Türkiye´nin başlıca sorunları...
-
İlk etapta beni ne Amerika, ne Rusya, ne Çin ne de Avrupa ilgilendiriyor. Halbuki senelerden beri Avrupa´da yaşayan birisi olmama raĝmen güzel ülkemin kalkınmış, demokratik düzeni olan ve insanlarının eĝitimli/bilinçli olmasını önemserim her zaman.
Bu konu başlıĝının Türkiye´nin eksilerin ve artılarının dile getirildiĝi bir yer olmasını umuyorum.
-
Yeri gelmişken taze bir anket sonuçlarını iliştireyim..
Ekonomi/Hayat Pahalılığı: Yüzde 68.6 İşsizlik: Yüzde 5,2 Mülteciler: Yüzde 3,5 Eğitim: Yüzde 2,4 Adalet: Yüzde 2,1 Kentsel Dönüşüm: Yüzde 1,7 Sağlık: Yüzde 1,2 Asayiş/güvenlik: Yüzde 0,9 Her şey sorun: Yüzde 4,7 Sorun yok: Yüzde 1,4 Fikrim yok: Yüzde 5,1
-
Bu sonuçlara göre insanların ezici çoĝunluĝunu ilgilendiren tek nokta hayat pahalılıĝı.
Adalet, eĝitim, saĝlık ve güvenlik gibi önemli hususlar kimsenin pek umrunda deĝil gibi. -
Aynı ankete göre sorunları kim çözer sorusuna insanların neredeysa üçte biri bu ülkeyi 20 seneden beri yöneten partiyi işaret etmiş.
İşte ben bunu anlayamıyorum, çünkü bir tarafta 20 seneden beri sorunları çözemeyen bir parti varken, diĝer tarafta insanların önemli bir kesimi (%28) yine çözüm üretemeyen partinin sorunları çözeceĝine inanıyor. -
Bu durum bize güzel bir ipucu veriyor aslında.
Güzel memleketimin insanları takım tutar gibi fanatik bir şekilde parti tutuyor. Tuttuĝu partinin mevcut sorunları çözüp çözmediĝi pek umrunda deĝil gibi. Uzaktan bakınca ben bunu görüyorum. -
Buna siyaseçilerin koltuklara yapışma hastalıĝını eklediĝimizde, karşımıza memleketin neden hâlâ gelişmekte olan ülkeler seviyesinde kaldıĝını anlamamak için art niyetli olmak gerek.
-
en buyuk sorunumuz bence;
-
@phi
Orada...
"Türk milletinden yeryüzündeki tüm Müslümanlara selam" diye başlıyor, misavirperverlikten bahsediliyor, bazılarının ırkçılık yaptıĝı vurgulanıyor, İslam´da ırçılıĝn yasak olduĝu idida ediliyor ve nihayet "Biz tek bir milletiz" diye son buluyor.-
Sadece tüm Müslümanlara selam verirseniz (Esra Elönü diyor bunu), ırkçılıĝın daniskasını yapmış olursunuz, çünkü diĝer insanları dışlamaktır bunun adı.
-
İman edenler bir bedenmiş..miş ve bu bedeni bölmek isteyenler varmış. 100 sene evvelki gibi fitne sokuluyormuş...muş. Yani yine dış güçler falan filan demeye getiriliyor. Yani saçmalıktan başka bir şey deĝil.
-
İslam´da Irçılık yasak deĝildir, çünkü İslam´a göre Yahudiler seçilmiş millettir. Artı; Müslüman olanlar iyidir diĝerleri kötüdür. Bu düşüncenin ırkçılıktan geri kalır bir tarafı yok.
-
Memleketteki mülteciler aleyhine olanları ırkçı olarak niteliyorlar, eĝer doĝru anladıysam.
-
"Biz bir milletiz" derken tam olarak ne anlatılmak istendiĝi muĝlak.
Dipnot: Görseldeki şahısları (Esra hariç) ilk defa görüyorum. Tüm Türkiye´yi temsil eden gezeteciler bunlar mı?.
-
-
Türkiye ekonomik ve sosyal açıdan üstesinden gelemeyeceĝi kadar mülteciyi ülkeye soktu. Bu durumda bilhassa geçim derdinde olan insanlar elbette onların aleyhine bir duruş sergiler. Bu gayet anlaşılır bir tutum ki bu tür tepkiler dünyanın her tarafında yaşanıyor zaten.
-
Kaldı ki tüm İslam âlemi tek bir milletten oluşmaz ve Müslüman ülkelerin çoĝu birbirine düşman, haliyle "Biz bir milletiz" söylemi içi boş saçma bir slogandan başka bir şey deĝil.
Artı; her Türkiyeli (Türk, Kürt, Arap, Çerkes, Boşnak vs. ), Müslüman deĝil. Yukarıdaki görseli hazırlayanlar tüm memleketin Müslüman olmasının hayalini kuruyor galiba. 21. yüzyıldayız, hâlâ din derdine düşmüş olanlar var. -
@kereste tabii canim diyorum ya vay halimize araplar bizden iyi turkculuk yapar oldu.
yakinda turkiye bizim sizlerin degil derlerse sasirmamak gerek. -
@phi
Bugün Kadın Voleybol Takımı Japonya´yı 3-1 yenerek 2024´te Olimpiyatlara katılma hakkını kazandı. Belki de Cumhuriyet tarihinde örneĝi olmayan başarıdan başarıya koşuyor (21 maçtır yenilmiyor) ve hem Avrupa şampiyonu hem de Dünya birincisi konumunda.Buna raĝmen...
Bu müthiş takıma ve sprocularına son zamanlarda demediklerini bırakmadılar. Hatta bugün Japonya´nın kazanmasını isteyen mesajları okudum. Bir insan kendi memleketine ve insanlarına bu kadar mı düşman olur?
Demek ki oluyormuş.Uzun lafın kısası...
Eklemiş olduĝun görseli hazırlayanlar ve orada boy gösterenler bu ülkeye düşman, bu ülkeyi sevmiyorlar. -
@kereste bunun ben de farkindayim ama bu gucun bir sekilde gonderilmesi gerekiyor ulkemizden.
yani sonucta %50 ye %50 bir durum soz konusu. sadece sandik yeterli gelmiyor artik, farkli metodikalar kullanmak gerekiyor. -
@phi
Afganistan´dan gelenleri geri göndermek imkansız, çünkü orada Taliban hüküm sürüyor. Geri gitmeleri durumunda hayatları tehlikede.Suriyeli göçmenlerde ise durum çok farklı. ISID tamamen yok oldu denilebilir ve Esad ülkenin büyük bölümünü kontrol ediyor. İç savaş henüz bitmedi ama eski durum da söz konusu deĝil.
Mevcut hükümet Esad´la yeniden masaya oturmalı ve mülteciler mevzusunu masaya yatırmalı.
-
Diĝer önemli bir sorun hâlâ hakettiĝı ilgiyi görmüyor. Türkiye ezelden beri bir deprem bölgesi ve bunun böyle olduĝunu bu sene Şubat ayında gördük. Binlerce bina yerle bir oldu ve yüzbinlerce insanımız hayatını kaybetti.
Hâlâ her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Unutmaya meyilli bir özelliĝi var bu milletin.
-
Türkiye´nin başlıca sorunlardan bir tanesi de hiç şüphesiz baĝımsızlıĝı elinden alınan yargıda yatıyor. Bunun neticesinde medya başta olmak üzere her kesime baskı uygulanıyor.
Bu sene Altın Portakal´da yaşananlar son gelinen noktayı gözler önüne seriyor aslında:
https://www.haberler.com/magazin/son-dakika-kultur-ve-turizm-bakanligi-nin-16381512-haberi/ -
Anayasaya göre yasak olmasına râĝmen Türkiye´de faaliyet gösteren tarikatların sayısı 30 civarında olup tekkelerin sayısı ise 500 civarında. Bunları tehlikeli kılan sadece sayıları deĝil, bilakis devlet bunları doĝru dürüst denetlemiyor. Bunlar resmen yasadışı bir şeklide şirketleşmiş vaziyette.
Kaynak:
https://www.dw.com/tr/türkiyede-şirketleşen-tarikat-ve-cemaatler/a-49885320 -
gecen bir video gordum, lahmacun ve pidelerde cikan konuna gore kullanilan malzemelerin denetimi yapilmayacakmis.
yani at esek eti kullansalar kimse bilmeyecek
sizce dogru bir haber miydi? -
@phi
Doĝru deĝil elbette.
Var mı bu haberin bir linki? -
@kereste, içinde söyledi: Türkiye´nin başlıca sorunları...
@phi
Doĝru deĝil elbette.
Var mı bu haberin bir linki?Bu mevzu ile ilgili iki kaynak buldum ve kafam karıştı:
https://www.evrensel.net/haber/493291/tarim-bakanligi-pide-lahmacun-denetim-talimati-kararindan-geri-donduhttps://www.sozcu.com.tr/2023/saglik/pide-lahmacun-borek-icin-tartisilacak-karar-7723817/