Güçlüden Yana Olmaksa Ben Evrenin Yanındayım
-
İlkel insan psikolojisi hep güçlüden yana olmayı ister. Zaten tanrıların ortaya çıkış mantığı da budur.
Ancak zamanla yerleşik hayata geçiş ile insanlar tanrı düşüncesini kendi kontrol alanlarına çekerek birbirlerine hükmetmeye çalışmışlar.
Şimdilerde ise para , güçlü devlet ve çoğunluk algısı üzerinden güç hesapları yapılıyor.
Eğer güçlüden yana olmaksa ben de doğadan yanayım.
Nice dinleri nice tanrıları nice devletleri çöplüğe gönderen doğanın üstünde bir güç tanımıyorum.
Tanrıları birer masal kahramanına dönüştüren, sülümanları herkülleri, muhammedleri musaları kendi yalanlarıyla boğan bu doğa ve evrenin tarafındayım
Nice kibirli insanları yaşlanınca maskota çeviren bu doğaya teşekkür ederim.
-
Rulet oyununu bilenler bilir. Banka daima kazanır, yani doğa banka gibidir ve ne yapar ne eder, yine sonunda bildiğini okur ve kazanır. Rüşvet almaz, ikiyüzlülük yapmaz, yolundan şaşmaz, canlıları umursamaz. Hele ki insanların kendi geleceklerini/nesillerini göz göre göre tehlikeye atmasını keyifli bir şekilde izler.
-
Onbinlerce din ve tanrı bu kadar baskı ve probagandaya rağmen tutunamadı çöplüğü boyladı. Ama ateizm hep var oldu. Çünkü Ateizm doğanın kendisidir.
-
Ne tanrılar geldi geçti bu dünyadan allahtan önce.
Hepsi de kendini birşey sanıyordu.
Bak elohim bile kendi adını gizlemek zorunda kaldı.
Evren böyle karikatüre döndürür tanrıları