İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
-
@TENTEN bilgisayarın kendi iradesi var mı?
-
@kereste okumak isteyen alıp okuyabilir. Kitabımı almayı gerizekalilik olarak görenler zaten onyargiyla okuyacaklardır.
-
@kereste ayrıca kindar değilim.
-
@Efruhte
Hâlâ aynı noktadasın.
Sen satın almamızı ve okumamızı istemiştin. Biz de dedik, buraya getir sayfa sayfa.
Okuyalım bakalım. Ona göre karar verelim. Sen bir safya bile yazmaya yanaşmadın. Haliyle geri zekalı değiliz elbette. -
@kereste öylesine konuşmalar 2. Sayfa da
Sözlerimden paylaştımAma diğer türlü paylasmiyorum. Merak eden alsın okusun
-
@Efruhte
Biraz geç kaldın. -
@kereste neye geç kaldım
-
@Efruhte
Zırt pırt açıklama yapmaya. Zaten senin kitap mevzunu yeterince irdeledik. -
@Efruhte, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
@TENTEN bilgisayarın kendi iradesi var mı?
Yok.
insanında iradesi yok.
İnsan iradesi ile seçerken Allah karışmaz diyorsan satranç programı hamlelerini seçerken insan karışıyor mu?
Programı yazdım yanlış oynarsa suç onundur diyebilmem imkansız. Çevreden gelen parazit kaynakları belki bozabilir.
Ama o parazit kaynakları ne insanın hakimiyeti altında nede ilgisayarın hakimiyeti altında yani kontrolunde değil.
ALLAH ismi verilen Tanrı herşeyin hakimiyeti altında olduğunu kabul ediyor. Onun bilgisi ve izni dışında birşey gerçeklemeyeceği iddiası var. -
@kereste kitap mevzusunu yine açan sizsiniz bilmem farkında mısınız?
Kitabım bari bir seye benzese gam yemiyecegim.
Alıp okuyacaksınız okuyun, okumayacaksaniz da okumayın. -
@Efruhte
Kafan mı basmıyor?
Bak ne yazmışım:
"Tutucusun, kitabını tanımak istemiyorsun, kindarsın, dinsiz imansızları akılsız/beyinsiz bellemişsin."Yani kutsal kitabını (nam-ı diğer Kur´an) kastediyorum.
-
@kereste yanlış okuyup yanlış anlamışım.
-
@Efruhte
Sorun değil. -
Neyse din mevzusunu tartismiyorum.
Sorduğum sorulara sadece felsefe olarak bakarsanız memnun olurum.Selametle
-
@Efruhte, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
@ictenlik sizin bu yazdığınızda bu yaklaşıma vardım doğru mudur?
Zaman,mekan ,herşeyin bağlandigi odak merkezHayır, hiç ilgisi yok.
Dediğim şu. Bir kaya parçasını düşünelim ve yerini/koordinatlarını belirlemeye çalışalım. İnsan evrenin 13 milyar yaşında olduğunu düşünüyor. Kaya parçasının 13 milyar yıllık yolculuğuna bakın.Tüm evrenin tüm her yerinde ve tüm evrenin tüm her yerinden/şeyinden. Bölemezsiniz.
İkincisi bir şeyin bağlandığı odak ya da merkezler yok, çekim var, çekim dalgaları bağlayıcı.
-
@ictenlik sizin bu yazdığınızda bu yaklaşıma vardım doğru mudur?
Zaman,mekan ,herşeyin bağlandigi odak merkezDediğim şu ki;
"Herhangi bir şey, bir yerde olarak, hiçbir yerde ve hiç bir şeyde değilse, doğal olarak heryerde ve herşeydedir." -
Aklın soyut bir değer olduğunu düşünüyorum . Kalbi duyguların ,ilhamın, keşfin yine bu akıl süzgecinden geçerek oluştuğunu düşünüyorum .
Sizce ?Burada ne denmeye çalışıldı, amaç nedir, ne anlatılmaya çalışılmış yemin ederim anlamamıştım. Meğerse ilham ve keşfin tanrısal olduğu anlatılmak istenmiş!
Böyle yazmak yerine, "bilginin kökeni tanrıdır-yaratıcıdır" şeklinde yazılarak açılabilirdi. -
@TENTEN bilgisayar oyunlarının da iradesi yoktur. Ama insanın iradesi vardır.
Zengin olmak çok basit. Haksız kazançlarla rahatlıkla zengin olabilir ya da zenginmis gibi yaşayabilir
İşte bu bir tercihtir. İnsanın kendi iradesiyle kazancını haksızlıklar yoluyla ya da hak ederek kazanması tercih, iradedir. -
@Sputnik olabilirdi
-
@ictenlik fikirleriniz bana vahdeti vücut felsefesini hatırlattı. Tabi yanlış anlamış da olabilirim.