Türklerde hainlik var mı?
-
Başlıktaki soruyu sormamın nedeni, Atatürk'e, kurtuluş savaşına ve Cumhuriyete ihanet eden günümüz halkını gördükten sonra bu soru aklıma geldi.
Türklerin kendi kurtarıcısına ihaneti ilk mi yoksa her zaman yaptıkları birşey mi?
Türklerin tarihini bilen varsa bu konu hakkında bilgilenmek isterim.
Zira kendi kurtarıcısına ihanet eden dünyada herhangi bir milleti duymadım.
Orta çağın bile gerisinde kalan Hintliler dahi Mahatma Gandi'ye soysuz dedirtmez.
Tamam Türklerin araplaştığını biliyoruz ama bu kendi kurtarıcına ve onun bıraktığı değerlere sahip çıkılmayacağı anlamına gelir mi?
Araplaşınca kendi değerlerini satmanın koşulu mu var?
Örneğin araplar kendilerininin iliğini sömüren şeyhlerine bile sahip çıkıyor.
Sahi nedir bu Türkler, ben anlayamadım, anlayan varsa buralara uğrasın.
Zira Türk olmaktan utanıyorum, Ergenekon'dan Avrupa sınırlarına kadar hakimiyet kuran ve bugün ihanet içinde olan Türklerin bir mensubu olmak gerçekten utanç verici. Atasına soysuz denmesine gıkı dahi çıkmayan bir milletten bahsediyoruz. Bundan daha ala gevşek bir millet var mı bilmiyorum.
Bu yüzden soruyorum, Türkler her zaman böylemiydi yoksa bize mi denk geldi? -
Bunun nedeni Türklerin kendine ait bir dini inancı olmamasıdır. Arap dinini benimseyen herkes kendi ülkesine ihanet etme potansiyeline sahiptir.
-
Hainlik demeyelim de vurdumduymazlık var gibi. Günübirlik yaşamayı benimsemişler galiba; yani bu gün de kardım doydu, şükür. Yarın Allah Kerim zihniyeti yaygın.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Türklerde hainlik var mı?
Bunun nedeni Türklerin kendine ait bir dini inancı olmamasıdır.
Türklerin tengri dini vardı, gök tanrı onların şaman diniydi, tanrının adına tengri diyorlardı.
Yani dinleri vardı, bugünkü ihanetlerinin kaynağı kendi dinleri yok dediğin için onunla uyuşmuyor. Ama kendi dinlerini arap dini için sattılar desen daha doğrudur.@kâfir-imam, içinde söyledi: Türklerde hainlik var mı?
Arap dinini benimseyen herkes kendi ülkesine ihanet etme potansiyeline sahiptir.
Arap dini ihanetin bahanesi olduğu doğru ama arap dinini benimsemekten ziyade dolaylı veya dolaysız dayatılan bir dindir. Arap dinini bilerek ve isteyerek din tacirlerinden başkası benimsemez.
-
@kereste, içinde söyledi: Türklerde hainlik var mı?
Hainlik demeyelim de vurdumduymazlık var gibi. Günübirlik yaşamayı benimsemişler galiba; yani bu gün de kardım doydu, şükür. Yarın Allah Kerim zihniyeti yaygın.
Ee, bunun ihanettten ne farkı var, ha öyle ha böyle sonuçta ihanet ederek kendilerini bile günlük sadakaya bağladılar.
Ahan da dün yine başka bir yobaz da Atatürk'e soysuz dedi ve alkışladılar. Üstelik bu kişi devletten maaş alan bir görevli.
Ben artık şuna inanıyorum, bu yaşıma kadar hep gurur duyduğum Türklerin artık insan türünün yüz karası olduğuna emin oldum. -
Türkler hala göçebe genlerine sahiptir. Ne diyor Türkler, doğduğun yer değil doyduğun yer...
Bunu söyleyen zihniyetin ne dini ne vatanı olur. Bir İngiliz bir Arap bunu demiyor. Birisi çölde diğeri karanlık ülkede ama terketmiyorlar.
-
Türkler müslüman olmadan öncede yöneticileri ölünce doğu batı kuzey güney diye çocuklar arasında bölünüyordu topraklar.
Sonra birbirleri ile savaşıyorlardı. -
Eski KullanıcıTENTEN başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@TENTEN, içinde söyledi: Türklerde hainlik var mı?
Türkler müslüman olmadan öncede yöneticileri ölünce doğu batı kuzey güney diye çocuklar arasında bölünüyordu topraklar.
Sonra birbirleri ile savaşıyorlardı.Müslüman olduktan sonradadeğişem birşey olmadı.
Bak Erdoğan'ın çocukları bile paylaşma derdine girdiler
Osmanlı'nın torunları bile hak istemeye kalkıyor.
Göçebe zihniyet hep teşvik edildi hiç şehirleşmeye geçilmedi. Sadece kamanoğlu beyliği ile anadalo Selçuklu yerleşik hayata girişimde bulundu , o da diğer yobazlar tarafından engellendi
-
Fransız eğitim sistemini Atatürk getirmedi.
2.Mahmut sonrası aşamalı olarak geçildi.
Atatürk de bu eğitim sistemine göre ders aldı.
Fransız eğitim sistemini getiren soysuz oluyorsa ilk önce padişahlardan başlanmalı. -
@TENTEN, içinde söyledi: Türklerde hainlik var mı?
Fransız eğitim sistemini Atatürk getirmedi.
2.Mahmut sonrası aşamalı olarak geçildi.
Atatürk de bu eğitim sistemine göre ders aldı.
Fransız eğitim sistemini getiren soysuz oluyorsa ilk önce padişahlardan başlanmalı.Osmanlı batılı eğitim şeklini halka indirgemedi , sorun bu zaten. Halkın göçebe kalması istendi çünkü göçebe dini ve göçebe yaşantısı ile daha kolay idare ediliyordu
-
2.Mahmut kıyafet devrimi öncesi kıyafeti
Kıyafet devrimi sonrası kıyafeti
Bu kişide Fransız kralı Louis_Philippe kıyafeti
Kıyafet süslemeleri madalyalar filan aynı.
Gavur padişah demişler zaten 2.Mahmut a.
https://tr.wikipedia.org/wiki/II._Mahmud -
İlk önce övüyor sonra gavurlara özendiği için gavur diyor.
-
@bilgisezgi
Biraz kışkırtıcı yazayım.
Kimbilir, insanlarımız vurdumduymaz olduğu kadar geçim derdine düştükleri ve bu dertlerini imanlı yöneticilerin daha iyi çözeceğine inandıkları için, 20 seneden beri aynı takımı/partiyi tutuyorlar. -
@bilgisezgi, içinde söyledi: Türklerde hainlik var mı?
Türklerin artık insan türünün yüz karası olduğuna emin oldum.
Türkiye' dekiler için konuşuyorsunuz sanırım. Olabilir haksız yere hapse atılan, öldürülen, hukuku çiğnenen bireye karşı tepkisiz kalan bir milleti bende kabullenemiyorum.
Yunanistan da bir kişi öldürülse halk sokaklara dökülür. Araplar bile haksızlığa gelemezi ykar yıkar ortalığı.