Öylesine Konuşmalar 3. Sayfa
-
Çin'İn toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu açıkladık. Aksini zaten yapamazdık. Adamlar her alanda çok güçlü.
Filistine destek çıkıyoruz doğu türkistana neden destek çıkmıyoruz diyenler İsrail ile Çin'İ bir tutuyorlar.
Çin ile test düşmeye gelmez. Çin İsrail'e benzemez.
Kısaca Çin adamın canını okur. -
İsrail'in toprak bütünlüğü korunmalıdır. Öyle ben tanımıyorum demekle oluyor mu. Üçbeş kukla devleti çıkıp da biz erzurumu devlet olarak tanıyoruz dediklerinde oluyor mu.
PKK ne ise Hamas da odur.
İsrail'in meşruiyeti BM ye dayanır. Filistin ise savaş kaybetmiş yenik bir eski devlet parçasıdır. Yok öyle yağma.
Yunanistan da çıkıp Konya'dan hak isterse ne diyeceksin. Sonuçta Karamanoğlu beyliği Yunanistan'a sürülmüştü.
-
@Sputnik
Toprak bütünlüğünü kabul etmek başka, ülkelerin içinde yaşayan azınlıklara yapılan baskıları eleştirmek başka. Çin min farketmez, hangi ülke olursa olsun, yanlış bir şeyler dönüyorsa onu her alanda dile getirmek gerek.
Çin sadece Uygurları ve Moğolları ezmiyor, zamanında Tibet´te katliyam yapmıştı. Çin, eli kanlı bir ülke durumundadır. -
Yeni Star Wars dizisi çıkmış. İlk 2 bölümü izledim. İyi iş çıkarmışlar.
-
@kereste
Çin'in katliam yaptığını sanmıyorum. Doğu Türkistan da aşırı dincileri eğitim kampına gönderiyorlar.
Bu kamplarda dans eğitimi, evrim teorisi eğitimi filan da var. Modernleştirip dinci düşünceleri temizliyorlar.
Bu kamplarda 2 milyon kişi var. Uygurların 20 milyon dan fazla nüfusu olduğunu düşünürsek bir soykırım filan olmadığını söyleyebiliriz.Düşünceleri değiştirmek insan hakları ihlali sayılıyorsa ben insan haklarına karşıyım.
Bana göre dinci düşünceler çok zararlıdır ve temizlenmelidir. IŞID ve El kaide gibi örgütler de bu dinci düşüncelerden besleniyorlar. -
din diye savundukları şey Çinin toprak bütünlüğünü ve toplum değerlerini yok ediyorsa , asimilasyon politikasına dönüşmüşse , bunu savunanları toplama kamplarına alması kadar doğal bir şey yoktur. Amerika işgal etmek istediği her ülkeye önce İslam'ı yerleştiriyor. Çünkü islam terörize olmaya çok uygun bir ideolojidir. Bunun için dünyada yeterli dökümsn da vardır. Gerisi fetöcü , süleymancı , menzilci gibi tatikatlara kalıyor.
Bir katliam politikasını din adına savunmayı kimse kabul edemez. Eğer Avrupa, japonya ve Amerika gibi ülkeler bunu savunnaları kendi ülkelerinde ağırlamaya devam ederlerse ileride aynı bela kendi başlarına geldiğinde yanlarında olmayacağız.
-
@Sputnik
Elbette yaptı. Bundan 60 sene Tibetliler bağımsızlık ve özgürlük uğruna sokaklara dükülmüştü ve protesto yürüyüşleri yapmıştı. Çin bunu çok kanlı bir şekilde bastırdı. Dalai Lama yurt dışına kaçmak zorunda kalmıştı. Uygurlar gibi azınlıklara her zaman baskı uygulamıştır.Kamp, düşünce ve din özgürlüğü hususunda söylediklerin insan haklarına ve özgürlüklerine karşı bir tutum. Daha doğrusu faşist zihniyetli bir yaklaşım. Ki insan haklarını umursamadığını beyan etmişsin zaten.
O zaman buradaki bazı forumdaşlar (kimler olduğu belli) gibi şeriat düzen isteyenlere kızmayacaksın, çünkü onlar da tıpkı senin gibi bizim düşüncelerimizi beğenmiyor ve hatta yurt dışına göndermeyi öneriyor. Onlardan bir farkın yok ve onların seviyesine inmiş oluyorsun. İnsanlık ve erdemlik bu değil. -
@kereste, içinde söyledi: Öylesine Konuşmalar 3. Sayfa
Elbette yaptı. Bundan 60 sene Tibetliler bağımsızlık ve özgürlük uğruna sokoklara dükülmüştü ve protesto yürüyüşleri yapmıştı. Çin bunu çok kanlı bir şekilde bastırdı. Dalai Lama yurt dışına kaçmak zorunda kalmıştı.
Bu olayı şimdi senden öğrendim. Araştıracağım.
Daha doğrusu faşist zihniyetli bir yaklaşım. Ki insan haklarını umursamadığını beyan etmişsin zaten.
Yazdığım o kısım yanlış anlaşılmış. Ben hayvanlar üzerinde deney yapılmasına bile karşıyım. Bırak insan haklarını hayvan hakları bile benim için çok önemlidir.
İnsan hakları önemlidir ama insanlıktan çıkartan aşırı dinci düşünceleri tedavi etmekte önemlidir.@kereste, içinde söyledi: Öylesine Konuşmalar 3. Sayfa
bazı forumdaşlar (kimler olduğu belli) gibi şeriat düzen isteyenlere kızmayacaksın,
Şeriatçıların işi gücü kesmek, taşlamak ve benzeri.
Eğitim kampı konusuna gelirsek, cahil insanlara faydalı şeyler öğretmek neden yanlış olsun?
Yazıda belirttiğim gibi Uygurlar etnik ve kültürel baskı altında değiller.
Sadece aşırı dinci düşünceleri baskı altında. -
@Sputnik
İnsanlara istekleri dışında her hangi bir yerde her hangi bir şeyler öğretemezsin, ki yanlış bir tutumdur aslında. Kamplar falan filan, bunlar geçmişe mazi insanlık dışı uygulamalar. -
Kamp, düşünce ve din özgürlüğü hususunda söylediklerin insan haklarına ve özgürlüklerine karşı bir tutum. Daha doğrusu faşist zihniyetli bir yaklaşım. Ki insan haklarını umursamadığını beyan etmişsin zaten.
Çin de Avrupalılar gibi yapmalı bence. Afrika'da ve Ortadoğu'da terör örgütleri kurdurup halkı kendi politikalarına karşı baskı altında tutuyorlar. Çin de buna benzer birşey yapıp sonra da lanetlemelidir.
-
Düşünceleri değiştirmek insan hakları ihlali sayılıyorsa ben insan haklarına karşıyım.
İnancları terbiye edemez, zorla değiştiremezsin. Böyle bir şey yok. Sapı samanı birbirine katıyorsun.
İşkencenin her türlüsü insanlık dışı bir yöntemdir.Sizde bir Türk alerjisi(?) olduğunu gözlemlemekteyim. Halbuki bu ortadoğu din belasının Türk kaynaklı olmadığı açık. Malum araplar zamanında cihadla bunu orta asyaya bulaştırmış. Orta Asya' daki müslümlük çokta radikal değil oysa ki. Kendi halinde yaşam mücadelesi veren insanlar bunlar. Bana göre Türkiye' deki sözde Türklerden bin katta düzgün insanlar.
Çin’de son derece kısıtlayıcı ve ayrımcı bir düzenleme olan “Aşırılıkla Mücadele Düzenlemesi” Mart 2017’de kabul edildi. Söz konusu düzenleme kapsamında, “normal” olmayan sakal bırakmak, peçe veya başörtüsü takmak, namaz kılmak, oruç tutmak, alkol almamak ya da İslam veya Uygur kültürüyle ilgili kitaplar veya yazılar bulundurmak da dahil, dini veya kültürel aidiyet unsurlarının açık ve hatta özel alanda sergilenmesi “aşırılık” olarak değerlendirildi.
https://www.amnesty.org.tr/icerik/turkiye-dis-politikasinda-cin-ve-uygurlarUygur Türkleri; bir Taliban, bir Işid, bizdeki siyasal sislamcılar gibi değil. Bunlar sadece inançla ibadet eden, kandırıldığından(gökten indiği sanılan kitapla) bi haber insanlar.
Dolayısı ile, bu zorlama ve işkenceyi onaylayıcı düşüncenizi çok sapkınca bulup, sizi esefle karşılıyorum.
-
Bir daha din veya tanrı konusunda bir ileti yazmayacağım. Konu açmayacağım.
Beynimi bozuyor. Kafamı karıştırıyor. -
@hulk, içinde söyledi:
Uygur Türkleri; bir Taliban, bir Işid, bizdeki siyasal sislamcılar gibi değil.
Aynı fikirdeyim; Orta ve Uzak Asyalı Müslümanlar Orta Doğululara nazaran oldukça ılımlıdır ve kendi halinde yaşarlar. Mesela Endonezya en çok Müslümanı bir arada barındırıyor. Asya kültürünün payı bunda oldukça etkilidir.
-
Windows 11 de gömülü bulunan Copilot çok iyi.
Gemini den daha iyi galiba.Bing her konuda Google'ı geçmiş gibi. Artık Bing kullanıyorum.
-
Bazen yazmadan önce okuyanını düşünüyor yazan kişi. Yazmaktan daha zoru anlaşılmak. Okuyanların anladığı kadarını mı ifade eder yazı? Oysa çok daha fazlası vardır.
Ve daha da kötüsü. Yazdıklarını okuyucuya anlatacak yazılar yazıp yine anlaşılamıyor olunmak. -
Pencerelerinizi kapatmışsınız. Size açık pencerelerimden baktığım manzaraları anlatsam anlamamakla kalmayıp, yalancılıkla itham edersiniz.
-
Maddeyi çekip çekip gördüklerini anlatan birinden ispat etmesini beklemek artık aptallık olur. Gördükleri ona göre gerçektir tabiki.
Ben de bazen ayık kafayla öyle hayaller kuruyorum çok mutlu oluyorum . Siz bir de kutsal maddeyi çekip de hayal kuranların halini düşünün.
-
@Efruhte
Penceresini çivileyen sensin. Yalancılıkla itham edermişiiz....
Herkesi kendin gibi belleme han´mefendi. -
@Efruhte, içinde söyledi: Öylesine Konuşmalar 3. Sayfa
Pencerelerinizi kapatmışsınız. Size açık pencerelerimden baktığım manzaraları anlatsam anlamamakla kalmayıp, yalancılıkla itham edersiniz.
Ne gibi, anlayamadım?
Bir insanın Uçan eşekle göğe, tanrıya gittiğine inanıyorsun. -
@kâfir-imam
Hayal kurmak aslında kötü bir değil. Önemli olan dozunu kaçırmamak. Onu kaçırırsan her şeyi gerçek zannedebilirsin.