İsrail'de Yeni Durum
-
Hamasi nutuk, hamaset edebiyatı gibi terimler zaten bilindiği gibi olumsuz çağrışımlar içeriyor. Olay bence açık. Araplar 1948 den beri İsrail karşısında hep kaybettiler. Bazen İsrail kepçeyle alıp kaşıkla geri verdi evet, ama toplamda hep kazandı.
Hamas Gazze'deki nüfus yoğunluğuna ve İsrail misillemelerinin katliama yol açması ile mazlum rolü oynayabileceğine güveniyor. Ama buna çok güvenmese iyi olacak gibi görünüyor şu anda.
Her yerde her durumda insan canının değeri azalıyor. O kadar çok insan var ki yarısı ölse geri kalan kimse üzülmeyecek. Manzara bu.
Bu manzara nereye gider kahinlik yapmaya kalkışmanın alemi yok. Ama kahin olmadan da gidişat kendini ortaya koyuyor. Görünen köy kılavuz istemez. Gerilim, çatışma ve ölümler artacak.
Bu da doğal. Bu gezegenin yüzeyinde ölüm evrimin ana motoru değil mi?
-
Cok kotu goruntuler var telegram hesaplarinda.
Insanliktan uzak, hayvanlardan daha ote islenen suclar, ayiplar.
Hem israil hem hamas tarafindan yapilan iskenceler.
Dilim varmiyor yazmaya. -
Bu olaydan sonra 2 devlet çözümü imkansız hale geldi denilebilir. Bunun böyle olmasında Hamas´ın büyük katkısı var. Bu kesin. Görünen o ki, İsrail´i tamamen Gazze´ye çekmek istiyorlar ve orada daha fazla sivilin ölmesini istiyorlar. Bu şekilde saldırganlıktan mazlumluĝa terfi etmeyi planlıyorlar. Umarım yanılıyorumdur.
-
Benim ve ve birçok insanın hâlâ anlamakta güçlük çektiĝi bir nokta var. Hamas savaşçıları, dozerle, motorsikletle ve hatta yaya olarak Gazze sınırını çeşitli yerleden aynı anda güle oynaya nasıl geçiyor?
Bunun yapılabilmesi için geniş çaplı bir organizasyon/logistik ve uzun süreli bir planlama olması gerek.Burnuna kadar teknolojik silahlara ve ekipmanlara sahip olan İsrail (bilhassa Mossad) nasıl oluyor da böyle ters köşe yakalanabiliyor?
Yoksa herkesin dilinde olan şu meşhur Mossad zannedildiĝi kadar güçlü deĝil mi?
-
İsrail, Gazze´yi tam ablukaya almış durumda.
Al Jezeera canlı yayın:
-
Sınırlar kapalı, elektirik yok, yiyecek yok. İsrail, muhtemelen yarın kara saldırısına başlayacak.
-
Gazze yerle bir oldu arkadaslar.
-
@phi, içinde söyledi: İsrail'de Yeni Durum
Gazze yerle bir oldu arkadaslar.
Korkarım daha da kötü olacak.
Lanet olsun, küçük bir toprak parçasını paylaşamıyorlar.
Halbuki Filintinliler´le Yahudiler doĝrudan/yakından birbirine akraba. -
Türkiye yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya, çünkü bunun sadece Gazze ile sınırlı kalacaĝını zannetmiyorum.
-
İlginçtir; bu mevzu hakkında Türkiye (bilhassa RTE) çok temkinli demeçler veriyor. Eskiden her şeye (bihassa Israil´e karşı) esip gürleyen siyasetçinin yerinde yeller esiyor.
-
Bunun arkasında kim ya da kimler var ve asıl amaç ne ? Bence planlı yapılmış bir hareketti. Aynı zamanlar da ülkemizde kilise açılışı da rastlantı degildi. Oltanın hedefinde Türkiye var.
-
Kilise açılışı gayet iyi bir şey. Çünkü Cumhuriyet tarihinde ilk defa yeni bir kilise inşa ediliyor.
Müslümanlar her gittikleri ülkede ve şehirde cami yapılması istiyorlar (ben buna şahidim çünkü Avrupa´da yaşıyorum). 1 tane kilise de Türkiye´de yapılsın. Ne güzel işte.
-
@kereste yapılmasına karşı değilim . Aynı zamanlara denk gelmesi düşündürücü
-
@Efruhte
Tesadüftür. Açıkçası ben çok olumlu buldum. -
@kereste bilmiyorum
-
@Efruhte
Türkiye´de kaç tane cami var?
90000 (doksan bin) tane cami var.
Buna mukabil kilise sayı 1400 civarındadır.
Yani devede kulak gbi. -
@kereste dediğim gibi karşı değilim . Olması gereken . Yalnızca aynı zamanlara denk gelmesi sorunlu.
Hamas'ın arkasında kim ya da kimler var ? İsrail gıda yardımlarını bile engellerken bombalanmasini mi engellemiyecek . Hamas'ın İsrail'i vurması Kimin işine yaradı ? İsrail haksizken haklı durumuna getirilip istediği gibi Flistini vurup , istediği gibi düzen kurabilir de . -
@Efruhte
Hamas´ın arkasında İran var. İran onlara her türlü desteĝi saĝlıyor, yani İran´ın işine yaradı Hamas´ın saldırısı.
Diĝer yandan Hamas, İsrail´in Gazze´ye girip katliyam yapmasını umuyor, bu şekilde mazlum rölünü oynayacaklar dünyaya karşı.
Benim buradan gördüklerim bunlar. -
Saldırıyı haber alamadığı için Mossad hakkında soruşturma açıldı ama bu göstermelik bir şey. Mossad tabii ki saldırıyı haber aldı biliyordu. İsrail'in sert bir karşılık vermesi için bu saldırıya ihtiyacı vardı ve bırakalım gelsinler dedi.
Çünkü sınırda asker olmadığı, saldırıdan sekiz saat sonra askerlerin geldiği ve kontrol sağladığı bildiriliyor. O zamana kadar Hamas terör estirdi ve koyunlara dalan canavar gibi davrandı. İsrail içişleri bakanına da teröristlere "insansı hayvanlar" deme hakkını verdi.
Tabii o zaman ne olacak bu "insansı hayvanlar" insan olarak görülmeyip göz kırpmadan öldürülecekler. İstenen de buydu. Bunu yapacaklar. Koz ellerinde ve yapabildikleri kadar katliam yapacaklar.
-
İsrail içinde Hamas teröristi kalmadı kalanlar öldürüldü. İsrail sürpriz olmayacak şekilde kontrolü sağladı ve Gazze'ye yoğunlaştı. Gazze'de elektrik su yok, hiçbir gıda yakıt girişine izin verilmiyor ve yoğun biçimde bombalanıyor. Büyük binalar yerle bir ediliyor. Beklendiği şekilde Gazze bir cehennem durumunda. Çok geçmeden karadan da katliam sürdürülecek, bu kaçınılmaz.