Dostluk..!
-
~DOSTLUK~
Yeni aldığı yavru köpeği her akşam üstü apartmanın tam karşısındaki parka götürür ve eğitmeye çalışırdı.Eline birkaç mama alıp köpekten uzaklaşır ve mamayı gösterip yanına çağırırdı sonrada...
Yavru köpek mamayı görür görmez büyük bir heyecanla koşar gelirdi genç adamın yanına.Her gün tekrarlanan bu sahneyi, aynı parka köpeğiyle birlikte yürüyüş için gelen yaşlı bir adam gülümseyerek izledi birkaç defa.En sonunda dayanamamış ve bir gün genç adamın yanına gelip ne yaptığını sormuştu. Genç adam yine eline birkaç mama alıp köpeğinden uzaklaşırken, - "Tanıştırayım. O benim küçük dostumdur.Ve onu eğitmeye çalışıyorum-"demişti...
Yaşlı adam ise -" Yalnış yapıyorsun evlat-"demişti gülümseyerek.Genç adam ise sebebini sorduğunda, mamaları yavru köpeğe gösterip yanına çağırmaya devam etmesini söylemişti... Belki on defa aynı şey tekrarlanınca, yavru köpek artık doymuş ve genç adamında elinde mamada kalmamıştı artık. Ve köpeğini ne kadar çağırsada yanına gelmemiş, yavru köpek çimenlere kıvrılıp yatmıştı umursamazca...
Yaşlı adam o an, genç adama kendi dostunu tanıttı.Adının Boncuk olduğunu söylediği köpeğinden defalarca uzaklaşıp yanına çağırdığında her defasında köpeği koşarak sahibinin yanına gitmiş ve patileriyle ayaklarına sarılmıştı...Yaşlı adam ise eğilip defalarca öpmüştü köpeğini...
Genç adam ise bu olanları izleyip, adamın elinde ne olduğunu çok merak etmişti.Fakat dikkatlice baktığında hiçbirşey olmadığını görmüştü elinde... O an yaşlı adam şöyle demişti Boncuğa sarılarak'-"Dostluklarını çıkar üzerine kurma evlat... Elindekilerle değil, yüreğindekilerle kur dostluklarını.Yoksa elindekiler bittiğinde yalnız kalırsın..." -
#Yazar #Mertaşkın
-
@mertaşkın cok duygulandim bunu okuyunca kalemine saglik.
-
@phi teşekkürler.