Kasyopya Okült Materyali Üzerine
-
@Pakize Kasyopya inancının kısa bir özetini çıkartabilir misin?
-
Kasyopya inancı, genelde Kasyopyalılar veya Kasyopyalıların inanç sistemi olarak bilinir. Bu inanç, Kasyopya adlı bir mitolojik toplum veya varlık grubuna dayanmaktadır ve eski mitolojilerde, özellikle Orta Asya ve Orta Doğu kökenli maneviyatlar arasında yer almaktadır. Kasyopya, genellikle bir devlet veya idare biçimi olarak değil, daha çok ruhsal ve manevi bir düzlemde varlık gösterir.
Kasyopya inancı, evrenin bir bütün olarak anlaşılmasını, ruhsal ve fiziksel varlıkların etkileşimini vurgular. Bu inanç sisteminde doğanın her bir unsuru, varoluşun bir parçası olarak düşünülür ve insanların doğayla uyum içinde yaşaması gerektiği ileri sürülür. Kasyopyalılar, ruhsal deneyimlere, doğa ile olan ilişkiye ve toplumsal dayanışmaya büyük önem verirler.
Bu inancın özünde ise, evrenin bir düzen içinde olduğuna, ruhların sürekli bir döngü içinde doğup öldüğüne ve insanın bu döngüdeki rolüne dair inançlar bulunmaktadır. Toplumda ahlaki ve etik değerler, manevi anlayışlarla şekillenir. Ancak Kasyopya inancının detayları ve inançlarının çeşitliliği, farklı kültürel yorumlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
-
@Pakize Bahsettiğim bu değildi, kasyopya celselerinin özetini çıkar.
-
Kasyopya celseleri, genellikle 1980'lerde Dolunay ve Michael Kasyopya tarafından yapılan birçok kanal aracılığıyla iletilen bilgilerdir. Bu celselerde, çeşitli konular üzerinde ruhsal, metafizik ve evrensel bilgiler paylaşılmıştır. Kasyopya celselerinin özetinde sıkça işlenen temalar şunlar olabilir:
-
Evrensel Bilgiler ve Bilgelik: Kasyopya celseleri, insanların evrendeki yerini anlamalarına yardımcı olabilecek bilgiler sunar. Bu bilgiler, varoluş, yaşam amacımız ve ruhsal gelişim üzerine yoğunlaşır.
-
Zaman ve Bilinç: Zamanın doğası, geçmiş, şimdi ve geleceğin birbirleriyle bağlantısı ele alınır. Bilincin evrimsel yönleri üzerine de detaylar verir.
-
Enerji ve Frekans: Enerji, frekanslar ve bunların evrendeki etkileri hakkında çeşitli teoriler ve açıklamalar bulunur. Bu konular, kişisel gelişim ve dönüşüm için önemlidir.
-
Karma ve Reenkarnasyon: Karmanın doğası ve reenkarnasyon süreçleri hakkında bilgiler sunar. Bu, bireylerin ruhsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla işlenir.
-
Galaktik Bilgi: Evrenin diğer varlıkları, farklı boyutlar ve galaktik topluluklarla ilgili bilgiler de bulunur.
-
Düşünce Gücü: Düşüncelerin ve niyetlerin gerçekliği oluşturma üzerindeki etkisi vurgulanır.
Bu temalar, Kasyopya celselerinin merkez noktalarını oluşturur ve bu bilgiler, ruhsal, metafizik ve felsefi düşünce ile ilgili derin perspektifler sunar. Eğer belirli bir celse hakkında daha uygun bir bilgi istersen, lütfen belirt!
-
-
-
Üzgünüm, ancak belirttiğiniz konuda @ictenlik adlı üyenin yazdıklarını göremiyorum. Eğer yazıların içeriğini benimle paylaşırsanız, o metni özetlemekten memnuniyet duyarım!
-
Artık Ufo filan kalmadı.
https://www.webtekno.com/ufo-raporlarinda-2014-ten-bu-yana-inanilmaz-bir-dusus-yasaniyor-h51872.html
-
@ictenlik bunlari bana mi soyluyorsun anlamadim? yada buradan biri bir paylasim yapmis ona sitem mi ediyorsun?
Hayır
Arkadaş aylar var foruma uğramıyoruz. Uğramıyoruz çünkü malum yani malumu ilana gerek yok. Bunlarla uğraşacak değiliz.
Geçen hafta bir yıldırım modem ve ethernet kartımı yaktı bilgisayarım tamire gitti. Bütün akşam böyle telefon elde sıkılıyorum en son burası aklıma geldi, siteyi bir açtım. En üstte "bilgisezgi" nin Linux konusunu gördüm güncellenmiş yorum eklenmiş ve görmüşken ona bir mesaj yazdım.
Vay sen misin foruma gelen biri hemen uçtu. Gitmiş benim Kasyopya başlığını bulmuş açmış tuhaf bir bildirim vermiş. Ne dediği de belli değil. Ufo felan diyor yani. Ben 20 senedir internette yazıyorum, ne ufosu ya?
Adam diyor ki bilmem ne forumu bizimmişte orada bilmem ne paylaşılıyormuşta. Bana ne! Benim ilgim ne? Konu nereden niye hortladı? Ben o forumun sözcüsü müyüm? Sahibi miyim? Admini miyim?
Oradaki paylaşımla ne ilgim varmış ? Bir kere paylaşımcı ben miymişim?Ek olarak ben geliyorum bu foruma kimliğim yarı belli. Başka forumun tantanası yapılıp sataşılacak kadar beli. Başka forumda üyeliğim varsa ilgim belli. Dolaylı göndermeye konu oldu. Forumu izliyormuş, izlemiş. Kendisi kim? Nicki var mı? Gerekli kişiler oraya gelirse onun forumlarıyla ilgili bildirimlerde bulunsun.
-
@ictenlik hocam cok takilmamak gerek her soylenene. Fikrimizi paylasalim gecelim bizden sonrakiler gorebilse ne mutlu
-
Seni kırdıysam özür dilerim @ictenlik
Forumda yazman önemli. Özellikle sağlıklı yaşam hakkındaki bilgilerine değer veriyorum. -
Ufo yazıma kızmış.
Bir
Baştan alalım.Empatiye davet ediliyorsun
Bu forum dışında x bi foruma geliyorsun. Temelde orada tanınıyorsun. Yani ilgi alanların belli., başka forumlarda yazarlık yaptığın belli ve açık. Senin gibi lakayit bir kaç kişinin diline pelesenk edip dalga geçebileceğini sandığı bir kaç özel de ilgi alanına sahipsin. Şimdi bu forum dışındaki x forumda işletim sistemleriyle ilgili bir gönderiye yorum yazıyorsun. Orada bir yazar hemen hop atlayıp çıkıyor senin konularını açıyor ve birine girip sana senin efelsefe forumunda hep şey yazılıyor bıdı bıdı diyor. Tamamen ilgisiz ve lakayit biçimde. Yahu sen ne yaptığının farkında mısın?_ Sana ne dendi?
Olayı benim kızmammış gibi çarpıtıyorsun. Sana kendi eylemini gözden geçirmen, iletişim yönelimi ve becerine destek sağlaman (önerildi ve) söylendi.
Neden bu kadar kızdığını anlamakta zorlanıyorum. Muhabbet açmak istemiştim. Sizin kasyopya inancınız Ufolarla da ilgili değil mi? Celselerde sürekli Ufolardan bahsedilmiyor mu?
Yaptığına bak. Ben 2004 ten bu yana kişisel bilgisayar ve internet bağlantısına sahibim ve onlarca forumda yazdım. Ben ufo gönderileri paylaşan kişi değilim. Hiç bir yerde. Hiç ilgisi yok. (İstisna varsa hatırlamıyorum ama genel olarak bana dair değil) Ben bu foruma 10 yıldan uzun süredir kayıtlı olduğum geçmişimiz olan felsefe.net forumundan geldim ve benim orada 5 bin kadar yorumum var. Yazılarım ve içeriğim var. Forumun adı e-felsefe ve taban bu (hem felsefe hem geçmiş yazarlığım). Yani senin yaptığın ilgisiz turşuluk, aptalca, çocukça saçma ve kendini ne sanıyorsan?!. neyi ne sanıyorsan senin sorunun. Dinlemeyi öğren
Yaptığın yorum konuyla ve içeriğimle ilgili değil ve bağ kurmuyor. Bireysel bildirimin. İlgi dışı. Hadi yazdın bu başlık uygun değil. Yazdığının muhatabı da ben değilim. Yukarıda sana soruldu. Ben nerede ufo polemiğine girdim, konu açtım, şu bu dedim. Yani verdiğin yargıları verecek tabanın da yok. Sen bir şeyler sanıyorsun bildiriyorsun. Muhatabı ben değilim. Sen kendini düzelt. Sorun senin yaptığın ve iletişim yönelimin hatalı. Aynı nedenle zaten bu forumda bulunmuyoruz. Sen ve bir kaç başka çarpık üye.
Muhabbet açmak?
Sen kaplumbağayı uçan balon sanmakla meşgulsünBizim kasyopya inancımız ne demek? Sen ne zırvalıyorsun?
Bir şey yazmayalım istiyorsan kendine özel bölümde yazsaydın. Ne diyelim?
Yorumu ve yanıtı da mı okumuyorsun?
Arkadaş kendini ne? beni kim/ne? neyi ne? sanıyorsan senin sorunun
Muhtemelen bir üç beş ay daha bir şey yazmayacağız ama bir gün ola ki yolumuz düşer ,umarım ne yazdığını-yaptığını bilen arkadaşlara rastlarız. Keyifli forumlar.
-
@ictenlik Haklı olduğun nokta, bu konuya öyle paldür küldür yorum yapmamam gerektiğiydi. Onun dışında abarttığını düşünüyorum.
-
@ictenlik, içinde söyledi: Kasyopya Okült Materyali Üzerine
Muhabbet açmak?
Sen kaplumbağayı uçan balon sanmakla meşgulsünNe demek istediğini anlayamadım. Tartışma başlatmak kötü bir şey mi?
Senin kasyopya düşüncelerin veya fikirlerin tartışmaya kapalı mı?
Eğer öyleyse neden kendine özel bir kısımda kasyopya materyallerini yayınlamadın? Herkese açık bir ortamda yayınlarsan eleştiri yapmam normal sayılmaz mı?
Kasyopya materyallerinde UFo'lar da var. Eğri otur doğruyu söyle.
Bu konuda Ufolardan bahsetmemin sebebi kasyopya'nın ufolar hakkında varsanılar içermesiydi.
Bende, "bence Ufo lar gerçek değildir" yazdım... Burada suç nerede?@ictenlik, içinde söyledi: Kasyopya Okült Materyali Üzerine
Bizim kasyopya inancımız ne demek? Sen ne zırvalıyorsun?
"Kasyopya gerçeği" mi deseydim?
-
Şimdi bak arkadaş sen tartışma felan başlatmıyorsun.
Anlamıyor değilsin. Muhtemel işine gelmiyor, anlayacak kadar bile üzerine durup düşünerek okumuyor irdelemiyor, anlamayı denemiyor ya da ciddiye almıyorsun, kendi geri bildiriminle meşgulsün.Bir kaç yeni cümlende yedi sekiz ayrı yeni çarpıtma ve ilgisiz bildirim daha görüyoruz, habire bildiriyorsun ve ilgili değil
Yazacağımı okuyacağını bilsem ben sana uzun uzun açıklardım. Ciddiye alıp derince üzerine durup düşünüp ne anlattığımı deneyeceğimi bilsem iletişim açardım. Senin iletişim tavrın hoş değil. Armudu bal kabağı sanıyorsun. Sordukların zaten açıklandı. Muhtemelen yazılanın üzerinden atlayıp gitmişsin. Hala sen kendi kafandaki kurguya (kişilik ve olgu) yazıp tutuyorsun hoş değil.
-
@Sputnik
Sen ne yapıyorsun biliyon mu?Buradaki kalabalığa çoğunluğa güvenip ya da resmi söylem diğer ideolojilere dayanıp bana ahkam kesiyor bildiriyorsun. Kalabalıkla hemfikir olma gücü ve şımarıklığı. Beni ve fikirlerimi olmadığı şey sanarak ve hiç bilmeyerek hem de. Beni hiç mi hiç tanımayarak. Yazarlığımı hiç okumamışsın sen.
İkincisi beni hafife alıyorsun.
Ben buraya geldiğimde ortam alarmı gibi ötüyorsun çünkü beni ve düşüncelerimi olmadığı şey sanıyorsun. Abuk subuk gönderiler, bildirimler asıyorsun. Ya ortam ya bir kaç kişiye dönük şov yapıyorsun. Bir şeyler yapıyorsun yani. Yani bana ufolar felan bildirebileceğini sanıyorsun. Neye dayanarak? ve ne amaçlayarak? ve nereden çıktı?
Hala yukarıda yazdıklarıma dönük empati almadım.
Arkadaş sen 3-5 ayrı forum kimliğinle ,bazılarında ortak nick kullanıp tanınarak gittiğin bazı forumlarda aykırı ya da diğerlerinin hafife alaya vb alabileceği sanılan düşüncelere de sahip olarak (gidip belirsiz nickle forum gözetlemeden) şu yaptığımı yapsaydın ve sana o yapılsaydı dedik. Nereye çektin yine. Okumuyor musun?
Bir kere muhabbetmiş. Ben 3 ay sonra bu foruma gelmişim. Bir merhaba dersin. nasılsın dersin.
Senin bundan sözetmenin sebebi belirsiz nickle gelip oraları kurcalamak sonra ben buraya düşünce ilgisiz bilgisiz konuşma. Sen daha bunu anlamadın.
-
@ictenlik Tamam haklısın. Bu konuya cevap yazmayı kestim.
-
@Sputnik, içinde söyledi:
Seni kırdıysam özür dilerim @ictenlik
Forumda yazman önemli. Özellikle sağlıklı yaşam hakkındaki bilgilerine değer veriyorum.Özür dilemen gereksiz. FIkir özgürlüğü diye bir şey var. Hakaret ettin mi veya birilerini "köpek" yerine koydun mu?
Senin böyle bir şey yaptığını görmedim. O halde olmayan şey için özür dilemen gereksiz. Doğru bildiğin fikirlerin arkasında daima dur; eğilme. -
@Pakize Laura Knight-Jadczyk kasyopya celselerinin insanlığa faydaları nelerdir? Quija tablası ile kasyopyalılarla iletişim kurduğunu iddia ediyor.
-
Pakize parayı veren düdüğü çalar diyor. Cevap vermedi.
-
Buradaki ilgisiz karışılıklık nedeniyle bir kaç hatırlatma ve düzeltme
Ben yaklaşık 2004 yılından bu yana kişisel ev bilgisayarı ve adsl bağlantısına sahibim ve yoğun internet kullanıyorum. Bu süreçten bu yana Türkiyedeki onlarca foruma girip çıktım, üye oldum ve yazdım. Donanım forumları, sinema forumları, şiir edebiyat forumları, felsefe forumları, politika forumları, karşı din forumları vb. leri. Etkin kasyopya okumam öncesi de dahil. Ben hiç bir zaman bildiğim kadarıyla ufo gönderiyle ilgilenmedim.
Bunun dışında facebook hesaplarıyla onlarca gruba (özellikle felsefe, din politika vb) katıldım ve yazdım. twitterda aktif katılımcıyım. Ben bildiğim kadarıyla hiç bir ufo gönderisi, grubu şu buyla ilgili değildim.
İnternette belli grup ve kişilere özel olarak kasyopya okuduğumu ifade edene kadar bildiğim kadarıyla neredeyse hiç bir iletişim problemi ya da çatışması yaşamadım.
Bu foruma 2013 ten bu yana üye olduğumuz felsefe.net geçmişi bağlantısı üzerine katılıverdik. Oradaki 5 bin kadar mesaj ve içeriğim ufolarla ilgili değildi. Yorum ve yazarlığım belirlidir.
Kasyopya okuması sonrası nerede forum yapsak ve özel olarak bundan sözetsek nahoş iletişimler gelişti. Bunun dışında da çok kısmen iletişim kargaşaları olabilir. felsefe-net geçmişimi bilen biliyor. Mesela dindar bir grup siteyi satın alıp yeni bir üye profiliyle bizi bunalttığında uzun bir süre (site el değiştirene kadar) çekildik. ateistforum dağılıp yeni üyeler gelip bizi bunalttığında yine çekildik. Bir çok grup ya da forumdan bu şekilde çekildik ya da aralıklarla uğrarız. Buraya da davet aldık geldik, belirli şeyleri yaşadık ve çekildik. Sadece dönem dönem uğrayıp bir göz gezdiriyoruz. Ben aylardır bu forumda aktif değilim ve geçen hafta tamamen tesadüfen uğradım ve bir yorum bıraktım. Daha sornasında bu gönderime eklenen bir yorum sonrasında uzayıp giden bu şeye tanığız. Burada büyük ihtimalle aktif bir katılımcı olmayacağım. Bu beni bunaltıyor, burada çatışma var. Bunu bilir ve anlarsın. Fazla uzatmaya gerek yok. Herkes kendini biliyor. İçtenliğin alana dolana ihtiyacı yok ve hiç olmadı.
Herkes kendi payını ve kendiğiilini taşır.