self hipnoz
-
@TENTEN evet haklısın..
Sağlık alanında kullanmak riskli.
Psikolojik olarak kullanılırsa mücadele ile faydası olabilir diye düşünüyorum.
-
https://www.choosehypnosis.com/free/book_hypnosis_1_7_2013.pdf
Bu kitapta anlatılanlarda bende işe yaramıyor.
@Mertaşkın ağrı kesicilere her an ulaşma imkanımız yok.
Öğrenme alanında da işe yarıyormuş.
Ama doğru dürüst bir kaynak bulamıyorum.
İnternete atom bombası nasıl yapılır yazsam hemen bulurum.
-
Emile Coué (1857-1926) Coué … Fransa'nın Nancy kentindeki evinde ücretsiz bir klinik işletiyordu, [ 1910'dan beri] burada, grup tedavisi olarak hipnotik olmayan telkin psikolojik tekniğini sadece hastalarının sözde zihinsel ve fiziksel iyileşmesi için değil, aynı zamanda karakterlerini geliştirmelerini ve kendine güvenen bir ustalık kazanmalarını sağlamak için . Kendisi tarafından yapılan hiçbir önerinin , hastaları tarafından kendi kendi kendine telkinlerine çevrilmediği sürece gerçek olmayacağını savundu . Bu nedenle kendilerini gerçekten iyileştirdiler ve "Her gün, her şekilde, daha iyiye gidiyorum" formülünü kullanırlarsa, onun varlığı olmadan bile bunu yapabilirlerdi . Bu konuda herhangi bir çaba sarf etmek yerine, bu öneriyi, örneğin uyanır uyanmaz ya da gece yatmadan hemen önce olduğu gibi, pasif bir gevşeme halindeyken kullanmaları gerekiyordu. Bu zamanlarda, parmaklarının arasından birer birer kaydırdıkları yirmi düğümlü bir iple sayarak , hızlı ve törensel bir şekilde yirmi kez tekrarladılar. Coué, bu şekilde kullanıldığında, formül fikrinin bilinçaltına nüfuz edeceğini ve burada bedende veya zihinde istenen değişiklikleri getireceğini savundu. Bunun olacağına inanıyordu, çünkü bilinçdışı tüm düşüncelerimizi, davranışlarımızı ve organik işlevlerimizi yönetiyordu. Gerçekten de, o kadar güçlüydü ki , bir kez kabul edildiğinde özel güçleri aracılığıyla gerçekleştirilecek olan kendi kendine telkinlerin kendi kendine yönetimi yoluyla onu nasıl kontrol edeceğimizi öğrenmedikçe , bizi kuklalar gibi kontrol etti. Coué bilinçli benliği ve mantığı karalamasa da , bilinçaltının uçsuz bucaksız okyanusundaki küçük bir adaya benzeterek rolünü kesinlikle azalttı . Ancak bilinçdışına böylesine bir vurgu yapmasına rağmen , içeriğinin doğasını bilmemenin daha iyi olduğunu savunarak, onun herhangi bir zihinsel analizinden kaçındı. Rapp (1987), s.17-18.
-
Umudumu yitirdim bu hipnoz olayından.
Akupunktur gibi sözdebilim kategorisine gönderdim.:)
-
Self hipnoza bel bağlamamak lazım. Çok karizmatik güçlü bir kişiliğe sahip bir hipnoz uzmanı etkili olur ancak. Yani kendine inandırması bakımından. Yoksa karizmayla hipnoz güçlenmez ama süje adını verdiğimiz hipnoz olan kişinin hipnoz yatkınlığı artar.
İnandırıcılık aynen plasebo etkisi gibi etki yapar.
-
@TENTEN, içinde söyledi: self hipnoz
Umudumu yitirdim bu hipnoz olayından.
Hipnoz olmanın birinci şartı inanmakmış. Bunu hipnoz uzmanları söylüyor. Yani bu yüzden işler ters gittiğinde klişe bir söz vardır ya , içimizde inanmayanlar var.. bu söz doğru. Bu yüzden makro hipnoz seviyesinde de fatura hep ateistlere kesilir.
-
çok ilginçmiş bu ya
araştırdımda güzel -
@Fides önemli olan işe yaraması.
Hangi sorunlarını çözdün? -
-
Akupunkturu hiç denedinmi ki hemen sözdebilim kategorisine gönderdin
"Akupressür" var aynı mantıkla çalışan. Onu denemeni tavsiye ederim.
Başta sağlıklı beslenme olmak üzere bütün "sözdebilim" dedikleri yöntemler modern tıbbın ilaçlarından çok daha etkili.
İnsanlar iyileşmesin diye çabaladıkları için bu yöntemlerin bilinmesini istemezler. -
@Sputnik, içinde söyledi: self hipnoz
Akupunkturu hiç denedinmi ki hemen sözdebilim kategorisine gönderdin
"Akupressür" var aynı mantıkla çalışan. Onu denemeni tavsiye ederim.
Başta sağlıklı beslenme olmak üzere bütün "sözdebilim" dedikleri yöntemler modern tıbbın ilaçlarından çok daha etkili.
İnsanlar iyileşmesin diye çabaladıkları için bu yöntemlerin bilinmesini istemezler.Denemesi bedava.
Baş parmak ile işaret parmağı arasındaki yumuşak dokuya masaj yapınca sözde baş diş ağrıların geçiyormuş.
-
@TENTEN Sen deneysel olarak kanıtlanmamış hiçbir şeye inanmadığın için seni ikna etmeye çalışmadım.
Ben senin inandığının tam aksine deneysel olarak kanıtlanmış tıbbi yöntemlerin faydasız olduğuna inanıyorum.
Sadece probiyotik kullanarak ibs den kurtulanlar olduğunu biliyorum ama gel de bunu deneysel olarak kanıtla... mümkün mü?
Yada mesela sağlıklı beslenerek farklı farklı hastalıklardan kurtulanlar.
Akupunktur da aynı şekilde kanıtlanmaz bir yöntem ama işe yarıyor mu? Evet... -
Hatta self hipnoz diye bir şeyin olamayacağını söylemek de yanlış olmaz. Çünkü hipnoz tam olarak etki altına girmektir. Kişinin hipnoza yatkın ve operatörün de yetkin olması gerekiyor.
Bir hipnoz yatkınlığı testi var. Kişiyi arkasından ellerinizle destekler ve düşmesine izin vermeyeceğinizi telkin edersiniz. Ellerinizi biraz çektiğinizde size doğru gelir ve tekrar desteklerseniz hipnoza yatkındır. Ellerinizi çektiğinizde düşmemek için öne hamle yaparsa hipnoz edemeyeceksiniz demektir.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: self hipnoz
Hatta self hipnoz diye bir şeyin olamayacağını söylemek de yanlış olmaz. Çünkü hipnoz tam olarak etki altına girmektir. Kişinin hipnoza yatkın ve operatörün de yetkin olması gerekiyor.
Bir hipnoz yatkınlığı testi var. Kişiyi arkasından ellerinizle destekler ve düşmesine izin vermeyeceğinizi telkin edersiniz. Ellerinizi biraz çektiğinizde size doğru gelir ve tekrar desteklerseniz hipnoza yatkındır. Ellerinizi çektiğinizde düşmemek için öne hamle yaparsa hipnoz edemeyeceksiniz demektir.
Bu test güvenilir değil. Bir insana güvenme hipnoza yatkınlık değildir.
Arkadan tutan adama güvenebilirim. Sonuçta fazla zarar görme olasılığın yok.
Ama bir insana güvenip narkozsuz ameliyata veya buz dolu bir kaba giremem.
Self hipnozda hipnozcuda yok. Kendinsin. -
Arkaya düşme testinde hipnoza yatkın çıktı diye oturt dişçi koltuğuna morfinsiz dişini çek diye bir şey yok. (nerde bu smililer bulamadım.)
Bu sadece bir yatkınlık testi. Tatbikat iyi gitti diye savaşı kazanacaksınız anlamı çıkmaz.
-
@DemoKratos, içinde söyledi: self hipnoz
Arkaya düşme testinde hipnoza yatkın çıktı diye oturt dişçi koltuğuna morfinsiz dişini çek diye bir şey yok. (nerde bu smililer bulamadım.)
Bu sadece bir yatkınlık testi. Tatbikat iyi gitti diye savaşı kazanacaksınız anlamı çıkmaz.
Aynı koşullar altında aynı sonucu vermesi gerekir.
Aynı sonucu vermiyorsa onu ciddiye almam. -
Koşullar farklı olduğunda aynı sonuçlar alınamaz. Karmaşık olgularda nedensellik de karmaşıktır ve belirlenim, öngörü zordur. Sadece ölçebildiğimiz verilere göre fikir ediniriz.
-
-
ben sonuc alamadim
-
@phi, içinde söyledi: self hipnoz
ben sonuc alamadim
Sonuç alınamayan bir konu hakkında neden bu kadar çok yazı yazılıyor anlamıyorum.