Anlıklar
-
Burada sadece biz varız ve tanrı da biziz kul da
-
Kendimden yoksun kendi değilim.
Senden(benden) yoksun ben ancak malın, eşyanın mülkün, rahatın konforun kuludur
-
Dağın özgürlüğünce özgür, suyun özgürlüğünce özgür, kuşun özgürlüğünce özgür
Bana bilgi ve gerçeği ver, bilgiden başka hiç bir şeye ihtiyacım yok
Para ve diğer şeyleriniz sizin olsun, -
-
Para, mal, mülk geçici konfor uğruna gerçeğimi satmayacağım ,değişmeyeceğim ve bükmeyeceğim
Korkak veletlersiniz
Aklın ışığında inceleyin
Korkunun ve diğer şeylerin sizi vazgeçirmesi ve yolunuzdan etmesine izin vermeyin
Tanrıdan daha önemli bir şeyi bulacaksınız -
Materyalizme takılma
Varolmadık
Tanrı bir ilk hareket yanılgısı
Bulduğunda bulacağın daha büyük ve önem, daha gerçek bir tanrı -
Mala, müle, konfora, geçici refaha tapan tamah eden bir avuç büzük velet bana tanrı öğretiyor
-
Korkunun aklını ırgatmasına izin verme
Korkmadığında öğrenirsin
Monoteist tanrı düşüncesi/figürü size korku düşüncesiyle satılmış bir hayal, iplerinizi elinde tutanlardan başka kimsenin işine de yaramaz
Aklın ve özgürlüğün def'i -
Mal, mülk uğruna ruhlarını satmışlar bana tanrı mı öğretecek?
Gelinen gün bu mu? Olunan durum? -
Materyalizmi aşın. Para, pul, konfor, sahte tanrıya tapmayı bırak
-
Para, pul, güç, mevki, özellik, üstünlük, nicelik peşinde bir avuç dürtücü velet bana tanrı öğretti
-
@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
Para, pul, güç, mevki, özellik, üstünlük, nicelik peşinde bir avuç dürtücü velet bana tanrı öğretti
Benim gibileri bunları dilenirken görenleri söyle. Şahit tutun. Tanrı da şahit olsun
Bilgiden gerçekten, doğruluktan başka yürekte ne atmış ne çarpmış , ne istenmiş, bilinen bilinmeyen varolan varolmayan bütün tanrılar şahit tutulsun da şahitlik etsin
Güç azamet üstünlük için dilenmiş bilenmiş mi yürek? gören görmeyen ,duyan duymayan bilen bilmeyen şahitlik etsin
Divana mahşere yargıya kendimi ben açıyor varsa yüreğini yargıya koyanı yargıya ben çağrıyorum
-
Özgürlüğüm ve gerçeğim (bilgi/hakikat) dışında her şeyden vazgeçmeye ,feragate, her an hazır ve her an açık
Beni malla mülkle satın alanı, esaret altında tutanı, bulun
Dilimi, vicdanımı, ruhumu, töremi, aklımın görüşünü, görüşünün ışığını sahte konforla öteye beriye çekebileni-bükebileni bulun
Bildiğiniz her tür divana ve öteye-beriye ve yargıya aç açığım ve şahit olun
Hadi bulun yüreğimde malk, mülk-mülkiyet, materyal, para, konfor, güç sevgisi ve açlığı da bulup çıkarıp yargılayın.
-
Yarın bir gerçeklik günü, yüzleşme günü, ödeşme günü ya da her türden kıyam, mahşer, kıyamet ve açık bir savaş ve gerçeğe karşı hayatta/ayakta kalma, tutunma günü geldiğinde orada tanrı olmayacak
İnsan insan-a tutunursa günü içinBunu bir kez anlayın
Bunu akılda tutun
Bunu bir kenara not edin
Malınız, töreniz, sahte adetiniz sizi kurtarmayacakBen uyarıyorum
Adım Nuh değil
Adım Şan değil
Korku telaş evinden mülk bark satın almadım
Taş altında taş üstünde sığınmadım, gizlenmedim
Aklımdakinden kendim gizlenmedim ,bildiğimden saklanmadımYüreğiminin aklamının günü gelmeyecek mi
-
Kıyamet günü diye bir şey yoktur. Yalancıların uydurmasıdır.
Keşke olsaydı ama yok. Kim insanların ve hayvanların ödeştirilmesini istemez ki? -
Net ve açık yazıyorum
ve en çokta dinlerinin geçmişte bilgelerinin uygarlıklarını uyardığını söyleyerek bizimle alay edenlere söylüyorum
Şimdi az önce uyarıldınızaçık olarak söyleyebilirdim ki; bilge, peygamber, uyarıcı, seçilmiş, atanmış, özel, önder, bilen bilici, seçkin-seçici, duyan duyucu değilim
Gözlemlerini aktaran sade vatandaş ve ortalama düşünceli ,duyarlı içten bir insan ve ortalama bir sade vatandaş olarak yazıyorum ve uyarıyorum
gittiğiniz yol yol değil
tuttuğunuz din din değil
bilgeyi avam, avamı paşa eyleyip kılandı
akıbetiniz nicedir?, nicolur?
dininiz din, töreniz töre, yolunuz yol değil
Bu tutuşla kılınış, eğri yolda yol kalanda doğru yola çıkandır
dönün
İnsanın birliğine dönün ve insanın birliğine, ortaklığına, birleşmesine, vicdanını yüz çevirin
Tanrı deyi mesafeyi aradan çekin
Sizi hiç bir tanrı kurtarmayacak insanın birliğine gelin dönün sığınınBu çağrı tarafımca yapılmış bu hatırlatma tarafımca yapılmış
Benden gayrı kimseyi bağlamayan bir darlatma/darlatılmanın ürünüdür
Darlatmayınİnsan insana birleşin, insanlığa birleşin, insanlığınıza birleşin, insanlıkla insan gibi insan olup birleşin,
tanrı seçkinciliği/bölücülüğü ve özelciliği güzünüze girsin
Özel mözel yokOcakta yanacak közü kalmayandan
Tanrı deyi bölgü kılmayın
Bölümsüzü bölgüyle bölmeyene bölgeç getirme
Bölgecini kendine götür, kendine sakla -
Bu toplumu biliyoruz. En azından felsefe kavramının kendi, düşünen insanlar, bu kadar yağmacı biçimde, bu kadar açık ama bir o kadar gizlenmiş ve örtük aşağılama ve lince maruz kalmadı
Arada mesafe vardı
Susmak konuşmamak değildir
Düşüncelerin kılığını değiştirmek ve ifadesizlik bazı şeyleri örtmez
Toplumun aldığı yolu görüyoruzFelsefeden sözediyorsak Sokrates içinizde varolup tanrınızla ilgilenmeyebilirdi ve gençleri dininiz ve tanrınızdan uzaklaştırmakla kendi bildiğini okumakla meşgul olabilirdi
Felsefeden sözediyorsak Diyojen içinizde varolup bir köpek kadar hiçlikte kendi başına yaşıyor olabilirdi
Felsefeden sözediyorsak temeli sayılanlardan biri Parmenides içinizde varolsa yaratılamaz oluşunuzda ısrar sürdürecekti
Tabi ağzını açtırırsanız
Kavramın kendi ırzı kalmadı. Felsefenin ırzına ,bilginin ırzına geçtiniz ya da buna yeltenilip duruluyor.
Kavramın ırzı bilgi sevgisi. Teoloji bilgi sevgisiyle uyumlu değilse taciz, yönetme girişimi taciz.Kavramın taban aldığı taban belli, özgeçmişi bellidir. Varoluşunu, özgeçmişini yıpratma yoketme hiçleme çabası gibi
Bu ülkede sanırım sadece bir kaç tane felsefe forumu var.
Bir üst değer değilse ve sizin dininizden özgün bilgi uğraşı olarakta üst değer değilse ya da yakın paralel oluşta bir saygı katmanı belirlenemiyorsa o halde özgürlükleri defedin gitsin
Siz sanıyorsunuz ki dinsel felsefe de olacak olabilir bu geçmişte vardı
Hiç bir zaman olmadı ve kurulamaz. Teoloji felsefenin uzayının yakınına yaklaşamaz.İktidar krallık aşağılamaları, tersini düşünmenin bile özgür olmadığı yoğun kontrol sistemlerinde teolojik görünümlü bir iki filozof bulursunuz
Bilgi emekçiliğini, güncel sekülerizmin, şunun bunun yanına koyup siz tanrınızla dininizle ilgilenmiyor diye düşünen tüm insanları kendini gecesini gündüzü emeğini bilgi etmiş insanı gömerseniz siz hangi cehenneme defolursanız gidin
İki kavramla bütün insanları ikiye bölüp ayrıştırıp kutuplaştırırsanız.
Şimdi bir kitap sevgiyle Sokrates okursunuz. Burada olsa tanrınla geçinemeyebilirdi.
Parmenides Heraklitos karşılaşması, doğa felsefesi şu an okunan yazılan felsefenin temeli sayılıyor. Burada olsalardı din bildirecekseniz üç bin yıl önceki tarihi siliyorsanız. Burayla bağdaşmıyorsanız bağdaşmayın ilgilenmiyorsanız ilgilenmeyin
Siz tüm bunların yerine istenirse dini milli şuur koyun, o adı verileni ya da kendiniz onaylayan tasdikleyen teolojik tanrıtanır bilgeler bulun ve binlerce yıl önceden rivayet öyküyle genel ahlak biçimleyin. Akla tarttırmayın, tartıya alana bildirin de bildirin
Siz ne olacaksınız?
Yanlış bilgi tabanındaysanız size çıkıp tanrı peygamber mi bildirecek?
Bilgi emeği ya da işçiliği bu emeği karatmayın, bu emeği gölgelemeyin ve bu emeği asla ve asla ve asla küçümsemeyin
İçtenlik bildirdi. İçtenlik uyardı
-
Bir ilk neden/sebep, varoluşun kökeni ya da varoluşun (doğuş) açıklanması anlamında tanrı mümkün ya da mevcut değildir
Varoluşta doğuş, zuhur, belirme ya da yokluktan meydana geliş yok
Kök, köken, neden, sebep hiç bir şey yok
Varolan şeyler diğer her şeyle bağlantılı ve aynı olarak sonsuz ve ezelidir. Herhangi bir şey aynı zamanda diğeri ve hepsidir. Herhangi birimizde.
-
Tanrı ilk hareket ettirici değildir
Eğer zamanı keşfederseniz
Bunu bir kez anlayın
Üzerine durup düşünün
Bunu anlamamış, üzerine derince düşünmemiş haliyle bıdı-bıdı yapmanın alemi yok -
Tanrı varoluşunuzun nedeni ya da açıklaması değildir
Nedenlerin ilk nedeni diye bir neden yok
Bu aklın görüş ışığındadır
Bunlar propaganda ideoloji cümleleri değildir
Bu inanç değil biliştir
Bu buluştur, görüştür, biliştir
Sonsuz oluş, nedensiz, bu açıklamanın kendi
Sonsuz varoluş, başka bir açıklama(sı) yok, olmadı-olmayacak