CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
-
Bence gayet makul bir eylem, çünkü CHP´li birisi Müslüman olmayacak diye bir şey yok. Ayrıca Siyasi İslam´ı dizginlemek veya ortadan kaldırmak istiyorsanız, dereyi geçene kadar karşı cenahın silahlarını kullanmalısınız. Buna ek olarak hizmete önem vermelisiniz. Hizmet derken, okul yerine cami açmaktan bahsetmiyorum.
Eğer ki ulaşım, eğitim, iş ve aş imkanı mevzularında vatandaşı hoşnut edebiliyorsanız, kutsal kitaba yemin edip etmemeniz önemsizdir. Ancak Müslüman kesim açısından kaale alınma olasılığını yükseltir. İlk etapta önemli olan budur. Böyle hareket etmenin, ilkesizlik olduğunu söyleyebilirsiniz, da, kimin umrunda. -
@kereste, içinde söyledi: CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
Bence gayet makul bir eylem, çünkü CHP´li birisi Müslüman olmayacak diye bir şey yok. Ayrıca Siyasi İslam´ı dizginlemek veya ortadan kaldırmak istiyorsanız, dereyi geçene kadar karşı cenahın silahlarını kullanmalısınız. Buna ek olarak hizmete önem vermelisiniz. Hizmet derken, okul yerine cami açmaktan bahsetmiyorum.
Eğer ki ulaşım, eğitim, iş ve aş imkanı mevzularında vatandaşı hoşnut edebiliyorsanız, kutsal kitaba yemin edip etmemeniz önemsizdir. Ancak Müslüman kesim açısından kaale alınma olasılığını yükseltir. İlk etapta önemli olan budur. Böyle hareket etmenin, ilkesizlik olduğunu söyleyebilirsiniz, da, kimin umrunda.Hayır efenim, yok öyle bir şey,
Yanlış yanlışla düzeltilmez. Gitsin inancına uygun yerde siyaset yapsın o zaman. Hem Atatürkçü, hem dinci olunmaz.Tanju Özcan benide kandırdı. Suriyeli sığınmacı karşıtı sanıyordum. Meğersem arap seviciymiş baksanıza.
Sapla samanı karıştırmamak lazım. Bir insan inanç sahibi olabilir. Ama aynı inanç Atatürk' ün Cumhurşyet Halk Programı' na aykırılık teşkil ediyorsa. O kişilerin Atatürk partisinde işi yoktur. Hem Atatürkçü yü sömürmek, hem dinciyi sömürmek bu çok adi bir fiildir. Ahlaksızlığın pik noktasıdır. Esefle kınıyorum.
-
@hulk
Atatürkçü olmak, Müslüman olmayı engellemez. Böyle bir şey yoktur. Ahlaksızlık falan da değildir, çünkü bir siyasetçinin neye yemin edip etmesi önemsizsir. Önemli olan, yukarıda izah ettiğim gibi, verdiği hizmetlerdir. -
@kereste inancını siyasete alet etmesi dürüst başlamadığını gösterir. Türkiye'de bir milyon civarı ateist var. Ayrıca başka dinlerden de insan var. Kime karşı yaranmaya çalışıyor.
CHP den beklenen Kur'an'a el basması değil adil olmasıdır.
-
O sizin düşünceniz. Din hakkında son görüşleri olumsuz olan birine hiç bi aklında müslüm muhabbet beslemez. Besliyorum diyen içinde Aziz Nesin zaten tespiti açıkça yapmıştır. Benim tekrar tekrarlamama gerek olmasa gerek.
Hülasa, komiksin @kereste -
@kâfir-imam, içinde söyledi:
Ben de onu diyorum, neye yemin ettiği önemli değil. Tüm mesele vatandaşları ayrıştırmdan hepsine hizmet etmesi.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
@kereste inancını siyasete alet etmesi dürüst başlamadığını gösterir. Türkiye'de bir milyon civarı ateist var. Ayrıca başka dinlerden de insan var. Kime karşı yaranmaya çalışıyor.
Dinle, Atatürk' le siyaset yapıp milleti kandıran bu zihniyet yüzünden bu ülke böyle zaten. Ha dinci, ha sözde Atatürkçü. İkiside kurnaz. Kutsalların arkasına sığınıp her türlü hukuksuzluğu işliyor hesap vermiyorlar. Bu ülkede yasalar, anayasa olsa ne olacak.
-
@kereste ama Kur'an'a el basarak ayrımcılık yapıyor zaten. Böyle birşey yapmasa kimse ona niye yapmadın demezdi ki.
-
@hulk
Komik yanım da var elbette.
Aziz Nesin´le bir yere kadar.
Açıkça yazayım, bir siyasetçı evvela şunu yapmalı: Bu halkı her şeyiyle olduğu gibi kabul edip, evvela onu kendine ikna etmeye ve güvenmeye çalışmalı. Bu sadece Müslüman kesimi kapsamıyor. Bu nedenle hizmetin ön plana çıkarılmasını ısarla söylüyorum. -
@kâfir-imam
Kutsal kitaba el basınca n´oluyor?
Müslüman olduğunu iddia ediyor, olabilir. Böyle yapması, sadece Müslümanları önemseyeceği anlamına gelmez ki. -
Kurana el basarak göreve başlamanın bir sakıncası yok, önemli olan ardındaki niyettir.
-
@bilgisezgi, içinde söyledi: CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
Kurana el basarak göreve başlamanın bir sakıncası yok, önemli olan ardındaki niyettir.
Doğrudur, bende atiest olarak, ilahiyat fak. okuyup imamlık yapıp yolumu bulacam. Günde beş vakit dümenden namaza başlayacam. Güzel ticaret. Boş vakitlerimde ise din reddiyesi yapacam. Diyanet buna rağmen beni bağrına basacak... Bunda hiç bir mahsur bulmayacak. Demek size göre "Atatürkçü"lük bu... Hem musaya , hem isaya yaranılıyorduysa. Atarürk niye antidini beyanatlarda bulunmuş ki? 1921 anayasasına dönün sizde kurtulun, dinciside, özerk bölgeciside kurtuluversin... Bizde bu sahtekarlıktan/sahtekarlardan kurtuluverelim olsun bitsin... Önemli olan niyet(!) haklısın...
Muhamet' in bile bir duruşu var. Hicret etti!. El insaf! -
@hulk, içinde söyledi: CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
Doğrudur, bende atiest olarak, ilahiyat fak. okuyup imamlık yapıp yolumu bulacam. Günde beş vakit dümenden namaza başlayacam. Güzel ticaret. Boş vakitlerimde ise din reddiyesi yapacam. Diyanet buna rağmen beni bağrına basacak... Bunda hiç bir mahsur bulmayacak.
Elhamdüllah ben de zaten öyle yapıyorum. Adım kâfir imam boşuna değil. Yolumu buluyorum çünkü laftan anlamıyorlar. Ama siyasetçi olsam böyle yapmam çünkü siyasetçinin yetkisi var. Ben ise B sınıfı memurum. Yetkim yok.
Yav he he amin demek bize düşer , siyasetçiye düşmez.
Yarın eroin çekerek kürsüye çıksalar , olur öyle şeyler mi diyeceğiz.
Çünkü dinciler şarap içen siyasetçiyi şarlatanlık yaparak linç ediyorlar. Mahsuru yok ama çocuk s.ken heriflere şirin görünmek siyasete yakışmaz.
Neyse beş yıl içinde aramızdan ayrılması beklenen siyasetçiler , Erdoğan ,Akşener, Bahçeli , Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu...75 yaş üstünde göklerden gelecek haber önemli.
-
@hulk, içinde söyledi: CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
Demek size göre "Atatürkçü"lük bu
Önemli olan ardındaki niyet dediğim halde halen kaz ile kozu karıştırıyorsun.
Dinci ile müslümanı da karıştırıyorsun.
Atatürk ile laik devleti de karıştırıyorsun.
Her inançlıyı dinci sıfatına koyuyorsun.
Açıkça senin yaptığın eleştiri falan değil, açıkça çorba yapıyorsun.
Bir insan kurana el bastı diye dinci, laik düşmanı yapıyorsun.
Başta söyledim, ardındaki niyet önemli, şov mu yapıyor yoksa inancı gereği mi, bunu kestirmeden hemen suçlamak son derece yanlıştır.
Herşeyden önce Atatürk ve kurduğu cumhuriyet dinlere karşı değildir. Din sömürüsüne ve dinin devlete alet edilmesine karşıdır.
Bir belediye başkanının kurana el basarak göreve başlaması normaldir, önemli olan onu inancı gereği mi yoksa birilerinin duygularını sömürmek için mi yaptığına bakılır. Bunda art niyet olmadıktan sonra ne Atatürkçülük için ne de laiklik için sorun teşkil etmez.
İlla art niyet arıyorsan din ile ticaret yapan, laik devleti dine alet eden ve halkın inancını sömürenler belli... -
Aziz Nesinin fikirleri kendini bağlar. O öyle dedi diye kesin doğrudur anlamı taşımaz.
Ama şu bir gerçek ki, çoğu dindardan daha harbi ve daha doğrucuymuş. Bu yüzden az çok okumuslugum dinlemişliğim var.
Eğer bir ülkede fikirleri kabul edilmesi zorunluysa eleştiriye açık değilse hatta söylediği bir sözü, yaptığı bir icraatı dahi söylemek suçsa hatta vatan hainliği kapsamına giriyorsa sevgiden çok menfaatler devreye girer. Kimin ne kadar çok menfaati varsa o kadar çok sever o kadar çok tarafgir olur hatta taparcasına hal takılır.
Bakıyorsunuz kürdüm diyor Ataturkcuymüş
Bakıyorsunuz aleviyim diyor
Ataturkcuymus
Hadi yaa nasıl olur
Tabi ki de palavra.
Bakıyorsunuz komünistim diyor
Ataturkcuymus
Palavraaa
Bakıyorsunuz Müslümanım diyor
Ataturkcuymüş
Menfaat zincirine takılmış ya da vatan haini yaftasi yememek icin ya da bak Seriatciymis yaftasi yememek için
Kabul etmiş mankurtlaşmış bir müslimO kadar çok Atatürk'ü de yuceltmeyin. Köprüden geçinceye kadar din iman mevzulariyla çok güzel uyutmus Müslüman Milletini.
Doğruya doğru eğriye eğri diyen dik duruşlu bir insan görmek isterseniz 600 lu yillarda bir dik duruşu görürsünüz ve Onun kapsama alanina girdiğinizde de dik duruşun benzerini yaşadığınızı görürsünüz. -
@Efruhte, içinde söyledi: CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
Doğruya doğru eğriye eğri diyen dik duruşlu bir insan görmek isterseniz 600 lu yillarda bir dik duruşu görürsünüz ve Onun kapsama alanina girdiğinizde de dik duruşun benzerini yaşadığınızı görürsünüz.
Masal kitabı kahranamı mı?
Nasrettin hocayu ben ondan daha dürüst biliyorum. Hatta günümüzde hayrı pıtır var o da çok dürüstlük sembolü.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
@Efruhte, içinde söyledi: CHP’li Tanju Özcan, Kur’an-ı Kerim’e el basıp yemin ederek görevine başladı
Doğruya doğru eğriye eğri diyen dik duruşlu bir insan görmek isterseniz 600 lu yillarda bir dik duruşu görürsünüz ve Onun kapsama alanina girdiğinizde de dik duruşun benzerini yaşadığınızı görürsünüz.
Masal kitabı kahranamı mı?
Nasrettin hocayu ben ondan daha dürüst biliyorum. Hatta günümüzde hayrı pıtır var o da çok dürüstlük sembolü.
Masallarla beynini yikadiklari için normal, masallarla gerçekleri birbirine karıştırıyor olman
-
@Efruhte vıyyy efruhtecik , masal kitabı deterjanın hediyesi mi? Yanlışlıkla yıkanmış olabilir
-
@Efruhte vıyyy efruhtecik , masal kitabı deterjanın hediyesi mi? Yanlışlıkla yıkanmış olabilir
Sizler daha iyi bilirsiniz masallar okumak ve dinlemek sizlerin işi
-
"Bana ve Muhammed´e inanmayanlar, kebap olacaktır" diyenlere bel bağlayanlar, sadece hayal dünyasında yaşarlar.