'Bir insan orucunu hanımıyla açabilir'
-
İman eden erkeklere söyle kadınlar onların tabağındaki iftar menüsü olmaktan çekinirlerse hafifçe dürtün , yok hala anlamazlarsa sopayla girişin .(Oruç suresi 27.inci ayet)
-
Sizler kendi halinize bakın. Bu fetva Müslümanları ilgilendiriyor. Fetva hakkında yorum yapmakta Müslümanlara düşer.
Müslüm olmayanları ilgilendirmiyorsa ne demeye inancınızın faturasını inanmayanlara dayıyorsunuz?
Ayrıca, inanmayanları kitapda aşağılarsanız, hakaretler, tehtidler savurursanız doğrudan 3. kişilere elekştiri hakkı doğar. Dolayısı ile bizi(müslüm hariç herkes) kötü andığınız bu şey bizi doğrudan ilgilendirmektedir.Beni ilgilendirmeyen tek şey başkalarının gerçek kişilerin özel'idir. Tv de adamın biri çıkmış böyle zırvalamış buda basına düşmüşse bu artık özel değil genel olmuştur. Gerçi sizin özel genel kavramını bizden daha iyi bilmeniz lazım. Ne diyordu malum ahlak bekçisi şahıs, bir siyasetçinin yatak görüntülerine; bu genel genel...
Valla biz hiç bir sıradan vatandaşın belaltı-üstü görüntülerine genel menel demedik. Özel hayatın gizliliğini, hukuku inkar eden sizin gibi olsun. -
@hulk, içinde söyledi: 'Bir insan orucunu hanımıyla açabilir'
Müslüm olmayanları ilgilendirmiyorsa ne demeye inancınızın faturasını inanmayanlara dayıyorsunuz?
Müslümanlar kendilerini herşeye karışmaya haklı görüyor. Helada kıçını nereye dönmen gerektiğine varana kadar karışmaya hakları olduğunu düşünüyorlar. Bunlar böyle faşist kafalar.
-
Evet, olsa olsa inanan gençler yapabilir bunu. Zaten inanan yaşlıların yapması biraz zor.
İyi de oruç açmanın ne ilgisi var fanfini finfon yapmakla?
Oruçluyken sex yapılmaz diye, nerede yazıyor?
Aslında bu vaziyette sex yaparak ayrıyeten sevap bonusları kazanıyorsunuz, çünkü iflahınız gevriyor. Herkes ikisini birden yapamaz. -
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste idare et sende, oruç farz edildiğinde muhammed o kadar genç değildi. Elbette kendine göre yazmış kanunuda. Gençken oruç farzdır deseydi sex yapmayı istisna tutardı. Adam 55 yaşındayken oruç tutun demiş.
-
@kâfir-imam
Beni teget geçen bir durum. Hanımıyla oruç açmak isteyenler düşünsün. -
Çoktan beri oruç tutmadığım için unutmuşum yahu. Bre dindar zındıklar, hurmayla açılıyordu hani!
Hanım ne alaka?
Bazı dindarların (ekseriyeti erkekler) dini imanı a. ve s.k. Hani birde ha bire ahiretten dem vuruyorlar ya, hepsi hikaye. İnanmayın; tüm dertleri bu dünya. -
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: 'Bir insan orucunu hanımıyla açabilir'
@Efruhte kendi terbiyesizliğini görmez başkasına çamur Atar. Size ne milletin cinsel hayatından , hangi elle yemek yiyeceğinden, aç kalıp kalmamasından giydiği kıyafetten size ne?
Helaya bile hangi ayakla girileceğine karar vermeye kalkan bir dinin üyeleri önce kendi dinlerine baksınlar. Asıl bağırman gereken kişi ben değilim bu fetvayı veren sapıktır.
Bundan sonra çoban salatanın adına efruhte diyecem. Her akşam sabah yiyecem ohhhhhh...
@kâfir-imam sana ne Müslümanların neyi nasıl yaptığından. Seni ne ilgilendirir. Bütün bu saydiklarin hakkında yazanlar, Müslümanlar için diyor. Sanane. Sana zorla yaptıran mi var? Sana zorla bunları kabul ettiren mi var?
Bundan sonra çoban salatanın adına efruhte diyecem. Her akşam sabah yiyecem ohhhhhh şimdi bu yazilana alkış mi tutuyoruz @phi. Ayrıca bu kişinin üslubundan, hitap şeklinden rahatsızlık duyuyorum. Düzeltmesi için uyarı geçerseniz memnun olurum -
@Efruhte sen kendi kutsal kitabına bak. Senin dinin bana zarar vermese sorun yok. Git yaşa nasıl istersen ama okullarda çocukluktan beri ama zorbalık ama iyilikle bir şekilde senin dinin zorla öğretiliyor da burada bana ne sana ne diyemezsin.
-
@Efruhte engelleyebilirsiniz kullaniciyi profiline girerek yazdiklarini bu sekilde gormezsiniz.
Ayrica cinsellik konusu din ile alakali bir konu, haci hocalarin bir suru fetvalari, diyanetin de keza var.Ocu, ozel hayat o bu diye bakmayalim olaya. Ben de merak ediyorum, oruc sadece yemek yememe mi yoksa ozel zevk ve isteklerden de uzak durma mi?
Ezana kadar yasak/haram/orucu bozan sey olan bir sey ezandan sonra normalde mi donuyor ornegin?
Kadin esini orucluyken opmek istedi yada adam esini bu bozar mi eder mi, tuhaf konular ama merak iste.
-
@phi engellemeyi düşünmüyorum sadece üsluba hassasiyet gösterilmesini istiyorum.
Oruç sadece yeme içme eyleminden vazgeçme eylemi değildir. Kurani Kerim de geçer. Aslında Kuranı okumuş olduğunu soyleyenler bilirler. Geceleri izin verilmiştir. Gündüz oruç zamanın başlama ani bitiş anına kadar izin yoktur. Normal bir sarılma ya da normal bir yanaktan öpme şeklinde tabi bunlar ama tabi normal şekilde.
Aslında sorulmuş sorunun da hocanın verdiği cevapta da bir sorun yok gayette normal. Herkesin iş çalışma saatleri aynı değil mesala gece mesaisi olanlar var. Hoca da formülü o şekilde bulmuş -
Haberlere çıkan her olay tartışılır, tartışılmalı. Öyle sana ne bana ne diye geçiştirilemez. Kaldı ki konunun din ile ilişkisi var. Yani herkesi ilgilendiriyor.
-
yani haci hocaya gore formul uretilebiliniyor bu durumda dogru mu?
kuran i ben de okudum ama geceleri izin verdik, oruc tuttugunuz da diye birsey okumadim acikcasi.
gozden mi kacirdim acaba? -
@phi Bakara suresi 187. Ayet
"Oruç tuttuğunuz günlerin gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız size helal kılındı, onlar sizin örtünüz, siz de onların örtülerisiniz. Allah, nefsinize güvenemiyeceğinizi biliyordu, bu sebeple tevbenizi kabul edip sizi affetti; artık onlara yaklaşabilirsiniz"
Hoca da ha yemek yiyerek açmışsın orucu ya da o şekilde demiş . Yani sonuçta yemek yeme eylemindense belki o duygu ağır gelmiştir. Hocanın söylediği doğrudur.formul hacı hocaya göre değil, Kur'an'ın emri doğrultusunda olduğuna bakılır.
-
@phi
Kur´an da oruçluyken fanfini finfon yapamazsınız diye br kural yok. -
@kereste Bakara 187. Ayet
-
@Efruhte
Ne farkeder? Ha gündüz ha gece? -
@kereste anlamadım.
-
"Oruç tuttuğunuz günlerin gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız size helal kılındı, onlar sizin örtünüz, siz de onların örtülerisiniz. Allah, nefsinize güvenemiyeceğinizi biliyordu, bu sebeple tevbenizi kabul edip sizi affetti; artık onlara yaklaşabilirsiniz"
ben bu ayeti anlamadim, gercekten. sanirim herkeste geceleri yaklasabilirsiniz kismina odaklandigi icin diger yerleri gormezden geliyor.
tevbe ederek mi yaklasmak gerek mesela? cunku kabul ediyor tevbenizi diyor. birde artik onlara yanasabilirsiniz derken o mu onlar mi? ayni anda 2-3 kadinla yatmak serbest mi?