İsrail'de Yeni Durum
-
Gazze yerle bir oldu arkadaslar.
-
@phi, içinde söyledi: İsrail'de Yeni Durum
Gazze yerle bir oldu arkadaslar.
Korkarım daha da kötü olacak.
Lanet olsun, küçük bir toprak parçasını paylaşamıyorlar.
Halbuki Filintinliler´le Yahudiler doĝrudan/yakından birbirine akraba. -
Türkiye yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya, çünkü bunun sadece Gazze ile sınırlı kalacaĝını zannetmiyorum.
-
İlginçtir; bu mevzu hakkında Türkiye (bilhassa RTE) çok temkinli demeçler veriyor. Eskiden her şeye (bihassa Israil´e karşı) esip gürleyen siyasetçinin yerinde yeller esiyor.
-
Bunun arkasında kim ya da kimler var ve asıl amaç ne ? Bence planlı yapılmış bir hareketti. Aynı zamanlar da ülkemizde kilise açılışı da rastlantı degildi. Oltanın hedefinde Türkiye var.
-
Kilise açılışı gayet iyi bir şey. Çünkü Cumhuriyet tarihinde ilk defa yeni bir kilise inşa ediliyor.
Müslümanlar her gittikleri ülkede ve şehirde cami yapılması istiyorlar (ben buna şahidim çünkü Avrupa´da yaşıyorum). 1 tane kilise de Türkiye´de yapılsın. Ne güzel işte.
-
@kereste yapılmasına karşı değilim . Aynı zamanlara denk gelmesi düşündürücü
-
@Efruhte
Tesadüftür. Açıkçası ben çok olumlu buldum. -
@kereste bilmiyorum
-
@Efruhte
Türkiye´de kaç tane cami var?
90000 (doksan bin) tane cami var.
Buna mukabil kilise sayı 1400 civarındadır.
Yani devede kulak gbi. -
@kereste dediğim gibi karşı değilim . Olması gereken . Yalnızca aynı zamanlara denk gelmesi sorunlu.
Hamas'ın arkasında kim ya da kimler var ? İsrail gıda yardımlarını bile engellerken bombalanmasini mi engellemiyecek . Hamas'ın İsrail'i vurması Kimin işine yaradı ? İsrail haksizken haklı durumuna getirilip istediği gibi Flistini vurup , istediği gibi düzen kurabilir de . -
@Efruhte
Hamas´ın arkasında İran var. İran onlara her türlü desteĝi saĝlıyor, yani İran´ın işine yaradı Hamas´ın saldırısı.
Diĝer yandan Hamas, İsrail´in Gazze´ye girip katliyam yapmasını umuyor, bu şekilde mazlum rölünü oynayacaklar dünyaya karşı.
Benim buradan gördüklerim bunlar. -
Saldırıyı haber alamadığı için Mossad hakkında soruşturma açıldı ama bu göstermelik bir şey. Mossad tabii ki saldırıyı haber aldı biliyordu. İsrail'in sert bir karşılık vermesi için bu saldırıya ihtiyacı vardı ve bırakalım gelsinler dedi.
Çünkü sınırda asker olmadığı, saldırıdan sekiz saat sonra askerlerin geldiği ve kontrol sağladığı bildiriliyor. O zamana kadar Hamas terör estirdi ve koyunlara dalan canavar gibi davrandı. İsrail içişleri bakanına da teröristlere "insansı hayvanlar" deme hakkını verdi.
Tabii o zaman ne olacak bu "insansı hayvanlar" insan olarak görülmeyip göz kırpmadan öldürülecekler. İstenen de buydu. Bunu yapacaklar. Koz ellerinde ve yapabildikleri kadar katliam yapacaklar.
-
İsrail içinde Hamas teröristi kalmadı kalanlar öldürüldü. İsrail sürpriz olmayacak şekilde kontrolü sağladı ve Gazze'ye yoğunlaştı. Gazze'de elektrik su yok, hiçbir gıda yakıt girişine izin verilmiyor ve yoğun biçimde bombalanıyor. Büyük binalar yerle bir ediliyor. Beklendiği şekilde Gazze bir cehennem durumunda. Çok geçmeden karadan da katliam sürdürülecek, bu kaçınılmaz.
-
İsrail kendine yapılanın en az on katını yapmadıkça durmaz, bu bilinen bir konu. Hamas teröristleri siviller arasına saklanacak ve bu İsrail'i elbette ki durdurmayacak. Bu asimetrik bir savaş ve öldürmekten başka kural yok. Tek kural var düşmanı yok etmek.
-
Öldürülenler ölüp gidecek sonra yeni çocuklar doğacak ve nefretle beslenerek büyütülüp teröristler olacaklar. Yine saldıracaklar yine öldürülecekler.
Peki çözüm? Çözüm asla bir Filistin devletinin federe bir biçimde bile olsa olmayacağı. Amaç da bu zaten. Uzun bir süre daha Filistin devleti filan olmayacak. İsrail egemenliğini sürdürecek. Ne kadar uzun süre? Yeterince. Yeni bir katliam daha gerekene kadar. Ortadoğuda işler böyle yürüyor.
-
Cin sişeden çıktı bir kere. Geri dönüşü olmayan bir viraja girildi Orta Doĝu´da.
Savaş çıĝırtkanları ve onları destekleyenler bir yerlerine kına yakabilirler artık. -
ABD İsrail'e mühimmat ulaştırmaya başladı. Bu mühimmatların yüksek tahrip güçlü olduğu bildiriliyor. Gazze'nin Filistinlilerden arındırılması atom bombası ile ancak mümkün olur. En güçlü konvansiyonel silahlar bile bunu başaramaz. O halde İsrail ne yapabilir?
Akla gelecek olan elbette göçe zorlamak. Filistinlileri Mısır içine sürmek. Bunun için bombalamanın yoğun ve şiddetli olması, Filistinlilere burada yaşanmaz dedirtmesi gerekiyor. Netanyahu Gazze'nin asla eskisi gibi olmayacağını söyledi.
Fakat bu zor bir iş. Gazze çok dar bir alan gibi görünüyor olsa da çok kalabalık. Bu nüfusu yerinden oynatıp sürmek öyle hiç de kolay bir iş değil. Filistinliler direnecektir. Bu kaçınılmaz. Bu da işin çok büyüyeceği anlamına geliyor.
Dikkat çeken bir konu var: Dünyada krizler artık yerel kalma değil büyüme ve tüm dünyayı ilgilendirme boyutuna ilerliyor. Şimdi bu kadar kalabalık bir insan toplumu üzerine yoğun saldırının insanları ilgilendirmemesi olası olamayacak. Bunu görmezden gelmek olası değil. Ağır bir teröre maruz kalan İsrail de kolaylıkla durmaz. ABD de mühimmat veriyor, vur sen haklısın diyor.
Son yıllardaki gelişmelerin hep dünya artık eskisi gibi olmayacak biçimde geliştiği herkesin dikkatini çekiyor mu?
-
Rusya dun ozgur Filistin ulkesi hakkinda aciklama yapti.
Orta dogu da yeni bir donem basliyor. -
Yahudilerin asıl amacı Filistin mi? Yoksa Türkiye mi?