Şeriatçıyla tartışma
-
Ne biri Türkiye ve düşünce hürriyeti ve özgürlükler mi dedi? BM, ABD v.s. olmasa bunlar bizi kurban diye yatırır kör testere ile keser be...
-
Sonu Turan Dursun gibi olmaz umarım. Ben olsaydım ülkeden kaçardım.
Artık can güvenliği de yok.@hulk, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
BM, ABD v.s. olmasa bunlar bizi kurban diye yatırır kör testere ile keser be...
Işıd veya El kaide atom bombası yapsaydı ne olurdu acaba.
Gerçi bunlar ancak zikirmatik yapabiliyor ama neyse. -
Türkiye' de yaşadığı ne malum? Bu arkadaş Arnavut tu galiba...
-
@hulk
Ne demek istediğini anlamadım?
Diamond, İslam hakkında eleştiri yaparken bizzat İslam kaynaklarını (hadis vs.) kullanmasına rağmen birileri şikayette bulunmuş ve hakkında soruşturma açıldı. Durum bu, yanlış olan bu. -
@kereste, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
@hulk
Diamond, İslam hakkında eleştiri yaparken bizzat İslam kaynaklarını (hadis vs.) kullanmasına rağmen birileri şikayette bulunmuş ve hakkında soruşturma açıldı. Durum bu, yanlış olan bu.Diamond'a bir şey dememiş ki. Hükümeti eleştirmiş.
-
@Sputnik
O zaman ben yanlış anladım.
Evet; mevcut hükümetin kendisine kalsa Şeriat demeyelim de şimdikinden katı bir otoriter bir düzene geçmeleri işten bile değil. Şeriat bir düzeni getirecek güçleri henüz yok. İyi ki yok, çünkü benim gibi dinsizleri sallandırırlar muhakkak. -
@hulk
Diamond, İslam hakkında eleştiri yaparken bizzat İslam kaynaklarını (hadis vs.) kullanmasına rağmen birileri şikayette bulunmuş ve hakkında soruşturma açıldı. Durum bu, yanlış olan bu.O zorlama yorumlu suç uydurusu, soruşturması bir şey ifade etmiyor. Bu çocuk Arnavutlukta yaşıyor du en son benim bildiğim. Ayrıca asıl suç işleyen bu dine inanmayan ve reddedenler değildir. Sabahdan yatsıya bu "gökten indiği sanılan kitab"ın içinde inanmayanlara tehtidler, hakaretler(suç), aşağılamalar havada uçuşuyor. Diamond' un da belirttiği üzere "öldürün" fetvası var imansızlara karşı. Soruşturulacak birileri varsa anayasanın 2. maddesi gereği; bu bizler değil, tüm müslümlerdir. Türkiye gerçekten laik hukuk devleti olsa böylesi bir soruşturma ve bunu uygulayan cumhuriyet kurumu ve çalışanları olabilir mi? Olamaz.
-
Birisi modern çağın değerlerine uygun, uygulanabilir ve uygulanması çok yerinde olacak bir şeriat hükmü örneği verebilir mi acaba? Böyle bir örnek yoktur.
-
Adaletsizlik bakanı böyle buyurmuş.
Buharinin hadisini okuyan kişi suçlu ise neden müslüman okuyunca ceza almıyor?
-
@TENTEN
Bunlar buz dağının tepesi aslında. Ellerinde daha fazla imkanları olsa, sokak ortasında linç etmeye kalkarlar. Bu forumda da bu tipler var. Bunlar şeriat isterler. Halbuki dinlerini bilmiyorlar ve gerçeklerin açıkça dile getirilmesini istemiyorlar. -
Kırmızı bülten çıkarmışlar.
Suçu: sahih buhari kaynağını okumak.Sizi gidi dinciler sizi...
-
Ayşe´in yaşını 6./9.´dan 16./19.´a çıkarmaya çalışanlar hem Buhari gibi sahih hadis yazarını görmezden geliyorlar hem o devirde ve yöredeki evlenme yaşlarına bakmıyorlar hem de Muhammed´in yaşını teğer geçiyorlar.
Ha bire Ayşe diyenler, acaba Muhammed´in yaşını neden görmezden gelirler?
Çünkü yüzleri kızaracak, çünkü Muhammed en az 50 yaşında Ayşe ile ilişkiye girdi. O devirde kızlar en geç 15/16/17 yaşında evlendiriliyordu, inanmayanlar İslam ülkelerindeki evlilik yaşlarına bir baksın. Bugünlerde bile bu uygulama geçerli.
Alo, duyan var mı orada; Muhammed, İslam kaynaklarına göre en az 50 yaşında idi. Arada en az 30 sene var. Yani kartlaşmış birisi utanmadan çıtır bir kızla evlenmiş. Bunları ben uydurmuyorum, bunlar İslam´ın kendi kaynakları. Yani yalan falan söylemiyoruz. Neyse onu dile getiriyoruz. -
-
Osmanlı da kız çocukları 10 yaşına gelmeden evlendirilirdi.
Hatta bebekleri bile evlendirenler varmış. Böyle sapık ve ucube bir toplummuş işte Osmanlı.
@Efruhte gibiler ısrarla peygamber Aişe ile 19 yaşında evlendi diyor. Söz konusu hadis uydurulmuş bunlara göre.
Peki o zaman çok övdüğünüz Osmanlı neden bu hadisi (sünneti) uygulamış?Neyse daha fazla yazmayalım içeri almasınlar. Yerin kulağı var.
https://kisadalga.net/yazar/osmanlida-cocuk-evlilikleri-istisna-miydi-yaygin-miydi_49503
-
Ayşe´in yaşını 6./9.´dan 16./19.´a çıkarmaya çalışanlar hem Buhari gibi sahih hadis yazarını görmezden geliyorlar hem o devirde ve yöredeki evlenme yaşlarına bakmıyorlar hem de Muhammed´in yaşını teğer geçiyorlar.
Ha bire Ayşe diyenler, acaba Muhammed´in yaşını neden görmezden gelirler?
Çünkü yüzleri kızaracak, çünkü Muhammed en az 50 yaşında Ayşe ile ilişkiye girdi. O devirde kızlar en geç 15/16/17 yaşında evlendiriliyordu, inanmayanlar İslam ülkelerindeki evlilik yaşlarına bir baksın. Bugünlerde bile bu uygulama geçerli.
Alo, duyan var mı orada; Muhammed, İslam kaynaklarına göre en az 50 yaşında idi. Arada en az 30 sene var. Yani kartlaşmış birisi utanmadan çıtır bir kızla evlenmiş. Bunları ben uydurmuyorum, bunlar İslam´ın kendi kaynakları. Yani yalan falan söylemiyoruz. Neyse onu dile getiriyoruz.Dinciler farkında olmadan dini reform ediyorlar. 19 yaşında evlendi diyerek işi kurtaracaklarına sanıyorlar.
Unuttukları nokta o dönemde yoksul ailelerin kızları çoğu durumda en geç 10-12 yaşına kadar evlendiriliyordu.Hatta aradan bin yıl geçmiş, Osmanlı da bile durum aynıymış.
Avrupa yani aydınlanma hareketi olmasaydı bu durum devam eder miydi acaba merak etmiyor değilim.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Şeriatçıyla tartışma
Osmanlı da kız çocukları 10 yaşına gelmeden evlendirilirdi.
Hatta bebekleri bile evlendirenler varmış. Böyle sapık ve ucube bir toplummuş işte Osmanlı.Olaya sadece osmanlı olarak bakmamak lazım. Bunu kuran norm-kurallarını uygulayan sadece somanlı değildir. Yukarıdaki Mustafa Öztürk' ün de belirttiği üzere bu kuransal bir dayanaktır.
@Efruhte gibiler ısrarla peygamber Aişe ile 19 yaşında evlendi diyor. Söz konusu hadis uydurulmuş bunlara göre.
Peki o zaman çok övdüğünüz Osmanlı neden bu hadisi (sünneti) uygulamış?Neyse daha fazla yazmayalım içeri almasınlar. Yerin kulağı var.
https://kisadalga.net/yazar/osmanlida-cocuk-evlilikleri-istisna-miydi-yaygin-miydi_49503
efruhte, gibileri kim ciddiye alır. Bunlar arabın dinini araptan iyi bildiğini iddia ediyor. Araplar bunlara gülüp geçiyor. Bunları araplar müslüman saymıyor zaten. Bunlar kendi kendilerine gelin güvey olması söz konusu işin özü...
Son yüz senedir peyder pey turkish ılımlı islamcılar ayetleri, hadisleri eğip büküyor, örtüyorlar. Teknoloji, dünya geliştikçe orjinal dini gizlemek zorunda kalıyor, bidat din türetiyorlar. Daha düne kadar yani Atatürk' e kadar bu kölelik cariyelik müessesi vardı. Cariyelik müessesini batının süper güç olması mümkün kılmamaktadır. İnsan Hakları sözleşmesi kölelik yasağı getirilmiştir çünkü. Bu bir insanlık suçudur(cariye). Dolayısı ile bu dine inanmak, tabii olmak insan haklarına başkaldırmaktan başka bir şey değildir. "İslam düşmanı" kavramı çok yanlış bir kavramdır. Asıl sislam insan-lık düşmanı bir oluşumdur. Kuralları, normları ile bu sabittir.
-
İklim, coğrafya şartlarına göre evlilik yaşının değişmesi normal bir durum. 9-10 yaşında olan her kız çocuğu farklı olabiliyor. İklim ve coğrafyaya göre 8-9-10 yaşında buluğ çağına etmiş olan çocukluktan çıkıp genç kız durumunda olan kızlardır. İlla bunu bir din ya da bir ırka bağlı kılmak yanlıştır.
Bir konuyu irdelerken o coğrafyaya göre irdelemek, o coğrafyanın iklim şartlarını bilmek önem arz eder. -
@Efruhte yapma gozunu seveyim, sen deme bari yani. Bayansin annesin lutfen..
-
@phi demek istediğim iklim koşulları nedeniyle erken yaşta buluğa ermiş ve yaşından çok daha büyük göstermeleri ve o coğrafyalarda bu yaş evliliklerin normal olması.
Bunu ne bir din, ne bir ırka mal edebiliriz.
Daha düne kadar Anadolu'da 20 yaşına geldimi evde kalmış şeklinde görünürdü. 15-17 yaş evlilik için ideal yaş görünürdü.
Bunu anlatmak istiyorum sadece. -
@Sputnik
Ayşe gerçekten 19 yaşında olsa ne yazar, ki eldeki veriler böyle olmadığını gösteriyor zaten.
Müslümanların ısrarla topa girmediği nokta Muhammedin yaşı. Arada en az 30 sene var. Yalın olan gerçek bu. İstediklerini yapsınlar, ama kart Muhammed´in çıtır bir kızla gerdeğe girdiği gerçeği kapı gibi orada duruyor.
O Muhammed ki, örnek teşkil etmesi gerekirken kendi uçkurunu düşünmüş.