Ekrem İmamoğluna Önerim
-
Biliyorum sen de yandaşı koruyup halkın parasını torpilli işlere harcayacaksın. Biliyorum bize yine vergi ödemek düşecek.
Ama bir önerim var. Erdoğan ve sonrasında gelen İBB başkanlarının İBB iştiraklerinfeki hisseleri ve huzur haklarnı iptal edebilecek güce ulaştın.
İlk iş olara bunu yapmanı öneririm.
-
@kâfir-imam
Bre zındık. Sana kalsa, sen dahil, herkes düzenbaz. -
@kereste bildiğim birşeyler var ki söylüyorum. Anlaşılan sen de Sivaslı çıktın.
-
@kâfir-imam
Beni yanlış anlama lütfen. Sen Türkiye´de yaşıyorsun, oradaki insanlar hususunda haliyle benden fazla bilgilisindir. Ancak @bilgisezgi gibi sen de çok çok karamsarsın. Bu memleketin insanları bu kadar mı kötü? -
@kereste, içinde söyledi: Ekrem İmamoğluna Önerim
Ancak @bilgisezgi gibi sen de çok çok karamsarsın. Bu memleketin insanları bu kadar mı kötü?
Sevgili kereste karamsarlık umudunu yitirmiş olanlara denir.
Ben bu halkta hiçbir zaman öyle umut falan görmedim ki, karamsar olayım.
Yetmişli yıllarda öyle umut taşıdığım olmuştur ama hepsi orada kaldı.
Ben bu halk Osmanlıdan beri akp zihniyeti taşıdığı ve araplaşma adına asimile edildiği için bu zihniyetten asla kurtulamayacağını söylüyorum.
Hani asimile olmayıpta sırf günlük kandırmacaların kurbanı olsalardı o zaman ben de umutlanır, günün birinde kendi özüne dönerek haramilerden kurtulur derdim. Neredeyse bin yıldır asimilasyona uğrayan, kendi özünü kaybederek haramileri asli lider sayacak kadar dönüşen bir halk bırak uyanmayı yitip gitmeye mahkümdur. Kaybolan halklar hep böyle olmuştur. Türkiye'de yaşayan Türk halkı da artık yok olma sürecine girmiştir.
Bak Kürtler, Lazlar, Ermeniler, Yahudiler, Rumlar kendi kimliklerini halen koruyorlar ama Türk için herşey bitmiştir. Ki, Türk için Türkiye Cumhuriyeti son şanstı ama onu değerlendirmek yerine dine teslim ettiler. Artık bu şansta bitti.
Kendini kaybetmiş bir millet için neden boşuna umut bağlayayım, bu saçmalık değil mi?
Orta Anadolu Türklerini çok iyi tanıyan biriyim. Hepsinde milli şuur denen kavram özgürlükten dine evrilmiş. Müslüman olmayan Türk'ü insan yerine bile koymuyorlar. Türküm diyene bir garip bakıyorlar. Hatta kurtuluş savaşında Yunan tecavüzüne uğrayıp Yunan tohumu olduğuna inanan Türk sayısı o kadar çok ki, sayısı milyonları bulur.
Kısaca bu ülkede hem özgürlük anlayışı, hem Türklük ve en önemlisi milli şuur bitmiş durumda. Bu halde iken halen kendimi kandırmamın bir anlamı yok.
Üstelik sırf seçim sonucuna bakarak, bin yıllık asimile olmuş kafaların üç günde uyanmış gibi lanse edilmesi tam bir saçmalık ve boşşa inanıştır.
Bu ülkede tek umut olsa olsa yönetime dincilik değilde belki biraz özgür ve demokratik bir etki gelebilir ki, o da çok zor.
Dolayısıyla sorun başa iyi birinin gelmesi değil, halkın kendisi sorunlu. -
Dolayısıyla sorun başa iyi birinin gelmesi değil, halkın kendisi sorunlu.
Yazınızın büyük bölümü gerçeği yansıtıyor. Başa iyi birisi de hiç gelmeyecek. Bütün köşe başları nihayetinde tutulmuştur...
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Ekrem İmamoğluna Önerim
Biliyorum sen de yandaşı koruyup halkın parasını torpilli işlere harcayacaksın. Biliyorum bize yine vergi ödemek düşecek.
Ama bir önerim var. Erdoğan ve sonrasında gelen İBB başkanlarının İBB iştiraklerinfeki hisseleri ve huzur haklarnı iptal edebilecek güce ulaştın.
İlk iş olara bunu yapmanı öneririm.
Yetmez tüm önceki dönemin fuzili kadroları kapı önüne koymalıdır Nihayetinde bir de kendisi yandaşlarına istihdam yaratıcak. Duble maliyet olacak. En basitinden örnek; istihdam ofisi diye bir birim kurmuşlar. Sözde iş buluyoruz ayağına kendi yandaşlarına kadro açmışlar. Kimseye iş buldukları falan yok. Bir yakınımın aktardıklarına göre; mevcut işkur işilanlarına bakıp, firma ismini,tel no' sunu eline tutuşturmuşlar ve burayı arayıp CV' ni yolla diyorlarmış. Şaka gibi. . İşe yaradıkları falan yok yani. İş miş bulmuyorlar kimseye. İstihdam büroları kişi ön görüşme yerleridir, uygun gördükleri kişiler için randevu oluşturu ve 2. İK mülakat için işverene yollar. Açıkça görüldüğü gibi bir sürü dümenden birim kurup yandaşlarını işe alıyorlar. Buna şişirme kadro yaratmak denir. İş yapıyormuş gibi görünen ama esasında hiç bir iş yapmayan böyle belki milyon insan kamuda istihdam ediliyor.
-
@bilgisezgi @hulk sana katılıyorum bu konuda. @kereste CHP 22 milyon oy alıyor. Bu kadar insan adaleti ve iyiliği isteseydi bu ülkede kbir tane yolsuzluk bile olmazdı. Bir ülkenin düzelmesi için 1 milyon düzgün insan yeter de artar bile.
Bu nedenle ben de bu halktan umutlu değilim. Cumhuriyet yıkılsa adı şeriat olsa da birşey değişmez. Bu halk adaleti gözetmiyor bu nedenle kimi yönettiği önemli değil.
CHP de kendi kadrolarını ve kendi trollerini besleyecek.
Bu seçimde ben sadece eğlendim. Akpli trollerin ve yandaşlarının surat ifadeleri beni eğlendirdi.
-
Her şeyi ve herkesi kötülemekle bir yere varılmaz. Eldeki kumaş dört dörtlük olmasa da, umutsuz olmak için önemli bir neden göremiyorum açıkçası. MS 8. yüzyıldan önce Türklerin İslam´la hiç ilgisi yoktu (dindarlara duyurulur ) . Bakarsınız 500 veya 1000 sene sonra kendi özüne dönüp Müslüman Türk kalmamış. Olmayacak şey değil.