1 Mayıs Ne Anlamı Var?
-
1 Mayıs gibi günlere karşıyım aslında. Çünkü anlamı bağlamından koparıyor.
1 Mayıs kadın işçilerin hak mücadelesini simgeler.Hani Tayyip Erdoğan diyor ya , sap gibi dikilmenin anlamı yok, işte bazen adama hak veriyorum.
Meydanlarda bağırıp polis copu yemenin anlamı yok. Asıl eylem yılın geri kalan günlerinde yapılmalıdır.
Madem işçiyi düşünüyorsun , kapitlizme sömürüye karşısın o zaman şu eylemleri yapın.
Kredi kartı kullanmayın
Tatile gitmeyin
Online alışveriş yapmayın
Yatırım amaçlı ev ve araba almayın
Tekel ürünlerini tüketmeyi azaltın
Şans oyunları oynamayın.İki yıl sonra sonuç alamazsak gel yüzüme tükür.
30 yıldır 1 Mayıs'ta yürüsen ne yürümesen ne.
Size tavuk döneri boykot edin demiyorum ki çünki saçma ve anlamsız bir harekettir. Asıl boykot yada eylem yukarıdaki saydıklarımdır.
Temel yaşam maddeleri boykot edilmez zaten. Peynir ye , süt iç , et ye ama kredi kartı kullanma , online alışveriş yapma, tatile gitmeyiver.
-
İnsanların ahmakça tatil sevdası nedeniyle tarım bitti. Ormanlar yakıldı ve güzelim doğal alanlar talan edildi. Halka açık olması gereken yerler sermaye gruplarına peşkeş çekildi.
Tatile gitmeyiverin ne olacak.
Evini turiste kiraya veren köylü tarımı bırakıyor. Tarlasına üç kuruş fazla teklif edildi diye turizmciye satıp üretimi bitiriyorlar.
Sonrada bizim malum cakcak solcu medyamız TV den , şöyle oldu böyle oldu diye maval okuyor.
He babam...
-
@kâfir-imam , senin günden güne anarşist yönün ortaya çıkıyor. Her şeye karşısın galiba. Tatil yapmak gerekli bir eylemdir, çünkü iş hayatı ve geçim derdi insanları beziyor. Ara sıra gevşemek gerek. Önemli olan doğayla uyumlu bir şekilde yaşayabilmek. Doğayı katletmeden yaşam alanları ve tatil beldeleri yaratabilmek. Bunlar mümkün aslında.
-
@kereste senin öyle etiketlemen beni ilgilendirmez. Ben tatil haram demiyorum. Bokunu çıkartmadan yapın , gerektiğinde bir iki yıl yapmayın alternatif bulun diyorum.
Ayrıca seninde faşist kapitalist yönün ortaya çıkıyor. İnsanlar bütün yıl kazandığını tatil yaparak harcasın hatta borca girsin istiyorsun.Yada Türkiye'deki durumu hiç bilmiyorsun.
-
@kâfir-imam
Borca girmesi gerektiğini söylemedim. Düzenli bir şekilde çalışan insanların tatil yapma ihtiyaçları var ve gerekli. -
@kereste, içinde söyledi: 1 Mayıs Ne Anlamı Var?
@kâfir-imam
Borca girmesi gerektiğini söylemedim. Düzenli bir şekilde çalışan insanların tatil yapma ihtiyaçları var ve gerekli.Ama bu ihtiyacı aylık kazancı ile gideremiyor burası Türkiye.
Sen ne öneriyorsun , örneğin Hollanda da şuan sahip olduğun imkanlar kendiliğinden mi oldu sanıyorsun.
Hollanda , Almanya ve İngiltere sanayi geçmişini araştır. Şuan senin dediklerin o insanların kemiklerini sızlatır.
Patronlardan kendi kendilerine işçiye zam yapmasıno beklemek , paylaşımcı olmalarını beklemek mi en doğrusu.?
O seni zorluyorsa sen de onu zorlayacaksın. Etki tepki prensibidir. Benim dediklerim doğanın kanunudur. Sen ise hayal kuruyorsun
-
@kâfir-imam
Hayal falan kurduğum yok. Kazancına göre tatil yerini belirleyebilirsin. Ha evet; Türkiye´de çalışanların hepsinin tatil yapma gücü olmadığın farkındayım elbette. Kimi gider 5 yıldızlı tatil beldesine, kimi gider 3 yıldızlı yere. Kimisi gider yaylaya/yazlığa, kimisi de hiçbir yere gidemez. Avrupa bundan çok farklı değil. -
Avrupa bundan çok farklı değil.
Anayasa mahkeme kararına uymayan içişleri bakanlığı var mı AB' de de?Bugündünya için 1 mayız emekçi bayramı, Türkiye için ise emekçi katliamını örtbas bayramı.
Öldürülenleri, öldürüldüğü yerde anmayı engellemek anaysaya aykrıdır. İçişleri bakanına ölmüşlerse; babanın, dedenin mezarı başında ziyaret ederek dua edemezsin "yassak hemşerim yassak" deseler ne tepki verir di acaba?
Farklı değil derken?
-
Avrupa bundan çok farklı değil.
Avrupa'nın farkı var. Orada gelir eşitliği var.
İkinci olarak sivil toplumu güçlü bir coğrafya. Sen yolsuzluk yapıp yapıp da sonra vergiyi tabana yayacam dersen bakan , başbakan dinlemezler.Avrupalı bizim kadar manipüle edilmiyor. Sıfır parası olana milyonluk kredi başbakanım referansı ile verilmiyor.
Bak IMF eski başkanı yargılandı 16 yıl hapis ve para cezasına çarptırıldı. Hadi Binali denen adamı yargıla burada görelim. Şimşek kendi maaşını bile söylemeye tenezzül etmiyor.
Bunları yap bu ülkede , o zaman sana hak veririm
-
@hulk
Mevzumuz İçişleri bakanlığı mı?
Tatil yapma imkanları ve seçme hususunda pek fazla bir farkı yok. Parası çok olan dünya turu yapıyor, parası az olan ya Türkiye diyor ya da ülkenin içinde tatilini yapıyor. Bunu vurguladım.
Avrupalı Türkiyelilere nazaran elbette daha varlıklı, ama bu başka bir mevzu. -
@kâfir-imam
Sadece tatil mevzusunu yazdık...
Yok İçişleri bakanlığıymış, yok gelir eşitliği varmış bilmem ne.
Acaba diyorum, ben nerede yaşıyorum?