Tanrı inancı psikoza yol açar mı?
-
Öncelikle psikoz nedir?
"Psikoz, gerçeklikle ilişkinin kesilmesi halidir. ''Psikoz nedir?'' denildiğinde genel olarak kişilerin; gerçek olmayan inanışlarda olması, gerçek olmayan şeyleri görmesi, duyması, gerçekle hayal ayrımı yapamaz hale gelmesi durumudur."Tanrı inancı psikoza yol açar mı?
Bir şeye inanarak psikoza girmek veya onu kafada var etmek mümkün mü?
Bin kere "Van gölü canavarı gerçek bir varlıktır" desem psikoza girer miyim? Yani Van gölü canavarı kafamda oluşur mu?
Yanıt evetse, bütün inançlar kültüreldir sonucu çıkmıyor mu?Bence psikoz uzmanların dediği gibi beyindeki anormal sinir hücrelerinden kaynaklı.
Sizin görüşünüz nedir? -
İnançlı olmak veya hayali tanrılara inanmak, gerçeklikten koparmaz. Aslında dindarların ezici çoğunluğu aklı başında olan ve makul düşünen insanlar. Paradox gibi, ama değil işte.
-
@kereste, içinde söyledi: Tanrı inancı psikoza yol açar mı?
İnançlı olmak veya hayali tanrılara inanmak, gerçeklikten koparmaz. Aslında dindarların ezici çoğunluğu aklı başında olan ve makul düşünen insanlar. Paradox gibi, ama değil işte.
Gizlenmiş bir akıl hastalığı da olabilir.
Yani ortaya çıkmamış, gizlenmiş şizofrenik bozukluklar gibi.
Uzaylılara inananlarda var.
Biz göremeyeceğiz ama bilim insancıkları bir gün bu enteresan konuyu aydınlatacaklardır. -
@Sputnik
Yok, öyle değil. Kendimden biliyorum, çünkü 25 yaşına kadar iyi kötü Müslüman birisi idim. Namaz kılan, oruç tutan, hatim indiren birisiydim ve akli melekelerim de gayet yerindeydi.