Anne sütü ile diğer hayvan sütlerinin karşılaştırılması
-
-
Karbonhidrat düşmanları bunu açıklasınlar.
Neden anne sütünde karbonhidrat oranı yüksek?
-
@TENTEN, içinde söyledi: Anne sütü ile diğer hayvan sütlerinin karşılaştırılması
Ben karbonhidrat düşmanı değilim. Şunu yazdım. Her ikisi için evrimleştik. Etler ve bitkiler.
Neden özel/spesifik olarak ete ve hayvansal gıdaya saldırılıyor_? (da bitki besini yüceltiliyor?)
Son yanıtta döküldün. Doğanın kusuru işte
Bitki yemeye ilgili şun uayırdım. Meyveler, yemişler, yumru kökler vb.yi kısmen ayrı tutarak sebze denen bütün yeme ya da yaprak yeme üzerinde daha çok durdum. Belki ayrıca ham tohum (baklagil) ve tahıl üzerinde duruyorum.
Fruktoz ya da nişasta düşmanı ilan edilmeyişe sevinelim mi?
-
@ictenlik, içinde söyledi: Anne sütü ile diğer hayvan sütlerinin karşılaştırılması
@TENTEN, içinde söyledi: Anne sütü ile diğer hayvan sütlerinin karşılaştırılması
Ben karbonhidrat düşmanı değilim. Şunu yazdım. Her ikisi için evrimleştik. Etler ve bitkiler.
Neden özel/spesifik olarak ete ve hayvansal gıdaya saldırılıyor_? (da bitki besini yüceltiliyor?)
Son yanıtta döküldün. Doğanın kusuru işte
Bitki yemeye ilgili şun uayırdım. Meyveler, yemişler, yumru kökler vb.yi kısmen ayrı tutarak sebze denen bütün yeme ya da yaprak yeme üzerinde daha çok durdum. Belki ayrıca ham tohum (baklagil) ve tahıl üzerinde duruyorum.
Fruktoz ya da nişasta düşmanı ilan edilmeyişe sevinelim mi?
Et yemeyi birkaç seneye kadar övüyordun.
Son yıllarda başladın bitkisel gıdalara yönelmeye.
Onları zaten veganlar yıllarca uyguluyorlar.
Sen icat etmedin yani.Fruktoz nişasta düşmanı değilim. Önemli olan dozajı.
Şeker hastası değilsek ideal kilo aralığında isek neden yasak koyalım?Salt fruktoz nişasta ile beslenenlere zaten karşı çıkılır.
-
Kafan karışısak ekleyelim. Taşlığı olan kuşlar ve işkembesi olan ineklerle ortak yememeliyiz diyorum. İneklerin yemediğini yiyoruz. Çiğ yenmiyorsa tüketmeyelim diyorum. Çiğ toksikse doğal olarak toksiktir, pişirme toksin azaltabilir ama gidermez. Karbonhidrat sentezleyebiliriz.
Benim düşük karbonhidrat diyetler ilgim ayrı konu, bu geçici sağlık protokolü, metabolik sağlığı geri aldıktan sonra ya da sürekli önerilmiyor.
Başka bilime ihtiyacım var mı TENTEN?
Şimdi senin biliminden ayet almalı mıyım? Başka vaaz dinleyelim mi?
İnsan bilimi. İnsan onuruna yakışır insan bilimi. Kendime saygım var. Bu bilim bana layık değil. Sİze öyleyse alın sizin olsun tepte tepe kullanın. Ben kendime uygulamıyorum o halde benim bilimim değil ve olamaz da .
Et makro besinim, diğerleri mikro. Meyveler yemişler ve hayvan yağı yoksa nişastalı kökler. Çoğu çiğ de yenebilir. Hayvanları takip edelim. Sindirim sistemi yakın olanları.
Bütün hastalıkalrın suçunu ete attılar. Palavra.
Bakliyat ve tahıl bizim tam gıdamız gibi gözükmüyor ya da bu bilimde eksikler ve hatalar var ya da subjektivite var .
Domuz, salyangoz yasaklanan kölelere yapılanın aynısı yapılıyor size.
-
@ictenlik, içinde söyledi: Anne sütü ile diğer hayvan sütlerinin karşılaştırılması
Kafan karışısak ekleyelim. Taşlığı olan kuşlar ve işkembesi olan ineklerle ortak yememeliyiz diyorum. İneklerin yemediğini yiyoruz. Çiğ yenmiyorsa tüketmeyelim diyorum. Çiğ toksikse doğal olarak toksiktir, pişirme toksin azaltabilir ama gidermez. Karbonhidrat sentezleyebiliriz.
Benim düşük karbonhidrat diyetler ilgim ayrı konu, bu geçici sağlık protokolü, metabolik sağlığı geri aldıktan sonra ya da sürekli önerilmiyor.
Başka bilime ihtiyacım var mı TENTEN?
Şimdi senin biliminden ayet almalı mıyım? Başka vaaz dinleyelim mi?
İnsan bilimi. İnsan onuruna yakışır insan bilimi. Kendime saygım var. Bu bilim bana layık değil. Sİze öyleyse alın sizin olsun tepte tepe kullanın. Ben kendime uygulamıyorum o halde benim bilimim değil ve olamaz da .
Et makro besinim, diğerleri mikro. Meyveler yemişler ve hayvan yağı yoksa nişastalı kökler. Çoğu çiğ de yenebilir. Hayvanları takip edelim. Sindirim sistemi yakın olanları.
Bütün hastalıkalrın suçunu ete attılar. Palavra.
Bakliyat ve tahıl bizim tam gıdamız gibi gözükmüyor ya da bu bilimde eksikler ve hatalar var ya da subjektivite var .
Domuz, salyangoz yasaklanan kölelere yapılanın aynısı yapılıyor size.
Ete suçu atan yok.
Pişirilme şekline yağ oranına yasak var.
Hangi yazıları okuyorsun anlamıyorum.
Vegan olan birilerinin yazılarına bakıyorsundur.
Domuz eti yasağı sıcak ülkelerde var.
Asalak olarak yaşıyan canlılar yüzünden eskiden en kolay çözüm domuz eti yememekti.
Salyangoz yasağıda aynı.
Mesela bizim burada kabuksuz sümüklü böcekler var. Onları koyunlar ot yerken yerlerse kelebek hastalığına yakalanıyorlar.
Bataklık olmayan yerde dağlarda beslenen koyunlarda bu hastalık olmuyor.
Kabuklu deniz canlılarıda atıklarla beslendiği için yasak. Yosunları yerken toprak içinde bulunan ağır metalleride yiyorlar. Onları yiyenlerde daha çok ağır metal birikmesine yol açıyor.
Toprak yemeseler tam sindiremiyorlar. -
@TENTEN, içinde söyledi: [Anne sütü ile diğer hayvan sütlerinin
Ete suçu atan yok.
Sen öyle diyorsun
Kaynaklarını tekrar inceleYemeyle ilgili bilime ihtiyacın var mı?
ve sunulan bu olduğunda mutlu musun?
Beslenme bilimi (ya da yönergeleri)
ve sence beslenme bilimi tıpla elele olmalı ve tıp kurumu tarafından mı düzenlenmeli ya da denetlenmeli
ve
ve beslenem bilimi (tabi eğer öyle bi şey varsa) bize ne verdi?Doğaki bütün hayvanlar ne yemesi ya da neyle beslenmesi gerektiğini bilir. Tabi ki tersi olana kadar. Atalarıyla, doğal bilgeliğiyle, içgüdüleriyle bağı kesilene kadar.
Beslenme dini var. Beslenme yasakları var. Beslenme emirleri var.
Beslenme bilimi sadece beslenmenizi denetlemek, kontrol altında tutma ve kontrol altına alma için var. Sağlık ve hastalığınızında kontrol altında olması için gibi göründü. Emir yasak ve vaaazlardan ibaret.İki şey olmalı. Her zaman pis işleri yapacak birilerini bulma için fakirler.
Güdümün sürdürülebilmrsi için hastalık.Bilim orta sınıfın dinidir.
-
Sana göre hangi gıdalar sağlıklı yazar mısın?
-
fare sutu en guzeliymis desenize