Allah'a Yaranacaz Diye Kendimiz Muhtaç Hale Geldik
-
Başkalarına yardım edeceğiz diye kendimiz yardıma muhataç hale geldik.
Şimdi kurbanlık hayvan reklamları başladı. Elin memlektine yardım edin diyorlar. Başka ülkelerde koyun kuzu yetişmiyor mu ki biz buradan yardım gönderiyoruz.
Ama bizimkiler elame yardım ederek duygu sömürüsü yapmaya yaranmaya çalışacaklar ya.
Afrika ile aynı et tüketimine sahipken biz oralara kurban gönderiyoruz. Mal mısınız demeden duramıyorum.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Et_tüketimine_göre_ülkelerin_listesi
Asya ülkeleri bizden daha fazla et tüketiyor ama siz bu kurban bayramı yine onlara yardım edin.
Akıllı olun lan akıllı...
TRT de su savaşları diye program var. Arkadaş başka ülkelerdeki su miktarı Türkiyeden daha fazla. Bunu kendileri de itiraf ediyor.
Türkiye'de kişi başına düşen yıllık su miktarı ortalama 1430 metreküp.
Kişi başına düşen yıllık su kaynağı miktarı Amerika'da 24,000, Asya'da 9,300, Avrupa'da 5,000 ve Afrika'da 3.400 m3 düzeyindedir.
Biz niye kendi ülkemizi kendi insanımızı bırakıp da elin insanına sözde yardım ediyoruz?
Bu ülke kaynakları 80 milyon insana yetmiyor işte. Ama beş çocuk yapın diyor gerizekalılar.
Yetmez Afgan,Suriyelisi , arapı, Türkmeni , Özbek ne varsa doldurun buraya.
Bu ülke kaynakları ancak 40 milyon insana yetecek düzeydedir.
Ama ihanet çetesi durmadan senin geleceğini yok etmeye çalışıyor.Peki sen ne yapıyorsun?
Yazıktır , sevaptır , din gardaşı , soydaşımız diye diye ekmeğe suya muhtaç hale geleceksin.
Allah verir diyorsun , ulan lale , senin yardım ettiğin ülkelere niye vermemiş? Türkiye’nin torpili mi var.
Afrikadan daha az miktarda suyumuz var hemde yarısından daha az
Akıllı olun akıllı. Oltaya gelmeyin, sizi din ve cennet ile uyutuyorlar , oltanın Ucundaki din ve cennet tuzaktır.
-
-
100.000 adet angus getirilmisti arjantinden gecen mersin limaninda haber olmustu
-
Ben çocukken Afrika çok fakir bir ülkeydi. İnsanlar açlıktan ölüyordu. Unıcef bu konuya öyle duyarlıydı ki kart postallarından alırdık yardımlar yapardı unıcef. Doyururdu açlıktan ölen halkını. Büyüdüm hala çok fakirdi Afrika. Yaş 30'a geldiğinde yahu ne var şu Afrika da deyip üstünkörü araştırdım. Meğer yeraltı çok zenginmiş vayyy dedim sömürülmek için iyi yer. Sonra baktım devamlı iç savaş halinde. Ohh ohh birileri yer altındakileri götürürken üstündekileri oyalamak için iyi bahaneler bulmuş.
40 lı yaşlara geldiğimde Afrkanın çok fakir olduğunu, açlıktan insanların öldüğünün reklmını yspıp bu dava yolunda unıcef ve diğer vakıflar sadece paralar topladığını gördüm. Ve şöyle dedim Afrika kurtarılmak istenseydi yoksulluğundan oradaki halkı bilinçlendirir ve ülkesini işler hale getittirirlerdi.
Ama gaye hem Afrikayı sömürmek, kobay olarak kullanmak hem de Afrika bahanesiyle birilerinin zenginliğine zenginlik katmak.
44 yaşındayım. Afrika hala çok fakir bir ülke ve hala insanlar açlıktan ölüyor. Aklını kullanmayan, emeğini işlemeyen ister dindar ister dinsiz olsun farketmez açlığa yoksulluğa mahkumdur. -
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte ben çocukken Türkiyede din elden gidiyor diyorlardı , dış güçler ve terör tehlikesi vardı. Büyüdüm hala aynı laflar..
Bizi gısganiyollaaah..dış güjler , Hayin abede...din elden gideyeaah , gurana saldırıyellaaa, kader la kader..Biraz araştırdım ne var ki bu ülkede böyle dedim.
Aaa bir de baktım ki sermaye ile din Elele vermiş halkı söğüşlüyor. Yardım zekat kurban himmet abone derken soyup sovana çeviriyorlar..
Eskiden CHP kullanırdı dini sözleri , devir değişti akp kullanmaya başladı.
Vergi ödemek kutsaldır falan diyorlar iyi de vergiyi yerinde harcamak kısmını söylemiyorlar orası daha kutsal. Ama orayı sorgulamaya kalkınca birden Hayin gasteci , gezici terörist , duş güçlerin adamı , gizli toplantı , din elden gidiyor....
Şimdi de kader lafı çok moda oldu. Yapçak bişey yok lafı da CHP li trollerin ağzında
@Efruhte sen anlarsın bu işlerden
@Efruhte bu arada saçını başını yolmak istitorum.
-
Afrikalı sefillikten kurtulacaksa, kendi kendine bunu yapmalı, çünkü hiçbir ülke öyle keyfine başka ülkelere yardım etmiyor ve etmez. Sömürülmek istemeyen, sömürülmeye karşı dik durmalı.
Din, kurban, dindarlık, dini yardımlaşma, cart curt.
Bunlarla şurdan şuraya gidilmez, çünkü hepsi göz boyamadan ibaret. -
@kâfir-imam, içinde söyledi: Allah'a Yaranacaz Diye Kendimiz Muhtaç Hale Geldik
bu arada saçını başını yolmak istitorum.
sen ilk önce kendi saçını taramasını öğren tamam mı kapiş
-
@Efruhte, içinde söyledi: Allah'a Yaranacaz Diye Kendimiz Muhtaç Hale Geldik
@kâfir-imam, içinde söyledi: Allah'a Yaranacaz Diye Kendimiz Muhtaç Hale Geldik
bu arada saçını başını yolmak istitorum.
sen ilk önce kendi saçını taramasını öğren tamam mı kapiş
Hanmefendü kızmayın hemen , söz temsili yani
-
Yaranmak nedir?
Kendi şahsi çıkarı uğruna başkasına yamanma amacıyla yapılan bir eylemdir. Bu eylem, kişiliğini satmaya kadar gider. Sınırları kişiden kişiye değişir elbette ancak sonuç değişmez. Kurban(hayvan katliyamı) olsun, namaz(boyun eğme, biat) olsun veya hac (puta tapınma). Hepsinin yapılmasının yegane sebebi, her şeyden önce, tapılan tanrıyı hoşnut etmektir. Başkalarına yardım falan filan; bunlar ucuz bahanesi. -
Kurban ibadetine hayvan katliamı demek şuursuzluktan başka bir şey değildir. Katliam olması demek, boğazlanıp heder edilmesi murdar edilmesi demektir.
Oysa, bizler o etleri yiyiyoruz. Ailemizle, akrabalarımızla, eş dostlarımızla bir araya gelerek hem muhabbet edip,hediyeleşip hem de o etleri yiyiyoruz.Şu lafları her defasında yazanlar kasaptan ne kıyma alır ne et yer anlaşılan.
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte şuursuzluktur tabikide. Sırf kendi günahlarını affettirmek için başka bir canlıyı öldürmek şuursuzluktur.
Beslenmek için değil , sadece kendi yediği haltları tanrısına affettirmek için...
Dinciler putlarına yalvarmak yerine hakkını yedikleri insanlardan özür dileselerdi daha güzel bir dünya olurdu.
Ayrıca Kabe putu için kesilen bir milyon hayvanın etleri ne oluyor? Çöle atıyorlar.
-
@Efruhte
Şuursuz olan sensin elbette. Buram buram gerici zihniyetini kendine sakla. Sen böyle boş beleş laf edeceğine, git bir hayvanı kendin boğazla bakalım. Var mı bunu yapmaya cesaretin? Yoktur elbette. Hayvanın ayakları bağlanmış vaziyette boğazı kesilirken akan kanı kendi gözlerinle izlemen lazım. Kurban katliyamında nerede boğazlama mesasimi var, oraya koş ve izle. İzledikçe dindarlığın, pardon gericiliğin, artacaktır muhakkak.Artı; sen yazılan mesajları anlamıyorsun, çünkü anlasan böyle saçma sapan yazmazdın.
Kurban ritüeli, diğerleri gibi, tapılan tanrının rızasını almak için yapılır. Birincil sebep budur. Buna kafan basmıyorsa, ki öyle gözüküyor, yapacak bir şey yok. Etleri yiyormusuz, kasapmış, kıymaymış...mış. Zerre kadar anlamamışsın.
Son olarak kulağını iyi aç; hayvanları ve hatta insanları tanrıya kurban etmek İslam´dan evvel vardı. Müslamanların icadı değil, yani eskilerin inançlarını devam ettiriyorsunuz. Alayınız kopyacısınız. Bunu bile anlayabilecek kapasiten olduğunu zannetmiyorum artık. -
@Efruhte İbrahim'in oğluna yaptığını sen de kendi çocuklarına yap , daha sevapmış. Böyle yapınca iyice yaranırsın hayalet tanrıya.
Düşünbir kere , allahla kendi çocuğun üzerine iddiaya girip kaybetmişsin. Sonra bir gün çocuğunu pazara gidiyoruz sana giyisi alacaz diye çıkıyorsun. Çantada keskin satırı özenle hazırlanmışsın.
Sonra çocuğunu tenhaya getirip seni allah için kesecem çünkü senin kanın üzerine allahla kumar oynadım ve kaybettim diye açıklama yapıyorsun.
Senin çocuğun ne yapar bu durumda?
Anneciğim Saba emredileni yap mı diyecek yoksa imdat deli var katil var , diyerek elindeki satırı almaya mı çalışacak.
Korku filmi resmen. İsmail'in yaşadığı travmayı kutsamak ancak zırdeli işidir.
Düşün bir kere , bu zırdeli ritüeli müslümanlar yerine ateistler yapsaydı, demediğiniz laf kalmazdı değil mi.
ikiyüzlülükte zirvesiniz.
-
@kâfir-imam
Olur mu, öyle şey?
Uzaktan gazel okumak ve eskilerin masallarını ballandıra ballandıra anlatmak başka, kendine ait bir şeyi yok etmek başka.