Seriat Istemek
-
Cok ilginc seyler yasaniyor son zamanlarda.
Adamlar adliyede tika basa seriat sloganlari atiyor, Ataturk'e hakaret eden kisinin serbest kalmasiyla birlikte hemde.
Cok tuhaf, cok.
-
Bu devirde şeriat istemek için ya akıl hastası olmak yada şeriatı bilmemek lazım. Bence oradaki tipler akıl + ruh hastası...
-
Amerikalıların Büyük Ortadoğu Projesi yüzünden.
Atatürk Türkiye sini örnek müslüman ülke olarak diğerlerine dayatmak için halifeliği almamız için çabalıyorlar.
Ama plan tersine işliyor. Biz Suudi Arabistanlaşıyoruz. -
Dünya yönetimini ellerinde tutanların umrunda olmaz şeriat yönetimiyle yönetilmen ya da çarşaf burka giyinmen. İplerini kendi ellerinde tuttukları müddetçe (onların kölesi ,sömürüsü ) dinini yasadigini sanan bir zavalli durumunda olursun. Ne zamanki ben burdayım diyerek siyasi bir güç olmaya adım atarsın o zaman sindirmek için, yok etmek için bahaneler bulurlar.
Ülkemiz malasef hiçbir zaman tam bağımsız bir ülke olamadı. Ne zaman bunu söyleyen yazan birleri olsa susturuldu ya da kim vurduya gittiler.
Şlmdi ise ülkemiz batmış durumda. En son Katar'a satıp duruyorlardı. Katar kim sömürge bir devlet.
Ben İslam şeriatiyle yönetilmek isterim bunu istemem benim için bir haktır. Lakin ülkemizin adalet sistemi daha şimdiden adaleti sunamiyorken şeriat sisteminde mi sunacak. Suudi Arabistan bir şeriat devleti ama ipleri İngilizlerin Amerkanin ,Siyonistlerin elinde olan bir şeriat ülkesi.
Ben böyle bir ülke istemiyorum. Ve yapılmak istenen de sanırım ipleri başkalarının elinde olan bir şeriat devleti.
. Belki sadece ülkemiz de iç karisiklik cikartilmak isteniliyordur.
Tabi bunlarin hepsi birer tahminden ibaret. -
Türkiye de şeriat adı verilen ucube sistemi isteyen kişi sayısı 3 milyonu geçmez. Annesi çarşaflı 5 vakit namaz kılan arkadaşım vardı o bile şeriatı istemiyordu.
Eğer olurda bir şekilde şeriatı getirebilirlerse İran dan beter konuma düşeriz. Biliyorsunuz İran ne ticaret yapabilen ne de turist çekebilen bir ülke. Şeriat sisteminin mahvettiği bir ülke.
Ülkeye böyle bir sistem getirebilirlerse zaten kötü olan ekonominin yarısı buhar olur. Turist filan da uğramaz bile. -
@phi, içinde söyledi: Seriat Istemek
Cok ilginc seyler yasaniyor son zamanlarda.
Adamlar adliyede tika basa seriat sloganlari atiyor, Ataturk'e hakaret eden kisinin serbest kalmasiyla birlikte hemde.
Cok tuhaf, cok.
Sloganı yanlış yerde atmışlar. İsteklerini, taleplerini elbette sunma özgürlükleri olmalı. Bunun adresi belli. Gitsinler çoook adil %33 emekli maaş zam sadakacısı müslüm başkanlarının sarayına orada sabah akşam slogan atsınlar. Hattta keşke bir imkan olsa da %51 i bunlar yönetse. Şimdi 5 sene diğer emekliler bunlar yüzünden sefalet çekicek.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Seriat Istemek
Bu devirde şeriat istemek için ya akıl hastası olmak yada şeriatı bilmemek lazım. Bence oradaki tipler akıl + ruh hastası...
islam denen yapının bu-şu-o devri diye bir şeyi olmaz. Bu ancak nesh kavramı ile mümkündür. Şu devirde şunları nesh edebilirsiniz diye bir emir yoktur. İslam denilen yapı özgürlük mözgürlük hakkı tanımaz bireye. Sokakta kadının örtünmesine kadar karışır. Yönetimi- idareyi dine verirsen. O saatten sonra kimse sokakta saçı açık bile dolaşamaz. Hatta erkeklerin bile kafasını kısmen örtebilirler. Alkol sigara satamaz, içemezsiniz.
-
Kısa ve öz:
Şeriat ilkelliğin, adaletsizliğin, keyfi hükümdarlığın ve asırlarca geride kalmanın resmidir. İran ve Suudi Arabistan (biri Sünni, diğeri Şii) ellerinizden öper. -
@phi
Tuhaf değil, çünkü ağır abileri açıkça telafüz etmeselerde gizliden gizliye Cumhuriyet´in dibine dinamit koymak istiyorlar. Henüz o aşamaya gelmediler veya âlenen istemeye cesaret edemiyorlar. Laik Cumhuriyet´i sözde savunan dindarların %50´isinin yalan söylediğini düşünüyorum. Gerçekte hilafetin tekrar gelmesini ve şeriatı düşledikleri kesin.Şimdilik ayak takımını öne sürüyorlar ve kadayıfın altının pişmesini bekliyorlar.
Kadayıf dedim, N. Erbakan´ın kulakları çınlasın, ha bire kadayıfın altına bakıyordu zamanında.