Benim Felsefem - Antinatalizm
-
@Mistik, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
@Sputnik Çünkü anlamak için öncelikle bilimsel üslup kullanmak gerekir ve kişisellikten arınmak gerekir. Ben senin sosyalizm ile ilgilendiğini biliyorum ama sistemin yarattığı umutsuzluktan ötürü tam olarak kölelik düzeninden kopamadığını da görüyorum. Önerdiğim kitap bilimsel felsefe konusunda ilerlemeni sağlayacaktır benim yazacağım kitap da gerçekten bilimsel felsefeyi öğrenmek için çok faydalı olacaktır zira bir insanın ulaşabileceği en yüksek farkındalık seviyesidir.
Ben şu anda bir öğretmen gibi değil bir devrimci gibi davranıyorum, üslubum bu yüzden sert olabilir ancak malum dünya üzerinde cehalet ve ahlaksızlık yüksek oranda, benim bu konuda bir öğretmen gibi davranabilmem için önceki mesajımda dediğim gibi bilmeyenlerin bir öğrenci gibi davranabilmesi gerekir aksi takdirde cahile cahil ve bu konuda vasıfsız olduğunu öğretmek gerekir. Kitabı çıkardığımda ise daha bilimsel ve öğretici bir üslupla davranabilirim çünkü o zaman dünya üzerindeki cehalet ve ahlaksızlık çok umrumda olmayacak.
Bir de reklam engelleyiciyi kapatmak gerekiyor o yüzden donması muhtemeldir çünkü reklam engelleyici engellleyici var
Kapitalizme karşısın ama onlar gibi reklam engelleyici kullanıyorsun.
Kitaplarınıda para karşılığı satıyorsun.
Ücretsiz olanları varken neden senden alalım?
Kapitalizmin kölesi olmak böyle birşey işte. -
@TENTEN Evet kapitalizme karşıyım ama tek başıma devrim yapamıyorum ve mecburen sizin yüzünüzden kapitalizmin kölelik düzeninde yaşamak zorunda kalıyorum şu basit mantığı bile kuramıyorsun ki bana yazdırıyorsun. Bana kalsa ben ücretsiz bastırır ilim ücretsiz bir şekilde yayılmalıdır anlayışı ortaya koyarım ama öyle bir imkanım yok.
-
@TENTEN Hayır bu bir kıyamet projesidir yani dünyayı yok edersem şu an kendimi de ailemi de yok etmiş oluyorum ama tabii basit bir mantığı bile kuramadığın ve tam olarak idrak edemediğin için bunu da bana yazdırıyorsun.
Umarım çocuğun olmaz da bu kölelik düzeninde senin bencilliğinin ve cahilliğinin acısını çekip ölüp yok olup gitmez.
-
@Mistik , çapın bu kadar mış......ölçünü terziler hiç almaz, nalbanta gidersen belki...
-
@Sputnik "şarkiyatçılık" ı biliyorsunuz, oradaki Alman öğrenci ile diğer ülke vatandaşları eşit değiller, eşitliğin değişik vecheleri vardır ve bunlardan biri de kültürel, entelektüel eşitliktir...
-
düşünceleri sürekli ötekileştiren, basite alma edasıyla küçümseyen, entelektüel dokudan uzak forum, her şeyi sadece ben bilirim edasıyla kitaplaştırmaya çalışan ve safdille küfür edebiyatını, iktidarın diliyle meştulaştırmaya çalışan zihniyet, sefaletin dibindesin ve acizliğini, majoşistliğinin yetmezliğini bir diğerini kötüleyerek örtemezsin...
-
@nejdet-evren, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
düşünceleri sürekli ötekileştiren, basite alma edasıyla küçümseyen, entelektüel dokudan uzak forum, her şeyi sadece ben bilirim edasıyla kitaplaştırmaya çalışan ve safdille küfür edebiyatını, iktidarın diliyle meştulaştırmaya çalışan zihniyet, sefaletin dibindesin ve acizliğini, majoşistliğinin yetmezliğini bir diğerini kötüleyerek örtemezsin...
Bu mistik nickli arkadaş turandursun forumunda da birine daha zırcahil diye hakarette bulunmuş.
Ben terbiyesizlik yaptığımı düşünüp özür dilemiştim, ama bu arkadaş sadece bana veya size değil herkese hakaret eden bir tipmiş. Keşke dilemeseymişim.
Bence kendisinin psikolojik sorunları var ve ilaçlarını kullanmıyor.@nejdet-evren, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
"şarkiyatçılık" ı biliyorsunuz, oradaki Alman öğrenci ile diğer ülke vatandaşları eşit değiller, eşitliğin değişik vecheleri vardır ve bunlardan biri de kültürel, entelektüel eşitliktir...
Eğitimin zeka üzerinde 3 puandan fazla etkisi yok. Bu bir bilimsel gerçek.
Yahudiler Almanya'da yüzyıllarca baskı altında kalmalarına rağmen nedeyse bütün bilim adamları Yahudi kökenli idi.
Günümüzde Almanya'da kimse Türklere ayrımcılık filan yapmıyor... Buna rağmen başarısızız. Sebebi ne? Bence zeka düzeyimiz... -
@Sputnik, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
Eğitimin zeka üzerinde 3 puandan fazla etkisi yok. Bu bir bilimsel gerçek.
Bu bilimsel gerçek sadece mevcut eğitim sisteminin gerçeği, yani kapitalist sistemin.
Kapitalist sistemin eğitimi insanların fikrini, ufkunu, yaratıcılığını açmak için yapılmaz, sadece sisteme iyi bir hizmetçi olarak verilir.
Bu ülke insanının aldığı eğitim en üst seviyede dahi olsa hizmetkarlıkla sınırlı olduğu için üretici yanı çalışmaz.
Fikir üretememeleri, ufkunu ortaya koyamamaları bundandır.
Ayrıca sistem eğitimini aşmış, kendi yeteneğini ortaya koyan insanlara da kendi düzenleri bozulacağı için destek vermezler.
Başka ülkelerdeki Türklerin başarılı olmaları da bundan kaynaklanır, oralarda destek bulduklarındandır.@Sputnik, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
Yahudiler Almanya'da yüzyıllarca baskı altında kalmalarına rağmen nedeyse bütün bilim adamları Yahudi kökenli idi.
Yüksek zekalı olduklarından değil, etkinin tepkiyi doğurmasından kaynaklıdır.
-
@bilgisezgi
Sayın @bilgisezgi, diğer konuda evrim ağacı sitesinin bilimsel deneyleri anlattığı bir bağlantı verdim.
Evrim Ağacı sitesini yöneten Çağrı Mert Bakırcı bir kapitalist değil. O da mı yalan söylüyor, bilimsel verilerle oynuyor?
Söz konusu makalede zeka düzeyinin büyük oranda genetik olduğu belirtilmiş. Eğitimin ise önemsiz olduğu tespitine de yer verilmiş. -
@Sputnik Hakaret değil zırcahilsiniz ve kör kütük cahilsiniz. Ben bir mistik filozofum ve sizin tırnağım kadar bilginiz yok bu konuda bu da bir hakaret değil
-
@Mistik uslubunuzu duzeltmenizi rica edecegim. Benim bildigim bilgi basi diklestirmez daha cok asagi eger, bunun ne anlama geldigini bildiginizi dusunuyorum.
Ben suyum su kadar biliyorum siz cahilsiniz siz bilmiyorsunuz uslubu koy kahvesinde pispirik oynayanlarin uslubudur. Okumus, murekkeb yalamis, bir insanin uslubu degildir. O sebeple paylasimlarinizi yapin, ne kadar bilip bilmediginizi zaten karsi taraf kurdugunuz cumlelerden cikartir. Sizi kendiniz degil karsi taraftakiler yuceltsin eger mesele nefs ise tabii.
-
@phi Ben de boş boş konuşmamanızı rica edeceğim ama anlayamazsınız. Bilgi cehaletin karşısında eğilmez, cehaleti yüzüne vurur. Üslubum da gayet düzgündür. Bu konuda bir yetkinliği olmayanların da beni yüceltmesine ihtiyacım yok, cahile cahil demezsen cahil cahil olduğunu bilemez ve bilmediğini farkedemez.
-
@Mistik, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
cahile cahil demezsen cahil cahil olduğunu bilemez ve bilmediğini farkedemez.
Cahile cahil demekle onu ötelemek veya küçümsemek aynı şey değil.
Cahile cahil olduğunu söylersin ama ardından cahil gördüğün noktayı anlatırsın.
Yani cahil deyip kestirip atarsan bu defa senin bilgeliğin sorgulanır.
Dolayısıyla karşındakini cahil görüyorsan onu cahillikle sınırlandırmak yerine bildiğini anlatmak daha doğru bir davranış olur. -
@Mistik gereksiz gerginlik yaratiyorsun bence.
-
@Mistik , çok dolu konuşuyorsun, lakin kimse itibar etmiyorsa kendini sorgulaman gerek; ben-merkezli bilgi, karşıda cehalet ikilemi ile bir yere varamayacaksın; kimse merkez değildir önce bunu bilmesi gerekir ve bilgi kimsenin tekelinde olmadığı gibi bir çoban diye küçümsediğin hayat deneyimi ile senin yıllarca okuduğundan daha fazla bir birlgiyi taşıyp aktarabilir; bilginin evrenselliğini küçümseme hakkı diye bir şey olamaz....
-
@nejdet-evren Sizin gibi çapsızların itibar etmesine ihtiyacım yok benim. Bendeki de iş ya sizin gibi çapsızlara bilimsel felsefe anlatıyorum
-
@bilgisezgi Ben bazı temel bilgiler veriyorum ama çapsız olduğunuz için jeton düşmüyor sizin, oradaki bilgiyi almak yerine cahilliğinizi yüzünüze vurduğum için çocuk gibi ağlıyorsunuz.
-
@Mistik bir daha kullanicilara hakaret edersen uzaklastirilacaksin siteden bilgin olsun.
-
@phi Hakaret değil, hakaret olduğunu nereden çıkardın? Çocuk gibi ağlıyorsunuz ya, bilimsel felsefe konusunda çapsız olduğunuzu söylemem zorunuza mı gitti? Az ötede ağlayın, işinize gelmeyen her şey hakaret olmuyor bir de felsefe forumu açmışsınız güya
-
@Mistik Capsiz capsiz yazdigin icin, cok cahil oldugunu belli ediyorsun. Ben de cahilleri bu forumda tutmamaya calisiyorum, ayrica cok bos konusuyorsun.
Ayrica jeton deligin koseli sanirim, buradakiler yuvarlak takiliyor.