Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
-
@hulk , inandığım kitap der ki;
"Allah'tan başkasına tapanlara (ve putlarına) sövmeyin; sonra onlarda bilgisizce, düşmanca Allah'a söverler"
Bu bir ilkedir.
Bizzat Kur'an'ı bir ilkedir.Hakarete,hakaretle karşılık verilmez.
Tepki elbette gösterilir ama bak şimdi nasıl laf sokacağım, nasıl anladığı dilden konuşacağım gibi tribünlere oynayan ifadelerle mehter marşı eşliğinde ver gazı tarzında verilmiş her cevap, Müslümanın vakarlı duruşundan harcamak dışında bir işe yaramaz.
Düşük kaliteyi daha da düşürür
Bu merdiven altı tutumlar, peygamberin sünnetine aykırıdır.Müslüman, her koşulda saygınlığını korumak zorundadır. Üslubuna dikkat etmek zorundadır.
Bana inanmayanlara sövmeyin diyor Allah.
Ben seni saygın bir kul yarattım, çirkefleşme diyor yani.
Sahi da ne desin?
(Son yorumdur)
-
@hulk, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
@Efruhte, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
@hulk, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
Kendince cevap verdiğinimi sanıyorsun?
Ben değil siz kendinizce bana cevap verdiğinizi sanıyorsunuz.
Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.
Tereciye tere satmaya kalkmak süperzekanızın bir ürünü olsa gerek. Pes yani!..
Dorğudur kuran daha önce ne dediğini dediğini unutur sonra bir den bzşlar tehtide, hakarete. Yukarıda bulmuşsun bir cımbızlama yapıştırmışsın. Kendisi ike çelişen böyle yüzlerce ayet var. Yani ilk zamanlar güçsüzken barış dediler. Gücü eline geçirince yeryüzünü kılıçla fethet kılıçtan geçir dediler. Tatlı su müslümanlarıda milleti aklıllarınca kandıracğını sanıyor. Enfal-39: "Yeryüzü tamamı ile benim dinim oluncaya dek onlarla savaşın" der. Yeryüzü tamamı ile senin tanrına boyun eğecekmiş. Cizye yi verip ezik ezik, aşağılanarak oturacakmışız. Anca yaşamamıza öyle müsade var. Hoşgörü(!) dini ya... Bu çok açık. Anlamamak süzme olmak gerekl. Karşında çocukmu var. Bilmem anlatabildim mi. Yoksa osmanlı ecdadınıda, İstanbul surlarına dayanmış ensarı, tarihide mi inkar ediyorsun sen? Niye boyna gücü yettikçe başkalarının topraklarına göz dikmişler, hemde alalküekber naralarıyla?..
Savunma savaşı Atatürk' ün yaptığı gibi olur. Kapiş?Sende haklısın, nasıl paklayacaksın ki başka türlü kendini. Cımbızla işine geldiğini gör işine gelmediğinde kafanı kuma göm.
-
@hulk banane nasıl anlıyorsanız anlayın
-
@velevki, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
@hulk , inandığım kitap der ki;
"Allah'tan başkasına tapanlara (ve putlarına) sövmeyin;
Put/inanç/lara tapan sizler. Biz bir şeylere tapınma ihtiyacı duymuyoruz.
Bizim yol göstericimiz akıl bilim. Yani gerçek bilgi. -
-
@kereste bakınız #132
-
@Efruhte
Sen git dantel falan ör. -
@kereste aklımdan geçmiyor değil
-
@Efruhte
İyi olur, çünkü sana din mevzusunda verdiğimiz emekler hep boşa gidiyor.Kanaviçe bilir misin?
Ben orta okulda erkek olmama rağmen kanaviçeye bir hayli ilgim vardı. -
@kereste doğrusu el işlerini hiç sevmezdim. Mecburen dantel yaptım. Makine nakışı yaptım az da olsa. Dikiş ,liseyi hazır giyim üzerine yapmak zorunda kaldım . Kanaviçe bilmiyorum ama olabilir bu sıralar düşünüyorum öğrenmeyi .
Din mevzusuna gelince ben de sizin için aynı şekilde düşünüyorum
-
@Efruhte, içinde söyledi: [
Din mevzusuna gelince ben de sizin için aynı şekilde düşünüyorum
Benim yazdıklarımı tersine çevirme.
Çünkü ne dersen de; din/dinler konusunda ben senden daha bilgiliyim. -
Kanaviçe çok basit. Hoşuna gidecektir kesinlikle. Annene veya çevrene bir sor.
-
@kereste yazdiklarinizdan öyle bir sonuç çıkartamadım.
Ama kanaviçe işlemek konusunda bilgilisiniz -
@kereste evde internetten öğrenmeyi düşünüyorum.
-
@Efruhte
Din konusunda bilgili olmak istiyorsan, sadece Türkçe kaynaklara bakarsan seni hep keklerler. En azından İngilizce veya Almanca bilmek elzemdir. -