibi düşüncelerin içine girmek mümkün.
-
-
@phi Rusça "Ben öğrenciyim" ve Ben öğrenci miyim? cümleleri nasıl yazılıyor ve okunuyor?
Aynı gibi çıkıyor.Çok zormuş rusça.
-
@TENTEN ya student? ya student wto li
-
Biri bana ingilizçe öğretsin
-
Dil öğrenme yeteneğim hiç yok.
Mors alfabesi biliyorum sadece. -
@TENTEN
Morsu bilmeyenler var. Ben bilmiyorum mesela.
Ayrıca bu yaştan sonra (senin yaşını aşaĝı yukarı biliyorum), yabancı dil öĝrenip de ne yapacaksın?Onun yerine hoşuna giden hobilerinle uĝraşsan, bence daha mantıklı.
-
@phi Rusların el yazılarını okuyabiliyor musun?
https://russiainanutshell.com/wp-content/uploads/2020/12/russian-cursive-2.png
Siri ile rusça konuşmaları daha komik
-
@TENTEN en bastaki abarti olmus biraz m harfini tekrarlayip durmus o sallamasyon bir sey cumle yada kelime degil