Sekülerizm-Laiklik-Çedes
-
@nejdet-evren bu şekilde bakılırsa, ailelerin rızası olmadan niçin dinsizlik öğretiliyor ve dayatılıyor? "gökten indiği sanılan dogmaların" sözünü söyleyen ve bu fikri benimseyen kişiyi ya da bu kişileri evlatlarımıza örnek gösterilmemesi gerekir. Örnek gösterilip Onun gibi olunması istendiğinde bu sözü doğrular nitelikte bir hayatı tercih edecektir.
Oysa ben Müslümanım haliyle de evladımın Müslüman olmasını istiyorum. Ve İslamiyet dogrultusunda eğitim görmesini isterim.
Dinsizligi sekulerizim ya da laiklik çatısı altında uygulamaya hakkınız olmamalı -
@Efruhte , dinsizlik bir kere öğreti değildir ve hiç bir kurumda öğrencilere dinsiz olmaları öğretilmemektedir. böyle bir yaklaşım da vicdan özgürlüğünü zedeler, kişinin dini inanışı kendine aittir ve kamusal alan empoze edilemez; gerçek laiklik, seküler toplum bu şekilde oluşur; devlet hiç bir dine yakın olamaz; hepsine eşit uzaklıkta kalır.
-
@nejdet-evren, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
“Herhangi bir meslek, sanat veya iş için gerekli bilgi, beceri ve alışkanlıkların elde edilmesi amacıyla yapılan çalışma, tahsil: “
Sadece bu doğrultu da olmuş olsa elbette ki kabul edilir. Lakin bu şekilde olunmayacagini , bir ideoloji altında verileceğini biliyoruz.
-
@Efruhte , Avrupa ülkelerinde ideoloji yok mudur? yüz yıllar önce laikliği gerçekleştirebildikleri için bu gün başat ülkeler arasında yer alabiliyorlar, Euro bire 33 katlıyor
-
@nejdet-evren laikliği gerçekleştirdikleri için değil ekonomilerini guzellestirdikleri için paralarına değer kazandirmislardir.
İkisini aynı kefedeymis gibi değerlendiremezsiniz.
Hem bir zamanlar ülkemizde laikliğin sizlerin istediği gibi uygulandığı zamanlar oldu. Ekonomi yine yerlerdeydi. Üstelik hak hukukta yerlerdeydi. -
@nejdet-evren dinsizlikte bir öğretidir. Ve dinsizliği çok da güzel öğretirler.
La fontaine masallarinda leylek ile tilki vardır bilirsinizdir. Hoca leylek ,hacı tilki olur mu? Oluyor hem de ev ödevi olarak gönderilebiliniyor. Uyanık olan veliler doğrusunu öğretir çocuğuna . Uyanık olmayan da olduğu gibi yansıtır. -
@nejdet-evren hatta o kadar çok örnek gösteririm ki ,dinsizliğin bir öğreti olduğuna dair.
Bir örnek daha vereyim. Bu sefer ki örnegimizde kılık kıyafet üzerine. İki resim var birinde çarşaflı ve kapalı kadin adam sarıklı normal Anadolu'nun (eskiden) kiyafeti. Diğerinde açık şapkalı kadin, takım elbiseli şapkalı adam bulunan bir ödev. Gerici, çağdışı, yobaz kapalı olan tarafta yazıyor. Öteki tarafta da çağdaş modern yazıyor.
Küçük yaşta bir çocuğa empoze edilen fikre bakalım. Kapalılar çağdışı yobazdir. Sarıklı olanlar da yobaz ve cagdisidir. Tabi bu yaşam bicimi İslam'ın içinde olunca, İslam da çağdışı olmuş oluyor. Hatta bu şekilde kılık kıyafet içinde olan ecdadimizda cagdisi yobaz olmuş oluyor.Ondan sonra da ecdadina tarihine düşman bir nesil nasıl oldu hesabı.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
çünkü kuran: "kadınları dövme hakkı" tanır.
Böyle bir hakkı tanımaz. Ayeti yanlış anlayıp, yanlış yorumlayıp bu şekildedir demeye hicbiriniz hakkı yok.
He arap anlamamış bi sen anlamışsın. Gerçeği örtenlere, gizleyenlere ne diyorduk?
Hatta gayri müslim ya da dine tabi olmayan çocukların camiye gidip namaz kildiklari ve diğer dinleri de öğrendiklerini okumuştum.
Dinsizler camiye girip namaz mı kılıyormuş avrupa da? Ne içiyorsan, ne çekiyorsan biraz az çekmelisin.
Bizim ülkemizde bu tarz öğretime niçin bu denli tepki gösterilir anlamak mümkün değil.
Yok sözde laik Türkiye de dini öğretime tepki yok. Tam tersine bilime, evrim dersine itiraz- yasak var. Tipik zeytinyağı gibi üste çıkan dinci
Bütün dinlerin eğitimi verilmelidir. Öğretilmelidir. Seçip seçmemek kişinin kendi vicdanına bırakılmalıdır.
Batıl şeylerin(dinlerin) öğretilmesine cevaz vermiyordu benim bildiğim islam fıkhı. Gerçek müslümanlar duymasın. Keserler kafanı.
Ayrıca yıllardan beri dinsizlik dayatildi da ne oldu?
Demek diyanet işleri, camileri olan bir ülkede size dinsizlik dayadılar. Sabahın 5 'inde camiden hoporlörle dinsizlik marşı da daymışlardır size!. Bu neyin kafası?
Hiç unutmuyorum ilkokul yıllarımda sinifimin duvarında meşhur maymundan turedilmis insan olduğumuzu anlatan resimler vardı. Ve bunu büyük bir iştahla anlatan ve bunu aklımıza dikte etmeye çalışan öğretmenlerimiz oldu.
Uydurma! Öyle bir müfreadat hiç olmadı.
-
gerek yok böyle şeylere inanmayan zaten inanmaz içinde iman olan zaten kutupta da olsa üst bilinci var ediciyi bulur.
-
@hulk, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
Uydurma! Öyle bir müfreadat hiç olmadı.
Esas siz uyduruyorsunuz 88-89-90-91 'li yıllarda sinifimin duvarında mevcuttu. İlkokul müfredatinda var mıydı hatirlamiyorum 91'li yıllarin müfredatinda Darwinizm vardi. Ortaokul yıllarımda fen hocamızın bahsettiğini de hatırlıyorum
-
Dinsizler camiye girip namaz mı kılıyormuş avrupa da? Ne içiyorsan, ne çekiyorsan biraz az çekmelisin.
Okullarda öğretildiğini okudum.
Evet ne içiyor ne cekiyorsaniz biraz az için çekin çunku sizleri hiç ayık kafa göremiyoruz -
Yok sözde laik Türkiye de dini öğretime tepki yok. Tam tersine bilime, evrim dersine itiraz- yasak var. Tipik zeytinyağı gibi üste çıkan dinci
Hani nerede yasak var? Yıllarca sizlerin elindeydi herşey laiklik sizlerin kontrolundeydi. Örtüyle uğraşacağınıza bilimle ugraşsaydiniz.
Bilim kim sizler kim . Gerçekleri hakikati gizleyenin işine gelmez bilim. -
@hulk İslami karalamak için paylastiginiz videoyu bile dinlediğinize dair şüphem var.
-
Yıllarca sizlerin elindeydi herşey laiklik sizlerin kontrolundeydi. Örtüyle uğraşacağınıza bilimle ugraşsaydiniz.
Benim elimde, kontrolümdemiydi. Örtüyle uğraşan kim? Ordan bakınca ecevit mi gördün. Ben ikinize de karşıyım. İkiniz de aynı şeyin lacisisiniz.
@hulk İslami karalamak için paylastiginiz videoyu bile dinlediğinize dair şüphem var.
Kabataş yalancısı/iftiracısı senmisin yoksa? Üstüne de işemişlerdir senin şimdi?
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kabataş_Yalanı
Nisa-34 "kadın nasıl dövülür "diye anlatıyor işte şeyh efendi. Bana anlatmıyor, sana anlatıyor. Anlamadım kuran kendi kendinimi karalıyor?
Elmalılı: "...Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün." Nisa-34
-
Kabataş yalancısı/iftiracısı senmisin yoksa? Üstüne de işemişlerdir senin şimdi?
Ne o hakaret şekline dönüşturunce daha mı tesirli moral bozmuş olunuluyor
Kesin farz bir emirmis gibi şekline dönüştürmek,
ayetin esas anlatmak istediğini anlasilir kılmamak için.
ancak bu denli örtebilirsiniz işte. -
sadece isteyene vermeliler bu eğitimleri zorunlu olursa zamanında başörtüsü katsayı vs. zulmü gibi bize yaptıklarından ne farkı olur
-
@Prens-Ernak seçmeli olabilir.
Ya da bütün hepsi öğretilmelidir. Sonuç itibariyle vicdani bir durumdur inanmak ya da inanmamak. Yurtdışında öğretilen şekli okuduğumda çok hoşuma gitti. Sonuç itibariyle araştırıp inceleyip ,düşünüp sorgulayıp o şekilde bir karara varacaklar.
Ülkemizde Müslümanım diyor ama daha Kelimeyi Şehadet getirmeyi manasını bilemiyor.
İman mevzusu bu denli önemli bir mevzuyken niçin inandığını bilmemesi üzücü bir durum. -
Avrupa´da din dersleri zorunlu değildir ve veliler karar veriyor. İyi ki böyle, çünkü zorunlu din eğitimi faşizimdir.
Ben çocuklara yetişkin yaşa gelinceye kadar din dersleri verilmesine karşıyım, çünkü çocuklar kandırılmaya çok elvirişlidirler. Bırakın çocukluklarını ve gençliklerini yaşasınlar. Yetişkin yaşa gelen kişi kendisi özgürce karar versin neye inanıp inanmayacağına. En sağlıklı olan budur.
-
@kereste, içinde söyledi: Sekülerizm-Laiklik-Çedes
Bırakın çocukluklarını ve gençliklerini yaşasınlar.
İnançlı olunca çocukluğunu, gençliğini yaşayamıyor mu?
Ne tuhaf -
Gereken lüzum üzerine yeniden...
Avrupa´da din dersleri zorunlu değildir ve veliler karar veriyor. İyi ki böyle, çünkü zorunlu din eğitimi faşizimdir.
Ben çocuklara yetişkin yaşa gelinceye kadar din dersleri verilmesine karşıyım, çünkü çocuklar kandırılmaya çok elvirişlidirler. Bırakın çocukluklarını ve gençliklerini yaşasınlar. Yetişkin yaşa gelen kişi kendisi özgürce karar versin neye inanıp inanmayacağına. En sağlıklı olan budur.