Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
-
@Sputnik, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
İslam şeriatında dinden dönen öldürülüyor. Gerçek islam şeriatı daeş terör örgütünün uyguladığıdır.
Ağır ucubelik, saldırganlık ve psikopatlıktır. İnsanlık düşmanlığıdır.Tekrar dine dönmeyeceğinin ya da imanlı birinin imanını muhafaza edeceğinin garantisi var mı? Varsa asalım keselim ne de çok kendinizi öldutturmek istiyorsunuz
O kadar çok İslam karşıtı propaganda var ki , hiçbir şekilde doğru olmayan bilgilerle dimağlarinizi besliyorsunuz.
Ayet var diyeceksiniz, nüzul sebebi çok önemlidir. -
@Sputnik nazizim varsa yoksa nazizim . Nazizimden daha kötüsü Lenin,Stalin varken ama onlardan yuceltilerek bahsediliyor olunması ne tuhaf. Komünizm deseniz Türkler'in oldum olası baş belasiyken , ülkemizde hep yuceltiliyor olması ne tuhaf.
İslam üzerine yapılan propagandalar o kadar etkili ülkemiz gençleri materyalizmin kucağına atılıyor. İlk önce komünizm yuceltilir sonra mareryalizm ile dinsizlik cazip gösterilir . -
Savunanlarına bakarsan öfkeli ve hasta-psikopat tipler olduklarını da göreceksin.
Ben en çok bu şekilde tasvir ettiğiniz tipleri kamalistler de gördüm.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
Ayet var diyeceksiniz, nüzul sebebi çok önemlidir.
Saçma sapan bir kitap. İçinde vahşet ve işkence ayetleri var.
Kitap demeye bin şahit ister.@Efruhte, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
Nazizimden daha kötüsü Lenin,Stalin varken ama onlardan yuceltilerek bahsediliyor olunması
Lenin stalin filan bunlar benim görüşlerime uyan tipler değil.
Bu adamlar şiddet yoluyla sistemi değiştirmek istediler. Ben şiddete karşıyım.
(Lenin'e sempatim var)@Efruhte, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
İslam üzerine yapılan propagandalar o kadar etkili ülkemiz gençleri materyalizmin kucağına atılıyor. İlk önce komünizm yuceltilir sonra mareryalizm ile dinsizlik cazip gösterilir .
Komünizm zaten insanlığın ulaşacağı bir sistem. Teknoloji, insan hakları ve demokrasi geliştikçe bu durum daha da belli oluyor.
Uzay çağında din gibi, para gibi, ayrımcılık, ırkçılık gibi şeyler olmaz.@Efruhte, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
Onların çoğu Türkçü-Turancı cahiller. Çoğu "komünizm" bile yazamıyor. "Kominizm" yazıyorlar. O kadar konudan uzak ve cahiller.
Komünizm deseniz Türkler'in oldum olası baş belasiyken , ülkemizde hep yuceltiliyor olması ne tuhaf.
Türkçü Turancı görüşü bu. Rus çarlığı yıkılmasaydı görürdüm o türkçü turancıları.
-
Nisa suresi 56. ayet.
"Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir."
Bu ayetlere inanan birisinden nasıl davranmasını bekleyelim?
-
@Sputnik insan anlamlandıramadıklarını ya da kabul edemediklerini saçma olmakla itham etmiştir hep. Yani sizlerin bu şekilde bakması doğal. Bir benzerini getirin yazın denmesine rağmen hala yazan olamadı. sadece bu ayet bile iman etmeyi gerektirir. çünkü sırf bu ayeti yalancı çıkarmak için dahi bu kadar dahi,zeki,şair,yazar ....... uğraşıp yazabilir benzerini yazdık diyebilirdi. Ama yapamadılar. Hodri meydan
komünizmi anlamak için Doğu Türkistan'a bakın
o komünizm diye yücelttiğiniz sistem zülümden işkenceden pislikten başka bir şey değildir.
Rusya deseniz onun da Çin den bir farkı yoktur. Komünizm Müslüman Türklerin baş belasıdır. En çok komünizmin zülmünü Türkler görmüş olmasına rağmen, ülkemizde yüceltildikçe yüceltilir.Türklüğü İslamiyetten ayrı düşünmeyenlerdenim
-
@Sputnik Allah için sevmesini ve Allah için buğzetmesini bekleyebilirsiniz
-
Ayrıca vahşet ve işkence ayeti yok.
Yalan söylüyorsun.
komünizmi anlamak için Doğu Türkistan'a bakın
Beyni yıkanmış ve cahil insanlar eğitim kamplarında eğitim görüyor.
Çinliler kimsenin kafasını kesmedi veya topluca tehcir etmediler.@Efruhte, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
o komünizm diye yücelttiğiniz sistem zülümden işkenceden pislikten başka bir şey değildir.
Bu sistem dünyanın hiçbir yerin de uygulanmadı. Uygulanacağı zaman zaten insan emeğine ihtiyaç neredeyse sıfıra inmiş olacak.
Türklüğü İslamiyetten ayrı düşünmeyenlerdenim
Tutarlı düşünüyorsun. Milliyetçiliğin her yolu dindarlığa çıkar.
-
Ayrıca vahşet ve işkence ayeti yok.
Yalan söylüyorsun.
sırf yanlış anlayacağınızı tahmin edip düzeltip o kısmı silmiştim
Çinliler kimsenin kafasını kesmedi veya topluca tehcir etmediler.
çünkü komünizm aynı siyonizm gibi sinsi ve gizli yapar. kamuoyunu kendi fikri doğrultusunda şekillendirir.
fikirlerimizden dolayı birbirimizi suçlar hale gelmeden kendi adıma nokta koyuyorum
-
Ruh konusunda yazan herkese emekleri için teşekkür ederim.
-
@Efruhte Ruh veya imtihan filan yok. Ruh veya imtihan olsaydı Alzheimer hastaları kendilerini unutmazdı.
-
@Sputnik alakasını bulamadım . yok olan yoktur aranmaya ihtiyacı yoktur. Aranan bir şekilde varlığı bilinilendir.
-
@Efruhte
Bana teşekkür etme. Herkes dediğin için bunu yazıyorum ki bu konuda hiçbir şey yazmasaydım, sesimi çıkarmazdım zaten. Birilerine teşekkür ettiğin zaman beni hep bunun dışında tut lütfen. -
-
@DemoKratos biliyor musunuz İslam seriatine karşı çok önyargilisiniz.
Önyargı mı... Öyle aşırı saçmalıyorsun ki. Ne önyargısı, bu şeriat denen şeyin ne menem bir saçmalık olduğunun tam bir bilinci.
Bu zırvalık öyle saçma sapan ilkel vahşi bir şey ki, uygulanabilir, insanlığa uygun bana bir tek şeriat hükmü göster. Yok.
-
Ruh konusunda ise, en iddialı din herhalde İslamdır, onun bile bağımsız ruh iddiası yoktur. İslam yeniden yaratılışı maddi bedenin yeniden inşa edilmesi olarak iddia eder. Yani buna bakacaksak "mücerret" olarak saklanan bir ruhun bedene iadesi filan yok, yeniden inşa edilen bedenin sinir sistemi beyni tekrar yapılanacak demek oluyor.
-
Hristiyanlar doğrudan, Yahudiler dolaylı şeriaatten paçalarını kurtardılar. İslam'ın ise yerlerde sürünmesinin nedeni şeriatın paçalarına yapışmış bırakmıyor oluşudur.
-
Tekrar edelim, bilimsel olarak ruh diye bir şey yoktur. Bilinç zekadan ibarettir. Yapay zeka ve insan zekası arasında da fark yoktur.
Bu yapay zekalar 5-10 sene sonra 250 IQ olacak. O zaman dediklerimizin doğru olduğunu anlayacaksınız. -
@DemoKratos İslam da ruh diye bir şey olmadığını daha önce duymuştum.
-
Kuran'da ruh rahmet, melek, vahiy, hayat, cebrail, isa ve ilke anlamlariyla kullanilmistir. Kuran'da tanimi yoktur ruhun, varligindan da bahsetmemistir.
Ama gunumuze sorsan oldukten sonra ruhlar ahirete gidecek vs atip tutarlar