İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
-
@Efruhte
Öyle olsaydı, yazardın diye düşünüyorum. -
@kereste sonucu gösterdikten sonra felsefenin ne işi var?
-
@Efruhte
Sormak sonucu göstermek değildir. -
@kereste sonucu bilinen de felsefe olur mu?
-
@Efruhte
Hâlâ anlamamazlığa getiriyorsun.
Her şeyi sorabilirsin. Sorular sormanın sonuçla alakası yok.
Yok eğer ben sorduğum sorunun sonucunu biliyorum diyorsan, kanıtlamak zorundasın. -
@kereste matematikte bir problemi çözerken bile değişik yöntemlerle aynı sonuca ya da farklı sonuçlara variliyorken, felsefe gibi bir dalda insanların aynı şekilde düşünmesini ve aynı sonuca ya da sonuçlara varmasını nasıl bekleyebilirsiniz?
Bir soru sorulduğunda dahi farklı bakış açılarıyla sorular bile farklı değerlendirilirken.
Benim çıkardığım sonuç sizlerce kabul görmeyebilir. Sizlerin çıkardığı sonuçlar da benim için bir anlam ifade etmeyebilir.
İşte felsefenin bunun için var olduğunu düşünüyorum . -
@Efruhte
Mevzunun matematikle ilgisi yoktur. Çünkü soru soran kişinin duruş noktası belli ve vardığı sonuç da belli. Yani seni tanıyoruz.Senin dindar olduğunu bilmesem, bunları yazmazdım.
-
@Efruhte, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
@TENTEN ama o programları yükleyen bir ilham neticesinde yuklemiştir.
İnsana ilham Tanrıdan geliyorsa , Tanrıya ilham nereden geliyor?
-
@kereste sorduğum soruları ele alırken sadece felsefik olarak değerlendirmenizi beklerim.
İnanç olarak tebliğ yapacak olsam daha farklı yöntem denerdim. Ama tebliğ yapacak özellikte kendimi goremedigim için böyle bir uğraş içinde değilim. -
@TENTEN ilhamın kaynağı kendisindense başka birinin ilham vermesine gerek yoktur.
-
@Efruhte
İşin içinde sen olunca, bu biraz zor. Çünkü sen inancının forumlarda tartışılmasını istemeyenlerdensin. Hatta forumda sana sunulan kaynakları görmezden gelenlerdensin.
Artı; bizler aklını kullanmayan beyinsizdik, diii mi? -
@Efruhte, içinde söyledi: İlham ve keşif yolunun çıkış yeri neresidir? Akıl mi ? Zeka mi ? Ya da ...?
@TENTEN ilhamın kaynağı kendisindense başka birinin ilham vermesine gerek yoktur.
Tanrı evreni yaratmak için bigbang anına kadar kendisine ilham gelmemiş.
-
@Efruhte, içinde söyledi:
ilhamın kaynağı kendisindense başka birinin ilham vermesine gerek yoktur.
İşin içinde tanrı olunca, kaynağı kendisi oluyor ama nedense insanlar böyle şeyden mahrum. Buna ne derler biliyor musun? Mantıksızlık.
-
@TENTEN ne biliyorsunuz?
Uzayın hangi sırrını bilebildiniz -
@kereste çunku insan ölümlü. Varlığını koruyamiyor.
-
@TENTEN ne biliyorsunuz?
Uzayın hangi sırrını bilebildinizUzayın hiçbir sırrını bilmedim.
Bilinse sır olmazdı zaten. -
@Efruhte
İnsan bugün ölümlü. Hep böyle kalmak zorunda değil, yani mesela 1000 sene sonra ölümlü olacağını nereden biliyorsun? -
@kereste konuyu dagitmakta üstünüze yok. Sorduğum soruyu tartışmak yerine, inancımı tartışıyoruz. O kadar tartismadigimi yazdığım halde
-
@TENTEN o zaman niçin Allah'ı bingbang ile sinirlandiriyorsunuz ?
-
@Efruhte
Yine poleğime başlama lütfen.
Konu başlığını yazarken düşünecektin. Yani "Ya da..." olmamalıydı orada.