Karanlık fabrikalar
-
Karanlık fabrika, minimum veya sıfır insan müdahalesi ile üretim sağlayan, makinelerin operatöre veya gözetime ihtiyaç duymadan otomatik olarak çalışmasını hedefleyen bir üretim yöntemidir.
Bence bu gelişmeler çok önemli.
Üretimde insan emeğine ihtiyaç kalmadığında günümüz ekonomik sisteminin de değişeceği söyleniyor.
Plana göre "Evrensel temel gelir" adı altında herkese vatandaşlık maaşı verecekler. Yoksa ürettikleri malları satamazlar. -
Aynı işi robot, yapay zeka hatasız yaparken kim ne yapsın kusurlu insan hizmetini?
-
Kulağa hoş geliyor,ama sonrası çöküş olur. Küresel bilgisizlik üretir yapay zeka. Çünkü yapay zeka yemeğin tuzunu, yağın asitini ölçemez
-
Şu an itibarı ile 8 Milyar insan bu gezegende yaşıyor. Bu insanlara en azından günübirlik aş ve yatacak yer gerek. İşleri robotlar yapacaksa, bu insanları beleşe kim doyuracak ve bunlara kim yatacak yer verecek?
Müneccim değilim, da, ufukta ütopyadan ziyade distopya görüyorum. -
@kereste
Sistemin yani kapitalizmin çökmemesi için "evrensel temel gelir" yani vatandaşlık maaşı uygulamasına geçilmesi gerekecek. Bence bu uygulama kapitalizmin çökmesini geciktirebilir.
Elon Musk, Bill Gates gibiler bu konunun gönüllü misyonerliğini yapıyorlar.
Aşağıdaki sitede bilgi verilmiş.@kâfir-imam
Gelişen teknoloji aptallığa yol açacak diyenlerde var. Olabilir. -
-
@TENTEN
Şerefsizin teki bu adam. Babası da, dedesi de pisliğin tekiymiş.
Ağlaması iktidarımı yıkarlar korkusundan. Millet aç ulan aç. Bu adam ülkedeki tek şişman kişi. Komedi. -
Eski KullanıcıSputnik başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Sputnik demek oluyor ki ne kadar diktatör de olsan böyle ağlatırlar adamı ekran başında. İşte bu nedenle şerefsiz muhalefete kızıyorum. AKP yi yıllarca bilerek tuttular. İsteseler ağlatırlardı tayyibi. Ama hepsi nemalandı ondan sesleri çıkmadı. Muhalefet halkın yanında değil. Kendi çıkarını düşüniyor , ama halktan hala onları kurtarıcı gören çok. Uyumayın kalkın saat 7 buçuk. O yüzden şu an muhalefete ve muhalif görünenlere acımıyorum.
-
@Sputnik
Kapitalizm sürdüğü müddetçe insanların çoğunluğu sürünmek zorunda ve mutlu azınlık varlığını koruyacak. Yani bu sistemin olduğu gezegende robotlara rağmen mutlu çoğunluk hiçbir zaman eğemen olamaz.
Bu nedenle gelecekle ilgili öngörüm distopyadır, umarım yanılırım. Da, her hâlükârda ben o günleri görmeyeceğim. -
Belki size inamdırıcı gelmeyecek ama kapitalizmi yenmek için ilk önce online alişverişi bırakmalısınız.
-
Sanal alışverişi hiç yapmadım bugüne kadar, nasıl yapıldığını da bilmem. Aldığım şeye ellemem gerek, yakından görmeliyim. Diğer yandan yılların eskitemediği alışveriş magazaları kapanıyor, çünkü insanlar evde otururken ceket, gömlek, ayakkabı siparişi veriyor.
-
@kereste sanal alışveriş hem israfı doğuruyor hem de ürün fiyatını pahalandırıyor. Araya komisyoncu şirketi , bankayı ve kargocuyu ekliyip öyle alıyorsun. Ben de hiç sanal alışveriş yapmadım , ürüni ellemek için değil boykot için. Çünkü post modern sömürü böyle başladı.
-
@kâfir-imam
Boykot etmek anlamsız, çünkü dünyanın gidişatı o yönde. Sanal dünya günden güne büyüyor ve gün gelecek cebimizde ne kâğıt ne de bozuk para olacak. Bunlar da maziye karışacak. -
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste aynı şeyi yapıp da farklı sonuç beklemek de ilginç geliyor. Boykot etmezsen şikayet etmeye de hakkınız olamaz. Online alışveriş sömürü düzeninin giriş kapısıdır.
Ben de CHP nin bu davranışına tav oluyorum. Şeker, kağıt , tekstil fabrikaları kapatıldı satıldı diye bağırıyorsun madem sen yeni fabrika aç. Onu da yapmıyorsun. E ne yapılsın o zaman , dinciler gibi gökten kumaş ve şeker yağmasını mı bekleyek.
CHP de düzenin oyuncusudur. Çok net.
1 Mayıs'ta Taksim'de yürümekten daha etkili bir yol , sanal alışverişi boykot etekten geçer. -
@kâfir-imam
Sanal alışveriş yapmayan birisine bunu boykot etmenin faziletlerini anlatman garip. -
@kereste bunu sana anlatmak istesem özelden yazardım , ama buraya yazıyorum ki sanal alışveriş yapmamak sömürüye mücadelenin kilit taşıdır. Başkaları da Okur
-
Sanal alışveriş yapıyorum bazen çarşıda bulamadığımız bir şeyi sanalda bulabiliyoruz.
Ayrıca kitabımda sadece internet kitapçılarından alınabiliniyor. Dolaylı yoldan sömürüye destek vermiş olunuluyor malasef -
@Efruhte insanlar mağazadan istese oraya getirmek zorunda kalırlar aslında. Sanal alışveriş bazı ürünler için gerekli olabilir. Kökten karşı çıkılmaz. Ancak iki sokak ötede yada pazarda çarşıda çok kolay bulabildiğimiz bir ürünü de tembellik edip sanaldan almak sömürüye destek olmaktır.
-
@kâfir-imam
Özelden yazarsan, dedikodu olur. Buradan yaz, ki, benim ismimi alıntılamışsın zaten. Haliyle bana yazdın.
Sanal gelişmeyi durduramazsın artık, çünkü tüm dünyayı sarmış vaziyette. Ayrıca insanlar tembelleşiyor. Eski nesiller eve girmezken, yeni nesiller evden çıkmıyor. Her şeyi ayağına getirmeyi benimsiyor.