Beyin Yıkamak Böyle Bir Şey
-
İHH hangi cemaate ait sorusuna İHH nın kendi sitesinden yanıt verilmiş. Şöyle;
Vakfımızın herhangi bir cemaat, ideolojik hareket veya siyasi parti ile bağı bulunmamaktadır. Vakfımız İslam’ın vakıf müessesi özelliklerini taşımaktadır ve Türk hukuk sistemi içerisinde kurulmuş olan bağımsız bir kurumdur.
Kuruluş amacımız; nerede olursa olsun aç veya açıkta kalmış, muhtaç durumdaki tüm insanlara yardım ulaştırmaktır. Bunu yaparken insanları muhtaç duruma düşüren insan hakları ihlallerini, savaşları, işgalleri ve benzeri durumları önleyici rol de üstleniyoruz. Toplumun tüm kesimlerinden kişiler İHH’nın üye ve bağışçıları arasında yer alıyor.
Alıntı sonu
Koyuladığım yere tikkat edin. Tarafsız ve bağımsız sözü ile İslam ve Türk hukuku nasıl yan yana gelebilir ki? Bunu algılayamayan milyonlar var.
Hukuk evrenseldir , İslam ise tarafsız değildir.
-
Olur mu asıl evrensel olan islam hukukudur. Köle ile efendi, kadın ile erkek nasıl eşit olurmuş? Bir erkek nasıl 4 kadına +cariyelere sahip olamazmış? Kadınını "dövmek" bir haktır. Bunlar hep evrensel bir hak. Evrenin sahibi bu yasaları koyduysa asıl evrensel olan hukuk(!) budur.
-
İşte İHH nın referans aldığı İslam , tarafsızlık örneği
-
Olur mu gerçek islam bu deel. Onlar terörisist. Asıl müslümcüler laik ve ılımlı zekatı bırakıp zorla vergi toplayan müslümlerdir. Yani fakirden çalıp zengine hortumlayanlardır. Gerçi ben müslüm' den cizye(vergi) haraç toplanmaz diye biliyordum. Yoksa bu laikdinciler sizi müslümden saymıyorda ondan böyle size cizye dayıyor?
-
-
Sunnilik Şiilik algısı da böyle beyin yıkamaca. Diğer tüm mezhepler ve dinler de tarafsız ve evrensel olduklarını ve diğerlerinin tü kaka olduklarını iddia ediyorlar.
-
@kâfir-imam , İslam hiçbir zaman tarafsız olduğunu iddia etmedi. Böyle bir misyonu yoktur. Tam tersine; eskilerin masallarına, mitlerine, efsanelerine ve ritüellerine çöreklendiği yetmiyormuş gibi insanları, bizimkiler ve ötekiler minvalinde ayrıştırdı. Bu ayrıştırma, karşılıklı düşmanlığı beraberinde getirdi. Binaenaleyh İslam dibine kadar taraflıdır.
O kadar taraflıdır ki, bu dini piyasaya sürenler, kendilerine inanmayanları tahtalı köyde yakmaya yeltenecek kadar kendinden geçmiştir. Bu hususta kapı gibi hüküm var.