Baskılara rağmen hala evlenmeyen forumdaşlara özel toplum baskısı :)
-
Sizleri yürekten kutluyorum ve ilk şarkiniz benden
-
🤩 çok kahraman hissettim kendimi şimdi ilk kez.
-
Bak bir de böyleleri var
-
Üstüme almıyorum @Efruhte
-
@GuPSe, içinde söyledi: Baskılara rağmen hala evlenmeyen forumdaşlara özel toplum baskısı
Üstüme almıyorum @Efruhte
Alan almışsa üstüne almana , yorum yapmana gerek de yok zaten. Bekarlara yazmış hanmefendü.
-
@kâfir-imam
Efruhte neden yazdigimi biliyor
Keske sizde size yazilmayan bir mesajı cevaplamasaydınız -
@GuPSe, içinde söyledi: Baskılara rağmen hala evlenmeyen forumdaşlara özel toplum baskısı
@kâfir-imam
Efruhte neden yazdigimi biliyor
Keske sizde size yazilmayan bir mesajı cevaplamasaydınızAh keşkeeee yazmayaydım onuuuu, ne büyük pişmanlık ve hata ettim. Benim yüzümdeeeeen... özel mesajlardan yazaydım keşkeeeeee...
@GuPSe sen bekarmısın , bir de güzelmisin. Merak ettim şimdi.
-
baskıya devam
ne güzel şeymiş baskı yapmak artık toplumu daha iyi anlıyorum -
Özgürlük gibisi yoktur.
-
https://efelsefe.com/topic/1552/benim-felsefem-antinatalizm/2?_=1713866158385
Ben @Mistik ile aynı düşüncedeyim.
Anne ve babaların çocuklarına doğmadan önce "Bu dünyaya doğmak istiyormusunuz?" diye sorma imkanları yok.
-
Sisteme köle lazım ayrıca evlilik yoluyla kapitalizme sermaye aktarımı lazım.
-
Kısa ve öz: Çocuk sahibi olmak istemiyorsanız, evlenmeyin. Sevgili hayatı yaşamaya devam edin ve tadını çıkarın.
-
ne kadar boş bir yaşam. Tabi buna yaşamaktır denilirse.
-
valla hem baskı var, hem çevremdekiler birer birer evleniyor arkadaşlar eş dost valla, ben normal bir insan değilim yaşadıklarım bakımından, 22 yaşlarında rahatsızlık başladı ve 34 yaşında kadar çektim, topu topu bir yıldır iyiyim, hani gençken neden evlenmedin şimdi dengini bulmak zor olur diyorlar ama napayım iyi değildim ki, psikolojik engel durumu beni kendimi biraz farklı görmeme neden oluyor, bir türlü kabullenemedim kendimi, halbuki ben hastalık geçirdim ben engelli bir bireyim desem olacak, ama olmuyor, ayrıca şimdiye kadar benim beğendiğim kızlar beni istemedi, bazılarını da ben beğenmedim, hastalık geçirmeme de takılan oldu, aslında normal insandan farkım yok hayat kalitemi düşüren bir rahatsızlığım yok, tanıyan arkadaşlar sende bir şey yok deyip sitem ediyor bana, ama kızlarda da ön yargılı olanlar da var, lan düşünüyorum ben de kendim psikolojik engelli olmama rağmen karşıma benim gibi biri çıksa ben bile acaba derdim, normal insanlar napsın,
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Baskılara rağmen hala evlenmeyen forumdaşlara özel toplum baskısı
valla hem baskı var, hem çevremdekiler birer birer evleniyor arkadaşlar eş dost valla, ben normal bir insan değilim yaşadıklarım bakımından, 22 yaşlarında rahatsızlık başladı ve 34 yaşında kadar çektim, topu topu bir yıldır iyiyim, hani gençken neden evlenmedin şimdi dengini bulmak zor olur diyorlar ama napayım iyi değildim ki, psikolojik engel durumu beni kendimi biraz farklı görmeme neden oluyor, bir türlü kabullenemedim kendimi, halbuki ben hastalık geçirdim ben engelli bir bireyim desem olacak, ama olmuyor, ayrıca şimdiye kadar benim beğendiğim kızlar beni istemedi, bazılarını da ben beğenmedim, hastalık geçirmeme de takılan oldu, aslında normal insandan farkım yok hayat kalitemi düşüren bir rahatsızlığım yok, tanıyan arkadaşlar sende bir şey yok deyip sitem ediyor bana, ama kızlarda da ön yargılı olanlar da var, lan düşünüyorum ben de kendim psikolojik engelli olmama rağmen karşıma benim gibi biri çıksa ben bile acaba derdim, normal insanlar napsın,
kendini bu denli değersiz hissetmene neden olanları zihninden çıkar. onları zihninden çıkarırsan kendini olduğun gibi seveceksin. sen kendini sevince her şeyin değiştiğine şahit olacaksın.
önemli olan doğru karar vermek. evlenmek için evlenmemek gerekli.
Toplum baskısı, dış seslerdir. iç sesin dış seslerin etkisinde kalmasın önemli olan bu. -
@Efruhte aynen ben de öyle düşünüyorum, evlenmek için evlenilmez için ısınması gerekir karşındaki kişiye haklısın.
-
Türkiye'deki kızların çoğu çok kaprisli , istiyorlar ki ilah gibi tapalım peşlerinden koşalım ne bileyim onurlu bir varlık olarak bunu yapmayı kendime yediremem. Düzgün birini bulursam evlenirim , düşük olasılık bu ülke içinde.
Erkek iyi yalan söylerse kızı kandırıyor, ben yalan söylemem , gerek yok. Sonra bakıyorum kız yalan söyleyenlere daha sempatik bakıyor. Gerek yok.
-
İnsanlar özünde evlenmek istemezler, savaşmak istemezler , çalışmak istemezler, tapınmak istemezler. Ama dinler sayesinde bunu başarıyorlar. Toplum baskısı boşuna değil.
Evrimde bir kural vardır , siz ne kadar müdahale ederseniz edin hiçbirşey kendi doğasının dışında evrimleşmez. İstediğiniz kadar yapmacık öğretiler ile toplum baskısı kurun değişmeyecek.
Bitkilerde ve hayvanlarda da böyledir. GDO ile ne kadar bozarsan boz türü değişmedikçe yada yok olmadıkça kendi özünü korur.
-
Evli olmak amacıyla evlenmek yanlış. Ama şu an evli olan hepimiz biz de herkes gibi evli olalım çünkü çoğunluk öyle, biz ayrı cumhuriyet miyiz diye düşündük.
Ama ayrı cumhuriyet olmak lazımmış. Gerçi insan da koyun ve şempanze ve sığır gibi sürü hayvanıdır. Pek de kaçarı yok.
-
Hayat nasıl güzel olur?
Eş: güzel ve fidan gibi bir sevgili
Maddiyat: ekonomik bağımsızlık
Sağlık: sorunsuz
Dil: İngilizce, Alamanca, Türkçe
Hoby: Dünya turu