İsrail'de Yeni Durum
-
Bu savas Ukrayna'yi unutturdu ve haritadan silinmesine sebep olacak.
-
Savaş kritik bir aşamada. İsrail doğal olarak Hamas'ı yok etmek istiyor ama bu nasıl olacak? Endişeler var. Mısır mülteci akınını durdurma telaşında ve hazırlığında. Sivillerin yaşadığı acı gözardı edilebilir hiç değil. Durum son derece kötü. Ama Hamas'ın öylece de bırakılması düşünülemez. Buraya kadar geldi, bir çok acılar yaşandı. Hepsi boşa gidip eski tas eski hamam mı olsun?
Peki ne olacak? İsrail ne pahasına olursa olsun devam edecek gibi görünüyor. Bu ne pahasına olursa olsun neleri kapsıyor artık kestirmek zor. Görünen şu ki dünya aşırı olaylara sahne olmaya başladı. İşlerin çığırından çıktığı gözlemleniyor. Böyle olması da kaçınılmaz görünüyor. Bakalım işler nereye gider...
-
İsrail Gazze'den çıkmayacak. Bu anlaşılıyor. Refah operasyonunun kapsamı ve sonucu ne olursa olsun, İsrail askeri varlığı Gazze'de kalacak. Bunun göstergesi Gazze'yi İsrail'den denize kadar ikiye ayıran büyük bir yol inşa edilmesi. Bu yol Gazze'nin sürekli kontrol hattı olacak.
İşgal kaç yıl sürer? Yıllarca sürebilir. Gazze zaten önce de işgal altındaydı, çünkü giriş çıkışları İsrail kontrol ediyordu zaten ama tabii bu yol yapımı çok daha etkin bir işgal anlamına geliyor. Yani yıkılan binaların yeniden yapımına izin vermemek hayatı normale döndürmemek gibi baskıya devam edecek ve yıllarca sürebilir. Normal dışı koşulları normalleştirebilir.
Sert bir sürme operasyonu yerine zamana yayarak etkin ve baskıcı işgali kalıcı hale getirebilir.
-
İsrail´e kalsa işgal hiçbir zaman son bulmayacak. Geçen gün Batı Şeria´da 800 hektarlık bir bölgeye el koyması bunun en son kanıtı. Burayı kendi haklı için yerleşim bölgesine çevirecek.
-
@kereste, içinde söyledi: İsrail'de Yeni Durum
İsrail´e kalsa işgal hiçbir zaman son bulmayacak. Geçen gün Batı Şeria´da 800 hektarlık bir bölgeye el koyması bunun en son kanıtı. Burayı kendi haklı için yerleşim bölgesine çevirecek.
E bizim Fatih' lerimiz, Süleyman'larımız gibi onların da Netenyahu'su filistin fethediyor olsa gerek...
Ne birileri terör devleti gak guk mu yumurtluyordu?..
-
@hulk
Her ülke kendi tarihine farklı yaklaşır. Kimileri fethettiği ülkeleri övünerek ve abartarak öne çıkarırken (mesela Türkler, Araplar veya Ruslar), kimileri olduğu gibi yaklaşır. Mesela Almanlar geçmiş tarihlerini allayıp pullamazlar, iyisiyle kötüsüyle nasılsa onu öyle kayıda geçerler. Bu bir kültür meselesidir bir bakıma.Köktendinci İsrail vatandaşları için Netanyahu vatanına hizmet eden ve kanlı katliyamın intikamını almaya çalışan bir siyasetçidir. Onu aynı zamanda ağır bir biçimde eleştirenler de var, çünkü haftalardan beri rehinelerin hepsi özgürlüklerine henüz kavuşamadı.
-
Yok ben mala çökmenin, toprak gasbının, hırkızlığın adını fetih koyup doğru bir davranışmış gibi gösterilmesini şettiydiydim Aslında misal hırsızlıkla geçinen bir toplumun içinde doğan birisi hırsızlığı doğru bir davranış olarak öğrenir. Yıllarca ecdat ecdat diye bize övülen kişilerin yaptıklarının esasında o zamanı bu zamanı yoktur. Yanlış fiiller her dönem yanlıştır.
Ha bide bununla(dinci emperyalist yağma ile) övünmemiz meselesi var tabi... Ama biz çocuk öldürmüyorduk(topları rastgele ateşledin mi çocuk ölmüyormuşmuş). Erkekleri öldürüp karılarına çöküyor, cariye yapıyorduk. Ama olur mu osmanlı oralara adalet( 4 eş cariyeler alma adaleti) götürmüşmüş. Hatta adamların hela kültürü yokmuşmuş. Bizim sayemizde avrupa hijyen sahibi olmuşmuş. Gerçi şu dötünü arap sünneti gereği 3 taşla temizleme meselesi vardı bir de değil mi? Halbu ki tuvalet meselesini bunlardan binlerce yıl önce çözümleyen bunların dini ile uzak yakın alakası olmayan uygarlıkların kalıntıları var... At yalanı nasıl olsa yiyen milyonlar var... Yalandan, bol keseden sallamaktan kim ölmüş ki...
-
Üstelik Türklerin Anadolu'ya geliş tarihi belli. Halbuki İsrail'in o toprakların ne zamandan beri toprağı olduğunu tarih yazmaya muktedir değil, tarihten çok öncesine gidiyor.
Ama nalıncı keseri hep kendi tarafına yontar. Araplara kalsa Arap yarımadasında Araptan başka kimse olmasın! Niye, işte ele! Biz ele istiyek! Tam arabesk kafası.
-
İsrail'e tepkiler artıyor ama İsrail'in dediği şu: "Bana asimetrik saldırılınca benim yanıtım da asimetrik olur. Simetrik, yani nizami, yani kurallara uygun yanıt vermek zorunda hiç de değilim."
Dediği bu ve ne diyeceksin yani... Dediğini de yapıyor. Kıskanılacak bir durum. Kimseyi dinlemeden bildiğini okumakta bu kararlılık kıskanılacak bir durum. Başka kim bu kadar kararlı olabilir dünyada? ABD bile Afganistan'dan çekildi kararlı durmadı. İsrail ise bir girdiği yerden çıktığı bir Sina var o da çöl. Çölü uğraşmaya değer bulmadı. Halbuki efsanevi bir değeri var Yahudiler için orasının. Ama onlar pragmatik. Öyle efsanelerle hareket ettikleri filan iddiaları doğru filan değil. Tur dağı yani, Musa'ya tanrının göründüğüne, Tevrat'ın indirildiğine inanılan yer. Efsanelerle hareket etseler orayı bırakmazlardı. Akılla hareket ediyorlar.
-
Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz. İsrail´in 70 seneden beri var olmasının yegane sebebi, askeri gücünce yatar. Bu nedenle Arapları hep bozguna uğratmıştır, ki hâlen öyledir. Kulak kabartın şöyle; önde gelen İslam ülkeleri sadece laf ebeliği yapmakla meşgul.
-
Yani şimdi durum o kadar net ve açık ki. İran büyük bir güçle İsrail'e saldırmasına rağmen bir zarar veremediği halde hem kendini, hem halkını hem yandaşlarını kandırmaya çalışarak 44 İsrail subayın öldürüldüğünü filan iddia ediyor. Son derece saçma. Alınan görüntülerde ne füzelerin ne dronların hedefteki hava üssüne ulaşamadıkları görülüyor. Uçak hangarlarına isabet zaten yok da, boş arazide açılan birkaç çukur var sadece.
Perinçek kadar şaşılacak bir kişi daha var mı bilmiyorum. Adam resmen İran vurdu diye coşuyor. Neye coştuğunu anlamak güç. Rusya'yı arkalamaya çalışıyor. Bu adamı hiçbir zaman anlayamadım. Bu adam nedir necidir bilen çözen varsa anlatsın. Bu adam kökende Maocudur ve olsa olsa kimlik ve kişilik bunalımındadır.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: İsrail'de Yeni Durum
Bu adam nedir necidir bilen çözen varsa anlatsın. Bu adam kökende Maocudur ve olsa olsa kimlik ve kişilik bunalımındadır.Düşüncem şu yönde, yanlışsam düzeltin lütfen,
Ruscuları içeri tıkabiliyorlar. Amerikancıları tıkamıyorlar. 1950 sonrası hepimiz Amerika' nın üvey evladı oldukta diyebiliriz. İkisi-üçü(?)de aynı güç odaklarınca koruyup kollanmakta.. Kimlik bunalımına bir diğer örnekte Bahçeli verilebilir. Bence Fetö' cüler bunu içeri attıktan sonra Perinçek' in beyni sulandı. Türkiye' de çok başlı, çoklu kimlikli derin devletçilik olgusu var. Bazen bu çıkar çatışmaları dışa yansıyor. Gözler önüne seriliyor. Hülasa deneyimlemek zorunda bırakıldığımız bu şey hiç hoş değil...Benim de yorum yapmanızı istediğim bugüne kadar yalanlanmamış(ifitra davası yok) bir iddia var.
-
@hulk dostum, Menderes Amerikancı değil diyebilir misin? Amerikancıları hapse atamıyor değil, idam edebiliyorlar.
ABD için dokunulmaz olan kişi yoktur. Kendi başkanları Kennedy'yi öldüren değilse bile öldürenleri koruyan ABD derin devletidir.
ABD nin harcamayacağı hiç kimse yoktur. Ha, piyonları öyle değil dersen, ABD piyonlarını ancak yine ABD piyonları yok eder dersen evet haklısın. ABD o piyonları da son kullanma tarihleri dolunca kaderlerine bırakıverir, hatta bizzat kendisi yok eder.
-
Dostum bende onu anlatıyorum zaten. Haklısın. Ama Amerikancı derinci olmak diğerinin yanında bir avantaj. Kollanırsın. Ama dediğin üzere bir gün bi bakmışsın. Seni de harcayıvermişler...
-
@hulk, içinde söyledi: İsrail'de Yeni Durum
Dostum bende onu anlatıyorum zaten. Haklısın. Ama Amerikancı derinci olmak diğerinin yanında bir avantaj. Kollanırsın. Ama dediğin üzere bir gün bi bakmışsın. Seni de harcayıvermişler...
Fetöyü harcadıkları gibi. En yakın örnek bu aklıma geldi.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: İsrail'de Yeni Durum
FEtöş' ü kimse harcamadı. fetöş dediğin şey devletin tamamını ele geçirmeye çalışan dinci bürokrasi çetesiydi. Bunlar pasta kavgasına tutuşdular. Fetönün miladı 2016 falan değildir. Aleni "devletin kılcal-toplar damarlarında gezinme, sızma, ele geçirme(F.G)" emeli T.C. devleti ve istihbaratınca 30-40 senedir biliniyor. Yani ortada bir fetö varsa Ecevit'ine varana kadar bu kadrolaşmaya yol verenlerin alayı bu suça ortaktır. Yani açgözlülüğün kurbanı oldular. Bunun konu ile alakası yok.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: İsrail'de Yeni Durum
FEtöş' ü kimse harcamadı. fetöş dediğin şey devletin tamamını ele geçirmeye çalışan dinci bürokrasi çetesiydi. Bunlar pasta kavgasına tutuşdular. Fetönün miladı 2016 falan değildir. Aleni "devletin kılcal-toplar damarlarında gezinme, sızma, ele geçirme(F.G)" emeli T.C. devleti ve istihbaratınca 30-40 senedir biliniyor. Yani ortada bir fetö varsa Ecevit'ine varana kadar bu kadrolaşmaya yol verenlerin alayı bu suça ortaktır. Yani açgözlülüğün kurbanı oldular. Bunun konu ile alakası yok.
Mantık hatası veriyor bu yazı
Fetö ABD'nin maşası değil demek istiyorsun , o zaman yerli ve milli.
Eğer andnin maşası ise Amerika'nın izni dışına çıktığı için harcandı.
-
Atom bombası sonrası dünyayı, özellikle Türkiye' yi hiç anlamamışsın.
-
Hamas'ı dar bir Refah alanına sıkıştırdıktan sonra savaşın durmasını beklemek yersiz olur. İsrail artık sonuç almak isteyecektir. Sahada sivillerin olması ise büyük bir handikap.
Dünya bu tür açmazlar yaşamaya devam edecek. Yakın bir tarihte güzel bir dünya olmayacağı son derece kesin.
-
Fettoş ABD tarafından değil doğal seleksiyon tarafından harcanmaya epey yaklaşmış bulunuyor.