Öylesine Konuşmalar 3. Sayfa
-
Ölenin organlarında eksikliği mi vardır ki ölür? Kafası beyni olduğu yerde durur da eksiksiz, lakin hiçbir işe yaramaz ne hikmetse.
Kalbi olduğu gibi durur nihayetinde lakin çalışacak, atacak gücü yoktur ne hikmetseNeyi bildin ise; hepsi gözün ilen
Cahilliğindir baki kalan, kör isen -
Saçım saçım saçmanıza, görmezden gelmemenize... Vs gerek kalmadı.
Öylesine konuşmalar hepinizin cevap yazacağı yer durumundadır. -
@Efruhte berhudar ol evladım.
-
Boşuna debelenme. Bu konuyu açmanın tek sebebi belli. Onu da bize söyletme lütfen.
-
Cevapsız forum başlıkları denilip duruluyordu. Düşündüm ve bu konuda haklılar dıyerek bu şekilde yaptım.
Farklı bir şekilde düşünen sadece içindeki kinini yansıtır. -
Evet, elbette haklıyız. Monolog yapmak isteyenlerin yeri forum degildir, çünkü forumlar diyalogu önemser ve destekler.
-
Evet Allah var.
Çok gelişmiş bir teleskobu olan bir uzay gözlemevinde çalışıyorum.
Geçen gün Arp 299 galaksisini incelerken bu galaksinin yıldızlarının bir şekil oluşturduğunu gözlemledim.
Birde ne göreyim... Kocaman bir ALLAH yazısı.
Süphanallah.. üzerinde ALLAH yazan domatesten ve ALLAH diye bağıran kargadan bile daha büyük bir mucize bu.Bu da böyle bir anımdır.
-
Koca ayak denen ve Allahsız dinsizleri mideye indiren yaratık Türkiye de görülmüş.
Ben ateist olduğum için beni yiyebilir. Çünkü ben felak-nas surelerini bilmeyen bir kafirim.
Ama @Efruhte öyle mi? Değil Koca ayak, gülyabaniler bile ona dokunamaz.İşte ateistleri mideye indiren o mücahit kocaayak:
-
@Sputnik pamağı yeşilmiş , Mehdi diyolla.
-
Bilir isen, alemini
Okur insan, alemleri.
Hep büyüler, dünya ili.
Cahil adım, insan idim.Nice mektep, bitirsende
Bilmez isen, kendi nefsin.
Neyi bildin, neyin kibri
Cahil adım, insan idim. -
@Sputnik gerçek olmadığı o kadar belli ki. İnanma böyle şeylere
-
@Sputnik illa böyle şeylere gerek yok. Allah yazısı bulunsa ne bulunmasa ne?
Hersey Allahın var ve bir olduğunu söylüyor, gösteriyor zaten. -
@Efruhte, içinde söyledi: Öylesine Konuşmalar 3. Sayfa
@Sputnik illa böyle şeylere gerek yok. Allah yazısı bulunsa ne bulunmasa ne?
Hersey Allahın var ve bir olduğunu söylüyor, gösteriyor zaten.Doğada bir sürü güç var. Uzaya gitmene gerek yok. Kendi bedenine bak. Biri eksik olsa diğeri de bozuluyor. Güç diye bir şey de yok aslında hepsi birbirine muhtaçtır.
Evrende heşeye gücü yeten tek varlık sadece bir hayal. Çünki biz eksik olduğumuzdan beynimiz böyle bir süper kahraman hayali kurarak eksikliğini tatmin ediyor.
-
Bir organımız hasta olduğunda diğer organlarımızda etkilenir. Bu mükemmel bir nizamı, kusursuzluğu gösterir. Bütün organlar hem birbirine bağımlıdır hem de hepsinin ayrı bir görevi vardır. Bütün bu organlar neyi, nasıl yapacağını nasıl bilebilebiliyor?
Ölüm olduğu zaman organlarda bir değişiklik yokken niye işlevine devam edemiyor?
Akıl ve bilim Allah'a iman etmeyi gerektirir. Aksini iddia edenler doğrusu gaflet içindedirler -
@Efruhte yahu canikom anlattık ya niye okumuyorsun.
Kusursuz bir sistem hasta olmaz. Sakat doğmaz , en basiti kusursuz sistem ölmez.
Organlarımız tam olsa bile eskiyor ciciş.
İşlevsiz kalıyor. Aynı değil yani kapiş? -
Aynı acıyı yaşamış olmak, birbirlerini anlamak için yeterli değilmiş.
Oysa aynı acıları yaşamış olanların, daha anlayışlı olduğundan bahsedilirdi hep.
Daha düne kadar Nazi zülmüne maruz kalan Yahudilerin yaşadıklarının ankatıldığı filimleri izleyip, kendimizi ağlar bulurduk. Çizgili pijamalı çocuk kitabında o çocukların dünyasına girip o hissettikleri acıyı hisseder bulurduk.
Ne değişti? Acının rengi, kokusu, adı mı farklıydı?
Sayılarca çocuk yok artık. Her birinin cansız gövdesine vurduğunuz rakamlar kadar bahaneler ürettiniz. Hangi bahanelerin arkasına gizlensek daha bir inandırıcı olurduk.
Sayısı o kadar çok ki. Sayısı kaça çıkmalıydı ki dikkat çekebilsin. Merhamet nazarınızı celbetsin.Gazze ~ Filistin
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte boş yapma kızkardeş, allah öyle takdir eylemiş , kader diyeceksin.
Kader konusında kimseyi suçlama , kâfir olursun.Allah konusuna gelince , kuranda atıp tutuyor esip gürlüyor ama işe geldimi bir damla yağmıyor. İşte onu bize değil allaha söyle
-
Allah herşeyden haberdar ve herşeyi bilmekte. Bu imtihan sadece Filistin'in değil, insanlığın imtihanı.
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte o zaman çocuklar ölüyorsa Allah'ın takdiridir. Ama senin allah imtihanı kendi bozuyor. Dünya gelirinin yüzde 95 ini dünya nüfusunun yüzde 5 i paylaşıyor.
İmtihan diyorsan boynunu eğip geçip gitmen lazım. İmtihana isyan olmaz çok büyük günah kızkardeş.
Senin cennette sahil kenarında buzlu limonata içerken keyif almaktan mahrum kalmanı istemem
-
Düne kadar siyasal islamcıların mağdur ediliyoruz diye bağırdıkları her konuda şuan on kat fazla mağduriyet yaşattığını biliyoruz.
Konu islamda falan değil , asıl püf noktası güzel eğitimdir. Bu nedenle sınırısız din ama kötü eğitim politkası İslamcı baronların vazgeçilmezidir.